News

Tinerii, pericol mare de infectare cu noul coronavirus. Numărul cazurilor s-a triplat în ultimele cinci luni

05.08.2020 | 08:09
Tinerii pericol mare de infectare cu noul coronavirus Numarul cazurilor sa triplat in ultimele cinci luni
ADVERTISEMENT

Tinerii sunt mai expuși la infectarea cu SARS CoV2 pentru că aceștia circulă și interacționează mult mai mult. Cea mai mare sursă a infecțiilor o reprezintă plajele și cluburile de noapte.

La nivel mondial, în ultimele cinci luni, s-a constatat o creștere drastică a numărului de noi cazuri în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani.

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a realizat o analiză a situației, la nivelul celo 6 milioane de cazuri de infectări cu noul coronavirus în perioada 24 februarie – 12 iulie, și a rezultat că ponderea tinerilor a urcat de la 4,5%, cât era la începutul pandemiei, la 15%.

Numărul tinerilor testați pozitiv cu SARS CoV2 s-a triplat în ultimele cinci luni

Potrivit Reuters, în urma analizei realizate de Organizația Mondială a Sănătății, tinerii sunt mult mai expuși la infectarea cu noul coronavirus pentru că merg în cluburi de noapte și pe plaje. În plus, nu sunt atât de atente, iar cei mai mulți dintre ei nici nu cred în existența acestui virus.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, nu se protejează sau, dacă o fac, este doar pentru a respecta regulile impuse de autorități și a se scuti de o eventuală amendă. Există și o categorie de persoane care este convinsă că nu poate fi afectată de o posibiă infectare.

Statele Unite se află pe primul loc la numărul de testări pozitive în rândul tinerilor, cu un total de 4,8 milioane de cazuri. Urmează Spania, Germania și Franta, dar și statele asiatice precum Japonia.

ADVERTISEMENT

“Persoanele mai tinere tind să fie mai puțin vigilente, să poarte mască și să respecte distanțarea socială. Călătoriile măresc probabilitatea de contractare și răspândire a Covid-19”, a declarat Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranța biologică la Johns Hopkins Hospital, în Baltimore, Maryland, citat de Reuters.

Aceasta a adăugat că tinerii circulă cel mai mult. Merg la serviciu, ies la plimbare, la distracție, la întâlniri cu prietenii sau la cumpărături, fapt ce sporește gradul de infectare.

ADVERTISEMENT

Unele țări au impus noi restricții asupra călătoriilor, pentru a împiedica răsândirea noului coronavirus, are a provocat peste 680.000 de decese la nivel mondial, în timp ce companiile farmaceutice încearcă disperate să găsească un vaccin salvaor.

Și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani există o creștere a numărului de cazuri.  În aceeași perioadă, 24 februarie – 12 iulie, ponderea infectărilor a fost de 4,6%, în crestere de la 0,8%.

 

 

 

ADVERTISEMENT