Sporturi

Timişoreanul FLAVIUS BIEA, în gala lui Vladimir Kliciko, multiplu campion mondial la categoria grea

După succesul pe care l-a avut în gala ”Noaptea Campionilor”, de la Bucureşti, timişoreanul Flavius Biea are şanse mari să ajungă în gala ucraineanului Vladimir Kliciko, care va avea loc...
16.12.2016 | 20:05
Timisoreanul FLAVIUS BIEA in gala lui Vladimir Kliciko multiplu campion mondial la categoria grea
ADVERTISEMENT

După succesul pe care l-a avut în gala ”Noaptea Campionilor”, de la Bucureşti, timişoreanul Flavius Biea are şanse mari să ajungă în gala ucraineanului Vladimir Kliciko, care va avea loc în Germania.

Flavius Biea este la un pas să facă istorie. Boxerul este în discuţii pentru a lupta în gala lui Vladimir Kliciko, cunoscut în toată lumea pentru performanţele sale, dar şi multiplu campion mondial (IBF, WBO, IBO) la categoria grea pana pe data de 28 noiembrie 2015, când a fost învins de Tyson Fury, campion mondial la categoria grea, cel care l-a şi învins în 2015. Gala va avea loc în Germania, în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci la care Biea a luat parte a fost cel de pe 14 octombrie 2016, în cadrul galei „Noaptea Campionilor”, desfăşurară la Circul Globus din Bucureşti, unde boxerul l-a doborât pe Ferenc Hafner (Ungaria) chiar din a treia repriză. Flavius l-a făcut KO pe adversarul său ungur la categoria welter.

Flavius Biea ajunge la 11 victorii de când a trecut la profesionişti cu maghiarul Ferenc Hafner, bulgarul Pavel Petchov, turcii Goekhan Kaya şi Halil Ibrahim Erdogan, românul Ionuţ Trandafir, cehul Patrick Szamko, polonezul Mariusz Biskupski, românul Robert Cristea, belgianul Arnaud Dimidschstein, Christopher Henry, din Barbados şi Ulises Jimenez, din Mexic. Este a patra victorie prin KO din cele 11.

ADVERTISEMENT

Flavius Biea s-a născut la Arad şi s-a format ca boxer la Timisoara, unde s-a antrenat cu unchiul său, Gheorghe Biea. Cele mai importante succese au venit in perioada junioratului, atunci când boxerul a cucerit un titlu european şi unul mondial. Flavius a câştigat titlul de campion naţional de box la juniori, după care a devenit campion european la juniori in Ungaria şi campion mondial (Liverpool, Anglia) . De asemenea, în 2006, Flavius a ieşit campion european la juniori în Albania şi vicecampion mondial în Turcia. În 2007, Flavius a devenit campion european de tineret în Polonia, iar în 2008 a participat la campionatul european de seniori din Anglia. În 2014, Flavius a fost ajutat de către Cristi Gănescu şi Lucian Bute să ajunga în Canada, unde a susţinut 3 meciuri.