Advertorial

Tipuri de perii de păr și caracteristicile acestora

Pentru a avea un păr sănătos și frumos, un rol foarte important îl are și peria pe care o folosim. De aceea, trebuie să știm care sunt tipurile de perii de păr și cum o alegem pe cea potrivită
16.11.2021 | 13:47
Tipuri de perii de par si caracteristicile acestora
Peria are un rol foarte important în îngrijirea părului

Pentru a avea un păr sănătos și frumos, este necesar să îi asigurăm o îngrijire eficientă, iar pentru aceasta trebuie să folosim produse de înaltă calitate și potrivite. Astfel, pe lângă șamponul, balsamul sau masca, trebuie să alegem corect și peria de păr, care are rolul de a pieptăna și de a aranja frumos părul.

Mai jos vă vom prezenta care sunt tipurile de perii de păr și caracteristicile acestora, astfel încât să alegeți accesoriul potrivit.

perii de par
Peria are un rol foarte important în îngrijirea părului

Tipuri de perii de păr

  • Perie pentru masajul scalpului

Acest pieptene este foarte versatil. Descurcă bine părul, oferind în același timp un masaj delicat al scalpului, care este foarte benefic pentru circulația sângelui. Un astfel de pieptene poate avea peri naturali sau artificiali. Dacă alegeți un pieptene cu peri artificiali, atunci asigurați-vă că pe vârfurile acestora există bile speciale pentru a preveni zgârierea scalpului.

  • Perie plată pentru păr

Această perie este concepută pentru fetele cu părul drept. Poate fi folosită și în timpul coafării. Dacă aveți drept scop să aveți părul drept, dar fără a folosi placa de îndreptat, atunci această perie este o soluție excelentă.

  • Perie Brushing pentru păr

Această perie de păr este rotundă și este folosită pentru coafat. Pieptenele este potrivit pentru păr de diferite lungimi. Sub influența aerului cald al uscătorului de păr, întinde perfect părul și este folosit pentru a crește volumul și a ondula vârfurile. Perii combinați minimizează deteriorarea scalpului.

  • Perie cu dinți pe ambele părți

Un astfel de pieptene are dinții localizați pe ambele părți ale axei principale. Se folosește în timpul uscării și pentru a adăuga volum părului de la rădăcini. Acest pieptene este relevant pentru fetele cu păr scurt.

  • Perie cu dinți mari

Un pieptene cu dinți mari este indispensabil pentru cei cu părul creț. Acesta permite o pieptănare ușoară, fără a deteriora structura părului. Poate fi folosit și pentru pieptănarea părului umed.

  • Perie pentru păr cu extensii

Atunci când optați pentru extensia părului, trebuie să cunoașteți că este foarte important să aveți grijă ce fel de perie folosiți pentru pieptănarea acestuia. Dacă nu respectați anumite reguli, firele artificiale pot fi deteriorate rapid și pot cădea. Pieptenele pentru păr cu extensii trebuie să fie fără bile de masaj pe dinți. Aceasta este una dintre cerințele de bază pentru o perie. Bilele de masaj se agață de capsule și îndepărtează firele artificiale. Peria profesională are peri dubli. În acest caz, perii pot fi artificiali (dar întotdeauna moi), naturali sau combinați. Dinții mari ai unui astfel de accesoriu piaptănă ușor firele, iar dinții mici le netezesc.

Un pieptene ales corect în funcție de tipul părului, va contribui la o îngrijire de calitate și eficientă, astfel încât acesta va arăta mereu bine îngrijit și frumos.