News

TIR, lovit de două trenuri în interval de 2 minute în Vaslui. Șoferul a scăpat ca prin minune

15.04.2021 | 10:27
TIR lovit de doua trenuri in interval de 2 minute in Vaslui Soferul a scapat ca prin minune
ADVERTISEMENT

Un grav accident pe calea ferată s-a produs joi dimineață în județul Vaslui. Un TIR a fost lovit de două trenuri în interval de doar 2 minute. Din fericire, șoferul a scăpat ca prin minune cu viață.

Din primele informații, accidentul feroviar a avut loc în dreptul localității Roșiești. În urma evenimentului rutier s-a semnalat rănirea ușoară a unei persoane. E vorba despre o femeie care este conştientă şi care un traumatism cranio cerebral minor. Aceasta era în tren în momentul impactului.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe șoferul TIR-ului, acesta a scăpat ca prin minune în urma impactului cu cele două trenuri.

Un TIR a fost lovit de două trenuri în Vaslui. Șoferul a scăpat ca prin minune

Accident cum rar se poate vedea pe calea ferată produs în această dimineață în România. Un TIR a fost lovit de două garnituri de tren, în județul Vaslui, într-un interval de doar 2 minute.

ADVERTISEMENT

Primul tren care a lovit autovehicul de mare gabarit a fost cel care circula de la Iași către Bârlad. Apoi, la 2 minute distanță, pentru că nu a fost anunțată, o garnitură care circula din direcția Galați – Cluj Napoca a intrat și ea în vehiculul aflat deja avariat pe calea ferată.

Din informațiile de la fața locului oferite de presa locală, se pare că o femeie care se afla în tren a avut nevoie de îngrijiri medicale, aceasta fiind preluată de echipajul SAJ Vaslui.

ADVERTISEMENT

”Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu trei autospeciale echipate cu module pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerare grea, două ambulanțe SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, la un accident produs la trecerea de nivel peste calea ferată din localitatea Roșiești.

La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui. Din primele informații, autovehiculul de mare tonaj a fost lovit de două garnituri de tren. Acțiunea este în dinamică”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, conform Ziarul de Vaslui.

ADVERTISEMENT
Un TIR a fost lovit de două trenuri în Vaslui. Șoferul a scăpat ca prin minune. Sursa foto: Ziarul de Vaslui

Circulația feroviară, întreruptă în zona accidentului

Potrivit Poliției Române, traficul feroviar a fost blocat circa 30 de minute, joi dimineața, între Vaslui și Bârlad, din cauza acestui accident. Evenimentul feroviar a avut loc pe raza localității Roșiești.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul feroviar este oprit pe Magistrala 500 Iași – Bârlad, în zona localității Roșiești, județul Vaslui, după ce un autocamion a fost acroșat de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată de pe DJ 244A. Evenimentul nu s-a soldat cu victime”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT