Alegeri 2024

Timpul uriaş pe care îl pierd bucureştenii în trafic, într-un an. Soluţia de fluidizare găsită de Sebastian Burduja

Sebastian Burduja a dezvăluit la "Sport şi Politică", emisiune marca FANATIK, timpul record petrecut de români în traficul din Bucureşti, într-un an.
30.05.2024 | 17:07
Timpul urias pe care il pierd bucurestenii in trafic intrun an Solutia de fluidizare gasita de Sebastian Burduja
Sebastian Burduja a găsit soluțiile pentru fluidizarea traficului din București. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Joi, în prima ediție ”Sport și Politică”, o nouă emisiune marca FANATIK, Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a vorbit despre mai multe probleme pe care le au bucureștenii. Una dintre ele a fost cea legată de timpul uriaș petrecut în trafic. Ce soluții a propus politicianul liberal.

Sebastian Burduja a găsit soluțiile pentru fluidizarea traficului din București

Mai multe cercetări realizate în ultimii ani au plasat Capitala României pe poziții fruntașe atunci când vine vorba despre timpul pierdut în trafic. S-a constatat faptul că bucureștenii pierd sute de ore anual din cauza traficului rutier din ce în ce mai aglomerat.

ADVERTISEMENT

La emisiunea ”Sport și Politică”, chiar în primul său episod, Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Municipiului București, i-a prezentat moderatorului Horia Ivanovici lista cu soluțiile care, în opinia sa, ar fluidiza traficul.

Actualul ministru al Energiei a dezvăluit o realitate cruntă: locuitorii din București pierd, anual, o lună de zile în trafic. ”Traficul este cu 40% mai rău azi decât acum 4 ani. În trafic, bucureștenii pierd o lună de zile din an, o lună de zile în plus față de trecut”.

ADVERTISEMENT

Burduja a spus că există soluții care pot fi implementate pe termen scurt. Printre ele: ”sensuri unice, dus mașinile în parcări subterane pe care le faci din bani privați, cum e aceea de la Universitate, de la statui, interzicerea virajului la stânga pe marile bulevarde, pentru a nu mai bloca o bandă de câte ori se face la stânga”.

Pentru descongestionarea traficului, marile orașe ale Europei adoptă soluția pasajelor subterane. Candidatul PNL la Primăria Capitalei explică modalitatea prin care astfel de proiecte ar putea ameliora situația traficului din cel mai important oraș al țării. Burduja spune că actualul edil este responsabil pentru multe proiecte care nu au fost duse la capăt în privința traficului.

ADVERTISEMENT

Pasajele subterane. La Leu, Pasajul Basarab trebuia continuat cu pasaj subteran pe sub Iuliu Maniu până în Progresul. Acesta îți rezolvă și intersecția de la Leu, și intersecția de la Răzoare. Sunt mulți români care stau acolo ore în șir.

Uite, străpungerea de la Ciurel… Iuliu Maniu este blocat. Ieșirea spre Pitești, blocată în fiecare zi. Pentru că omul ăsta (n.r. actualul edil Nicușor Dan) a refuzat să continue pasajul Ciurel, să te duci până spre Pitești. Îți rezolva toată problema Sectorului 6. Sunt lucruri simple”, a spus Burduja.

ADVERTISEMENT

Candidatul PNL la Primăria Capitalei oferă un exemplu de ”așa da” când vine vorba de trafic: Oradea

Sebastian Burduja a prezentat un contra-exemplu față de situația din Capitală: municipiul Oradea. A spus că este un fan Oradea, acolo unde de mai mulți ani este o administrație liberală. ”Am fost la Oradea, la Ilie Bolojan, Florin Birta. Apropo de pasaje, șapte pasaje într-un an jumate s-au realizat. E altceva”, afirmă acesta.

Candidatul liberalilor la Primăria Capitalei mai spune că nu are nicio problemă cu soluția ”Big Brother” în școli și nici pe străzi. El oferă în acest sens exemplul marilor metropole europene. ”Nici pe străzi, nici în alte locuri. În Londra, Paris, sunt zone de risc monitorizate din șapte părți”, mai adaugă Burduja.

Timpul uriaş pe care îl pierd bucureştenii în trafic, într-un an. Soluţia de fluidizare găsită de Sebastian Burduja

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay:
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay: "Lipsă crasă de respect"
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o...
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o femeie! Fosta soţie a lui Borcea a spus tot
Țipete și scandal monstru! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan:...
Țipete și scandal monstru! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan: ”Te faci de râs în fața țării...”. De la ce s-a ajuns la un nou scandal de proporții
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
Ce a putut să scrie fiul Ancăi Molnar după moartea mamei sale. Ti...
Ce a putut să scrie fiul Ancăi Molnar după moartea mamei sale. Ti se rupe sufletul
Adi Despot îi ia apărarea manelistului Babasha: „Te invidiez că nu am fost...
Adi Despot îi ia apărarea manelistului Babasha: „Te invidiez că nu am fost eu în locul tău”
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”