Sporturi

Țiriac a intrat în scandal cu ATP! Ce vrea să facă la turneul de la Madrid

12.06.2018 | 13:05
Tiriac a intrat in scandal cu ATP Ce vrea sa faca la turneul de la Madrid
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Ion Țiriac a intrat în scandal cu oficialii circuitului ATP, după ce a anunțat că vrea să introducă sistemul de reluări hawk-eye la turneul pe zgură de la Madrid, pe care îl patronează, informează Sports Illustrated.

”Țiriac a amenințat că va introduce unilateral sistemul hawk-eye la Madrid, dar ATP l-a pus imediat la punct”, a scris revista americană, care notează că oficialii tenisului masculin s-au opus categoric acestei variante.

ADVERTISEMENT
Ion Țiriac a intrat în scandal cu oficialii ATP, după ce a anunțat că vrea să introducă sistemul hawk-eye la turneul de la Madrid
Ion Țiriac a intrat în scandal cu oficialii ATP, după ce a anunțat că vrea să introducă sistemul hawk-eye la turneul de la Madrid

Pe lângă ATP, Țiriac este în conflict și cu autoritățile spaniole

Sistemul hawk-eye, care permite vizionarea reluărilor unor decizii controversate, nu este folosit și la turneele pe zgură. O decizie în acest sens ar urma să fie luată înaintea turneului de la Wimbledon, când consiliul jucătorilor se va întruni pentru a stabili dacă este necesară această schimbare.

Ion Ţiriac a intrat în conflict și cu autorităţiile spaniole şi a anunțat că este pregătită să mute întrecerea din capitala iberică. Omul de afaceri este supărat că oficialii de la Madrid nu vor să construiască un nou stadion de 10.000 de locuri şi să-şi asume creşterea premiilor impusă de ATP.

ADVERTISEMENT

Primarul orașului Madrid, Manuela Carmena, a promis că nu-l va lăsa pe Țiriac să mute acest turneu, pe care îl consideră esențial pentru orașul Madrid. “Turneul va rămâne pentru totdeauna la Madrid, vă garantez asta”, a spus Carmena.