News

Tinerii români ar putea vota de la 16 ani. Florin Cîțu susține această propunere. ”Eu cred că este un lucru bun”

Florin Cîțu susține scăderea vârstei de votare până la 16 ani, așa cum se întâmplă în mai multe state europene. Iată ce a spus președintele Senatului despre acest lucru.
06.12.2021 | 21:21
Tinerii romani ar putea vota de la 16 ani Florin Citu sustine aceasta propunere Eu cred ca este un lucru bun
Tinerii români ar putea vota de la 16 ani. Florin Cîțu susține această propunere. Foto: Hepta Mediafax
ADVERTISEMENT

Liderul liberalilor este de părere că vârsta de votare din țara noastră ar putea fi schimbată și, mai mult decât atât, el a vorbit și despre noua limită de vârstă care ar putea fi aplicată în România.

Președintele Senatului a declarat în cursul zilei de luni că vârsta de votare din Uniunea Europeană este de 16 ani.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, acesta ar susține o eventuală micșorare a vârstei de votare în România, pentru a fi aliniată cu ceea ce se întâmplă în țările occidentale.

Florin Cîțu despre votul de la 16 ani: E un lucru bun

”Din punctul meu de vedere, da, eu cred că este un lucru bun!”, a susținut Florin Cîțu, fiind întrebat de jurnaliști ce părere are despre votul de la 16 ani.

ADVERTISEMENT

Totuși, liderul liberalilor nu a vrut să intre în prea multe detalii și a spus că există mai multe aspecte care necesită să fie discutate în contextul dorinței de a revizui Constituția.

Pe listă s-ar afla inclusiv ca vârsta de votare să fie schimbată, iar tinerii de 16 și 17 ani să fie și ei incluși în aceasta.

ADVERTISEMENT

”Până nu avem în PNL o discuţie clară, despre ce ne dorim de la această modificare, nu aş vrea să intru în detalii, dar sunt multe lucruri.

Vedem în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este de 16 ani”, a spus liderul PNL, luni.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, Florin Cîțu a precizat faptul că în Biroul Executiv al Partidului a fost o discuție despre revizuirea Constituției pentru a se stabili prioritățile.

ADVERTISEMENT

Cîţu spune că coaliţia nu vrea neapărat să schimbe Constituţia

În același timp, președintele Senatului a precizat și că dorința lor nu este de a schimba neapărat legea fundamentală, ci de a-i aduce o îmbunătățire în cazul în care există un asemenea temei.

”Am avut o discuţie, astăzi, în Biroul Executiv, vreau să avem, în primul rând, o discuţie în partid, să vedem noi care sunt priorităţile.

Este adevărat, avem o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce să modificăm”, a spus fostul premier, Florin Cîţu.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS