Fotbal international

Ţinta campioanei CFR Cluj: Mario Balotelli, copilul talentat şi indisciplinat! Ce scriu englezii despre transferul italianului

06.08.2020 | 12:27
Tinta campioanei CFR Cluj Mario Balotelli copilul talentat si indisciplinat Ce scriu englezii despre transferul italianului
ADVERTISEMENT

Mario Balotelli a fost considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători la începutul carierei sale, lucru care i-a adus un transfer la Manchester City, sub comanda lui Roberto Mancini. Acum, la aproape 30 de ani este dorit de CFR Cluj.

Considerat un tânăr de perspectivă, lui Super-Mario i-au fost trecute cu vederea gesturile teribiliste şi neprofesioniste. Totul a culminat cu un amical în SUA, împotriva lui LA Galaxy, când italianul a primit o pasă în careu şi, în loc să înscrie simplu, s-a întors cu spatele la poartă şi a trimis cu călcâiul pe lângă.

ADVERTISEMENT

Comentatorii partidei au spus că e lipsă de respect pentru adversar, coechipierii l-au certat pe teren, iar Mancini l-a scos după câteva minute. Balotelli şi-a explicat, însă, gestul… După 9 ani!!! Auzise un fluier şi a crezut că e în ofside.

Englezii de la Daily Mail au făcut o radiografie a carierei lui Mario Balotelli, atacant care a ajuns să cântărească 99 de kg. Britanicii scriu că fostul atacant al lui Manchester City ar putea să își relanseze cariera la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Balotelli, omul cu pasa de… titlu

Nouă luni mai târziu, pe 13 mai 2012, i-a trimis o pasă de gol excelentă lui Sergio Aguero, în minutul 90+4 al ultimei etape, pasă prin care s-a cucerit Premier League, într-un sezon 2011-2012 în care cei doi granzi din Manchester au terminat la egalitate cu 89 de puncte. Golul lui Aguero din prelungiri, din pasa lui Balotelli, i-a făcut campioni pe cei de la City. Datorită acelei pase, Mario va fi mereu binevenit pe Etihad, spunea Vincent Kompany, în 2019.

Dar nu toate cluburile din cariera lui Balotelli şi-l amintesc la fel. Şi a trecut pe la cluburi mari din Europa. A jucat pentru AC Milan şi Inter Milano, pentru Liverpool şi Manchester City, pentru Marseille. A mai trecut pe la Nice, unde a părut că redevine un atacant de top, dar a plecat la Brescia, formaţie care a retrogradat la finalul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Balotelli, fotbalistul cu probleme

Inter

Mario Balotelli a ajuns la Inter U19 în 2006, când avea 16 ani, de la Lumezzane. Un an mai târziu lua contact cu prima echipă şi uşor-uşor devenea un nume. Doar că trăsnăile lui depăşeau talentul fotbalistic. Fan declarat al rivalei AC Milan, Balotelli a fost filmat, pe ascuns, de un post de televiziune îmbrăcând tricoul „diavolilor“. Evident, lucrul acesta nu le-a picat bine suporterilor. La un antrenament al lui Inter a venit cu jambiere ale lui AC Milan. Marco Materazzi i le-a tăiat cu foarfeca.

Jose Mourinho povestea că la un meci european cu Inter, în Rusia, avea un singur atacant disponibil. Pe Mario. A intrat titular şi a luat galben în prima repriză. „14 minute din 15, la pauză, i-am explicat că trebuie să fie atent, că a fost avertizat. A început repriza a doua, iar în minutul 46 a făcut un fault stupid şi a luat al doilea galben. Ăsta era Mario“, declara antrenorul portughez.

ADVERTISEMENT

Manchester City

Întâmplarea cu tricoul lui AC Milan i-a grăbit plecarea de la Inter. În 2010, Manchester City plătea în jur de 30 de milioane de euro pentru transferul atacantului. Întâmplările mai puţin obişnuite au continuat să existe.

Pe lângă episodul cu călcâiul de la Los Angeles, în perioada Manchester City, Balotelli a reuşit să ţină prima pagină a ziarelor când şi-a incendiat casa cu artificii aprinse în baie. Sau când şi-a distrus Audi-ul R8. Sau când nu a putut să împbrace o vestă de antrenament. Sau când a aruncat cu săgeţi de darts în fotbaliştii de la echipa a doua pentru că se plictisea.

Cu două zile înainte de incidentul cu artificiile, Balotelli marca împotriva lui Manchester United. După gol şi-a ridicat tricoul, iar pe dedesubt se putea citi „De ce mereu eu?“. Cu baia în flăcări, în loc să sune la numărul de urgenţă, italianul a sunat un angajat al clubului, care i-a spus să apeleze 999 (n.r. – echivalentul lui 112 de la noi).

Liverpool

Actele de indisciplină şi neprofesionalism nu i-au mai fost tolerate la Liverpool. În trupa „cormoranilor“ a avut evoluţii şterse. A fost adus să-l înlocuiască pe Luis Suarez, plecat la Barcelona. Dar nu a reuşit deloc. A marcat 4 goluri în 28 de partide, câte unul în fiecare competeţie în care a jucat: Premier League, Europa League, Cupa Ligii şi Liga Campionilor. A luat mai multe galbene: 7.

Nu se antrena corect şi a fost trimis la echipa a doua. Era mai preocupat de maşina lui în vopsea camuflaj şi de fumat decât de antrenamente. Brendan Rogers nu a putut să-l stăpânească, iar Jurgen Klopp a cerut plecarea lui, încă dinainte să preia banca tehnică. Ironia sorţii… la EURO 2012 Balotelli, un dezastru la Liverpool, a fost inclus în echipa turneului.

Nice şi Marseille

După două experienţe cuminţi la AC Milan, ultima sub formă de împrumut, a plecat de la Liverpool la Nice. Gratis! Aici părea că i-a venit mintea la cap. Performanţele pe teren începeau să fie din ce în ce mai dese, iar cele „extrafotbal“ se răriseră. Dar comportamentul lui deranja în continuare. „E un fost coleg şi atât. Ştie foarte bine că felul lui de a se comporta nu a fost apreciat de toţi. A irosit 6 luni“, spunea Malang Sarr (Nice) despre Mario.

Aşa că a prins un transfer la Marseille. Trupă cu pretenţii mai mari decât Nice. „Când vine vorba despre Mario, vreau să-i răspund. Sau să dau cu el de pereţi. Sau să-l las atârnat pe umeraş de gulerul tricoului. Dar nu pot, că nu mai sunt jucător…“, spunea Patrick Vieira, antrenorul lui Balotelli la Marseille.

Brescia

La Brescia, problemele au apărut la începutul lui 2020. Clubul italian a reînnoit informaţiile de pe site-ul oficial, iar în dreptul lui Mario Balotelli apăreau: atacant, greutate 99,8 kg, înălţime 190 cm, anul naşterii 1990. Asta înseamnă opt kilograme peste greutatea ideală. Pe 9 martie a jucat ultima dată în tricoul Bresciei. Iar după reluarea antrenamentelor şi meciurilor post-pandemie, Mario Balotelli nu a fost primit în baza de pregătire. A fost dat afară. Brescia a retrogradat. Iar acum, fotbalistul îşi caută echipă.

Pagina lui Mario, pe site-ul Bresciei. FOTO: bresciacalcio.it
Pagina lui Mario, pe site-ul Bresciei. FOTO: bresciacalcio.it

Balotelli la CFR Cluj?

CFR speră să-l convingă să vină la Cluj. Şi Flamengo din Brazilia e pe urmele lui. Dar clujenii vor juca în Liga Campionilor şi ar putea profita de asta pentru a-l convinge. Salariul ar putea fi o problemă, mai ales că precedentul nume mare adus în Ardeal, Julio Baptista, a pus pe jar vestiarul cu cei 50.000 de euro lunar încasaţi.

În eventualitatea unui transfer, va fi interesat de urmărit cum se va înţelege Mario Balotelli, un fotbalist extrem de indisciplinat, cu Dan Petrescu, un antrenor recunoscut pentru disciplină.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT