Sport

Timișoara va avea stadion ultramodern! Cât va costa arena care va înlocui ”Dan Păltinișanu”

Timișoara, unul dintre cele mai mari orașe ale României și un important centru fotbalistic, va avea în sfârșit un stadion cu care să se poată mândri.
31.05.2023 | 19:37
Timisoara va avea stadion ultramodern Cat va costa arena care va inlocui Dan Paltinisanu
Timișoara, unul dintre cele mai mari orașe ale României și un important centru fotbalistic, va avea în sfârșit un stadion cu care să se poată mândri. Sursă foto: Facebook Alin Nica
ADVERTISEMENT

Fostul portar Costel Pantilimon, manager general al SSU Politehnica Timișoara, anunța încă de acum trei luni că se preconizează construcția unei arene importante în orașul de pe Bega.

Se construiește un stadion nou la Timișoara

Fără fotbal la nivel înalt de ani buni, factorii decidenți din Timișoara au pus în mișcare proiectul de construcție al unei arene ultramoderne, care va urma să înlocuiască vechiul stadion ”Dan Păltinișanu.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Alin Nica, președintele Consililului Județean Timiș, care a precizat că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru noul stadion care va costa peste 137 milioane de euro.

”A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru noul stadion din Timișoara! Terenul pe care va fi realizată construcția aparține integral Consiliului Județean Timiș, finanțarea a fost atrasă de aceeași instituție, însă demararea lucrărilor depinde de Guvern.

ADVERTISEMENT

Consiliul Județean Timiș este pregătit să acopere toate costurile de demolare, de pregătire a terenului și de asigurare a utilităților, motiv pentru care facem un apel public către Guvernul României să urgenteze aprobarea indicatorilor tehnico-economici și să dea hotărârile care permit începerea lucrărilor”, a scris Alin Nica, pe contul de Facebook.

Stadionul va avea 32.000 de locuri și va fi multifuncțional

”Zic ‘facem apel’ deoarece susțin solicitările suporterilor, ale familiilor care au juniori care se antrenează și, nu în ultimul rând, înțeleg nevoia organizatorilor de evenimente care depind de existența unui spațiu care să facă posibile evenimentele de anvergură, în interiorul orașului.

ADVERTISEMENT

Stadionul nou este una dintre cele mai importante investiții de infrastructură care urmează a fi făcute în Timișoara, va costa peste 137 milioane de euro și va avea 32 mii de locuri. Consiliul Județean Timiș va contribui, din buget propriu, cu 7 milioane de euro.

Noul stadion va fi unul multifuncțional, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândit pentru întreaga comunitate. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului Timiș”, se mai arată în postarea președintelui CJ Timiș.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când oficialitățile din Timișoara încep un proiect pentru construirea unui stadion. În 2019 se vorbea de ridicarea unei arene de 30.000 de locuri, cu o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro și care ar fi trebuit să fie gata în doi ani, însă totul a rămas doar pe hârtie.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Președinții americani asasinați. Istoria sângeroasă a SUA
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația