Fotbal international

Tineri, talentați și de mare viitor. Cei mai buni puști-minune din startul noului sezon de Premier League

02.09.2019 | 18:19
Tineri talentati si de mare viitor Cei mai buni pustiminune din startul noului sezon de Premier League

Ediția 2019-2020 de Premier League a debutat de doar patru etape, însă în fotbalul britanic s-au remarcat deja câțiva puști-minune de mare viitor, care au șanse mari de a domina fotbalul european în următoarele sezoane. Printre ei se remarcă unele nume familiare, precum Trent Alexander-Arnold, dar și câteva fețe noi care s-au afirmat la câteva echipe cu nume din campionatul englez.

Cei mai buni puști-minune din Premier League

Liverpool și Manchester City par a fi din nou echipele ”finaliste” la titlu în Premier League. Campioana Europei și campioana Angliei au început bine noul sezon și ocupă primele două poziții. În aceste condiții, deocamdată, mult mai interesantă pare a fi lupta pentru afirmare în fotbalul englez a jucătorilor din noul val. În acest sens, cei de la The Sun au alcătuit un top 7 al puștilor-minune care au impresionat în acest start de sezon.

Fără îndoială, în această categorie vârf de lance e Trent Alexander-Arnold, jucătorul lui Liverpool care pare că joacă de o viață sub comanda lui Jurgen Klopp, adunând deja în spate două finale de Champions League. Arnold (20 de ani) este în acest moment, fără îndoială, cel mai ofensiv fundaș dreapta din Europa.

  • 80 de milioane de Euro e cota lui Trent Alexander-Arnold, conform Transfermarkt

De la campioana Ligii trecem la deținătoarea Europa League, Chelsea, unde îl găsim pe Tammy Abraham. La 21 de ani, vârful revenit din împrumutul de la Aston Villa are patru goluri în ultimele două meciuri și un viitor promițător. Tot din echipa lui Lampard s-a mai remarcat, în acest start de sezon, și Mason Mount, un puști de 20 de ani promovat de la echipa U23 a londonezilor.

Cei mai buni puști din startul noului sezon de Premier League
Cei mai buni puști din startul noului sezon de Premier League. Sursa foto: hepta.ro

Arsenal mizează pe francezi

Nici ceilalți granzi din Premier League, Manchester United și Arsenal nu duc lipsă de tineri de perspectivă. Manchester se mândrește cu James, dar nu Rodriguez, ci Daniel James, un jucător ofensiv adus de la Swansea pentru 17 milioane de Euro. Acesta s-a remarcat deja în noul sezon cu câteva reușite de excepție. Și pe fază defensivă United stă bine, acolo unde îl are pe Aaron Wan-Bissaka, un fundaș de 21 de ani cu o remarcabilă maturitate în joc.

Wenger a plecat de pe Emirates, însă un francez își pune tot mai mult amprenta pe jocul ”tunarilor” lui Unai Emery. La doar 20 de ani, Matteo Guendouzi a fost cel mai bun jucător al lui Arsenal în derby-ul cu Tottenham, încheiat la egalitate, 2-2. Despre Guendouzi, fostul tunar Robert Pires spune că ”are energia necesară și spiritul de războinic căutate la Arsenal”.