News

Tinerii din Marea Britanie, plătiți pentru a se reinfecta cu Covid-19. Ce vor să descopere cercetătorii

19.04.2021 | 14:28
Tinerii din Marea Britanie platiti pentru a se reinfecta cu Covid19 Ce vor sa descopere cercetatorii
ADVERTISEMENT

Tinerii din Marea Britanie vor fi plătiți cu o sumă frumoasă de bani pentru a se reinfecta cu Covid-19 în cadrul unui studiu făcut de Universitatea din Oxford.

La studiu vor participa tineri britanici care s-au vindecat Covid-19. Aceștia vor fi expuși din nou la virus, în mod voluntar.

ADVERTISEMENT

Cercetarea se numește ”human challenge” și este făcută de Universitatea din Oxford. Cercetătorii vor să descopere ce doză de coronavirus este necesară pentru a provoca o reinfecție și ce ar putea însemna acest lucru pentru dezvoltarea imunității împotriva bolii. De asemenea, experții vor sa afle cum reacționează sistemul imunitar al persoanelor care au trecut prin boala, potrivit Sky News.

Tinerii din Marea Britanie vor primi 5.000 de lire sterline pentru a se reinfecta cu Covid-19

La studiu inedit vor participa tineri cu vârsta cuprinsă între 18 si 30 de ani, care s-au vindecat de Covid-19. Aceștia vor fi plătiți cu 5000 de lire sterline pentru a fi expuși din nu la virus, într-un mediu controlat.

ADVERTISEMENT

Ulterior, participanții vor sta în carantină timp de 17 zile și vor fi monitorizați cu mare atenție până nu vor mai fi contagioși.

Astfel de studii au jucat un rol-cheie în dezvoltarea tratamentelor pentru diferite boli, inclusiv malarie, tuberculoză, tifoidă, holeră și gripă.

ADVERTISEMENT

“Studiile de acest gen ne spun lucruri pe care alte studii nu le pot oferi, spre deosebire de infecția naturală, ele sunt controlate atent. E important să oferim o protecție sporită.

Când vom infecta acești participanți, vom ști exact cum a reacționat sistemul lor imunitar la prima infecție cu Covid, exact atunci când apare a doua infecție. Este important pentru să înțelegem cât mai bine cum funcționează totul.

ADVERTISEMENT

Pe lângă îmbunătățirea înțelegerii noastre de bază, acest lucru ne poate ajuta să proiectăm teste care pot prezice cu exactitate dacă oamenii sunt protejați”, a transmis profesorul Helen McShane, cercetătorul-șef al studiului făcut de Universitatea din Oxford.

ADVERTISEMENT
Tags: