Life

Ținuta purtată de Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta. Are o semnificație specială

Ținuta purtată de Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, care a avut loc astăzi. Are o semnificație specială.
19.09.2022 | 15:20
Tinuta purtata de Carmen Iohannis la inmormantarea Reginei Elisabeta Are o semnificatie speciala
Ce ținută a putat Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta. Sursa foto: hepta.ro/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Astăzi a avut loc slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a la Westminster Abbey, unde au fost prezenți și președintele României alături de soția sa, Carmen Iohannis, care și-a ales ținuta potrivită pentru evenimentul sobru.

Ținuta purtată de Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta

Luni, Klaus Iohannis a fost prezent la Londra pentru a participa la slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta, alături de mai mulți lideri ai planetei.

ADVERTISEMENT

Președintele României a fost însoțit și de soția sa, Carmen Iohannis, care a purtat o ținută românească, semnată de Andreea Tincu. Designerul s-a ocupat și de alte apariții publice ale Primei Doamne.

Prima Doamnă și-a făcut apariția la funeraliile suveranei într-o rochie complet neagră, în ton cu evenimentul care marchează sfârșitul unei epoci.

ADVERTISEMENT

Rochia purtată de Carmen Iohannis este una de catifea, lungă până la gambe, cu croială în A și cu linia decolteului rotundă. La ținută a purtat o pereche de pantofi negri, iar pe cap o pălărie cu voaletă. Un alt accesoriu a fost poșeta, tot neagră.

Designerul care a creat rochia soției președintelui a postat o poză cu aceasta pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT
Klaus și Carmen Iohannis
Ținuta purtată de Carmen Iohannis la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta. Sursa foto: Facebook

Carmen Iohannis a fost de multe ori surprinsă purtând rochii de catifea, însă puțini știu ce reprezintă acest material.

Catifeaua este produsă de sute de ani, iar cel mai mare producător era orașul Cairo. Materialul a ajuns în Europa în jurul anului 1.200 în Italia, centrul comercial de la acea vreme, notează jurnalspiritual.ro.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, catifeaua a devenit un simbol al nobleței și al luxului. Monarhii și cei mai mulți aristocrați obișnuiau să-și procure acest material delicat. Catifeaua veritabilă este fabricată din mătase, fără fibre sintetice.

Carmen Iohannis a atras toate privirile la dineul organizat de Regele Charles

Duminică seara, pe 18 septembrie, Regele Charles al III-lea a organizat un dineu la Palatul Buckingham. La eveniment au fost invitați mai mulți lideri ai lumii.

Prima Doamnă a purtat o rochie midi de catifea, până la gambe. Ținuta a fost accesorizată cu o broșă și cu o geantă tip clutch.

Rochia purtată de Carmen Iohannis a fost creată tot de Andreea Tincu, fiind tot neagră, marcând sobrietatea momentului.

De-a lungul timpului, ținutele Primei Doamne au fost apreciate, dar și criticate. Internauții au considerat, de multe ori, că acestea nu au fost potrivite pentru evenimentul respectiv.

De data aceasta, soția președintelui a ales piesele vestimentare potrivite atât pentru dineu, cât și pentru funeralii.

ADVERTISEMENT