Descoperă în cele ce urmează care este rețeta ieftină și cu puține ingrediente. Se face rapid și iese delicios, direct în propria bucătărie. Pișcoturile și crema sunt produsele care nu trebuie să lipsească din desert.
Tiramisu, un desert gustos care nu are nevoie de coacere. Se realizează extrem de ușor și rezultatul final e savuros
Tiramisu este un desert de origine italiană care se pregătește foarte des și care se găsește în toate cofetăriile din întreaga lume. În rândurile următoare vă propunem o rețetă clasică, simplă și gata în maxim 30 de minute.
Ingrediente pentru crema de tiramisu:
- 500 grame de mascarpone
- 100 grame de zahăr
- 4 ouă
- jumătate de linguriță de extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat, opțional
Alte ingrediente pentru desert:
- 300 grame de pișcoturi
- 300 ml de cafea naturală tare (tip moka) îndulcită cu 2-3 linguri de zahăr
- 50 ml de lichior de migdale (Amaretto) sau vin dulce Marsala, opțional
- 1 lingură de pudră de cacao amară.
Mod de preparate tiramisu de casă. Pașii de urmat:
- Prima oară se face cafeaua care se lasă la răcit până în momentul în care se folosește. Se păstrează la frigider până la montarea desertului
- Ouăle se separă în două castroane diferite. În unul vor fi albușurile și în altul gălbenușurile
- Peste gălbenușuri se adaugă jumătate din zahăr, circa 50 de grame
- Se mixează gălbenușurile timp de aproximativ 4-5 minute
- Se poate adăuga și puțină esență de vanilie în această etapă
- Gălbenușurile trebuie să fie cremoase și să crească în volum
- Se adaugă mascarpone și se mixează din nou până la încorporarea completă. E de preferat să fie pus în două etape, nu tot odată
- Se bat albușurile pînă se formează o spumă densă și tare
- Se adaugă peste și zahărul care a rămas și se mai bat spumă încă 2-3 minute
- Spuma se încorporează peste gălbenușurile cu ajutorul unui tel. Aveți grijă să nu se strivească spuma
- Crema trebuie să fie spumoasă, gustoasă și potrivit de dulce
- Pișcoturile se cufundă în cafeaua rece până se înmoaie suficient
- Se trece la montarea prăjiturii: primul strat este de cremă și apoi de pișcoturi moi
- Se adaugă alt strat de cremă și se continuă procesul până la terminarea ingredientelor
- Ultimul strat trebuie să fie de cremă. Se păstrează la frigider 2-3 ore înainte de a fi servit
- Decorul de cacao se pune abia atunci când doriți să savurați tiramisu. Poftă bună!