Fotbal international

VIDEO / JUVENTUS scoate remiza pe Bernabeu şi va juca finala cu Barcelona pe 6 iunie

Finala Ligii Campionilor, programată pe 6 iunie 2015 la Berlin, se va disputa între FC Barcelona şi Juventus Torino!...
13.05.2015 | 23:42
VIDEO  JUVENTUS scoate remiza pe Bernabeu si va juca finala cu Barcelona pe 6 iunie

Finala Ligii Campionilor, programată pe 6 iunie 2015 la Berlin, se va disputa între FC Barcelona şi Juventus Torino!

Real Madrid – Juventus 1-1 (Ronaldo 23 pen. / Morata 57)

Final de meci! Juventus este în finala Ligii Campionilor

Min. 72: Bale trimite o lovitură periculoasă de cap puţin peste poartă.

Min. 68: Ce ocazie James! Şut puternic de la 25 de metri puţin peste poartă!

Min. 57: GOOOL JUVENTUS! Morata egalează cu un şut din interiorul careului.

Loading the player…

Min. 51: Ocazie imensă de gol pentru Juventus! Marchisio şutează periculos, dar mingea trece puţin pe lîngă poartă. 

A început repriza secundă!

Pauză! Real Madrid este calificată la acest scor!

Min. 42: Deşi Juventus are o posesie mai bună decît Real, ocaziile mari de gol aparţin madrilenilor. Benzema a trimis un şut la colţul scurt, dar Buffon a fost la post.

Loading the player…

Min. 30: Ocazie mare pentru Real! Ronaldo preferă să paseze în locul unui şut şi fundaşii lui Juventus resping!

Min. 23: GOOOOL REAL MADRID! Cristiano Ronaldo deschide scorul din penalty, după ce lovitura a fost obţinută de James!

Loading the player…

Min. 22: Penalty pentru Real Madrid! James este faultat în careu de Chiellini.

Loading the player…

Min. 20: Ce şut prinde Bale! Galezul îl pune la încercare pe Buffon, care respinge în corner!

Min. 19: Benzema a scăpat singur în careu dar pasa trimisă către Ronaldo a fost prea în spate şi fundaşii italieni au respins.

Min. 14: Prima ocazie a lui Juventus! Vidal trimite un şut din marginea careului, dar Casillas este atent şi respinge!

Min. 12: Ocazie mare pentru Ronaldo, care trimite mingea puţin peste, deviată de Vidal.

Loading the player…

Min. 6: După cîteva minute bune ale oaspeţilor, Benzema are şansa deschiderii scorului dar trimite peste poartă.

Loading the player…

Min. 1: Bale are prima ocazie de gol a partidei, însă trimite cu capul peste poartă! 

A ÎNCEPUT MECIUL!

Coregrafie spectaculosă reuşită de fanii lui Real!

coreg

UPDATE / Fanii Realului au făcut din nou spectacol înaintea partidei:

Loading the player…

UPDATE 20:37 / ECHIPELE DE START

echipe

UPDATE 20:14 / Fanii spanioli au luat cu asalt stadionul Santiago Bernabeu, deşi mai sînt 90 de minute pînă la startul partidei.

UPDATE 19:30 / Englezii de la goal.com au prefaţat partida cu un desen foarte haios: meciul dintre “Bătrîna Doamnă şi Cristiano Ronaldo!

UPDATE 18:27 / Oficialii lui Juventus au făcut o cerere inedită înaintea partidei cu Real Madrid. Conform presei din Spania, italienii vor pauză de hidratare în timpul partidei pentru că temperatura este foarte ridicată la Madrid. 

Regulamentul specifică însă că doar în cazul unor temperaturi de peste 32 de grade se aplică aceste măsuri. Cei de la UEFA au acceptat cererea, dar cu o condiţie: să fie minimum 32 de grade Celsius cu o oră şi jumătate înaintea partidei.

********************************************************************

UPDATE 15:46 / Real Madrid are un prim 11 de 4 ori mai scump decît cel al lui Juventus. Primul 11 al “galacticilor” e cotat de Daily Mail la 503 de milioane de euro, în timp ce primul 11 al lui Juventus e cotat la 135 de milioane de euro.

reaaaa

 

************************

UPDATE 14:40 / Sergio Ramos ar putea fi diseară din nou salvatorul lui Real Madrid. Fundaşul central al madrilenilor i-a salvat pe “galactici” de mai multe ori în momentele decisive şi spaniolii de la Marca speră că şi diseară va ieşi la rampă.

Ramos a adus golul egalării în minutul 94 al finalei de anul trecut cu Atletico Madrid, care le-a permis celor de la Real să ia titlul în prelungiri cu 4-1. Mai mult, în returul semifinalei cu Bayern, cele două goluri ale lui Sergio Ramos au calificat-o pe Real în finala de la Lisabona. Rămîne de văzut ce va fi diseară, însă un lucru e sigur, Ramos va fi titular. 

VEZI AICI VIDEO CU GOLUL EGALIZATOR DIN FINALA DIN 2014:

********************************

UPDATE 13:05 / Se anunţă o atmosferă incendiară pe Santiago Bernabeu în semifinala din această seară. Real Madrid trebuie să recupereze acel 1-2 din tur. Suporterii galacticilor au pregătit o coregrafie specială pentru meciul de diseară. Sursă foto: AS

ddodododo

Real Madrid promite un meci de mare anvergură miercuri seară pe Santiago Bernabeu, în returul semifinalei din Liga Campionilor împotriva lui Juventus. Italienii s-au impus cu 2-1 la Torino în tur şi au şanse bune la calificare pe terenul unei echipe care a pierdut tilul în La Liga în urmă cu 4 zile. 

E ultimul obiectiv al sezonului pentru “galacticii” lui Carlo Ancelotti, care sînt condamnaţi să cîştige semifinala. Vor întîlni una dintre cele mai bine organizate echipe din Europa. Nimeni nu se aştepta ca Juventus să ajungă aici, însă odată cu victoria din tur de la Torino, echipa lui Allegri visează cu ochii deschişi la marele trofeu, pe care nu l-au mai obţinut de 20 de ani.

Coincidenţe stranii

Real Madrid şi Juventus s-au întîlnit în semifinala Ligii Campionilor în urmă cu 12 ani. Atunci, Real Madrid era deţinătoarea trofeului, ca şi acum şi spera să devină prima echipă din istoria Ligii care să îşi apere trofeul. Nu a fost să fie şi de atunci acest lucru nu a fost realizat de nici o echipă.

Coincidenţele nu se opresc aici. După prima manşă, atunci ca şi acum, a fost 2-1 pentru echipa gazdă. În 2003, Real a cîştigat la Madrid cu 2-1, acum a cîştigat Juventus la Torino cu acelaşi scor. Returul semifinalei din anul 2003 a fost dominat de Juventus, care s-a impus clar cu 3-1 prin golurile lui Trezeguet, Del Piero şi Nedved.

VEZI VIDEO:

Rămîne de văzut dacă Real Madrid va avea forţa de a domina meciul cu Juventus pe Santiago Bernabeu. A mai rămas cîte un supravieţuitor al acelui duel epic din 2002, portarii titulari ai ambelor echipe: Iker Casillas şi Gianluigi Buffon.

Atît Casillas, cît şi Buffon au reuşit performanţe extraordinare între buturile echipei favorite, dar şi la echipa naţională. De la acel duel din urmă cu 12 ani, ambii au devenit campioni mondiali şi s-au înfruntat în finala Euro 2012, unde Casillas a avut cîştig de cauză, Spania învingînd Italia cu 4-0 în ultimul act.

Gianluigi Buffon mai are încă o mare dorinţă, să cîştige Liga Campionilor. Nu a reuşit să se impună niciodată în competiţie, finala din anul 2003 fiind pierdută de Juventus la penalty-uri cu AC Milan. Acum, Buffon e la un meci distanţă de o nouă finală pe stadionul pe care a obţinut cea mai mare performanţă din cariera lui, cîştigarea titlului mondial în 2006 cu Italia pe Stadionul Olimpic din Berlin.

Perspective diferite

Pe plan intern, lucrurile stau diametral opus pentru cele două combatante. Juventus a cîştigat lejer campionatul în Italia, neavînd adversar al 4-lea an la rînd. În acest sezon, niciodată Lo Scudetto nu a fost în pericol, în condiţiile în care principala contracandidată, AS Roma, a dezamăgit.

Real Madrid a suferit o importantă lovitură în weekend tot pe Santiago Bernabeu, ieşind din lupta pentru titlu după egalul cu Valencia, 2-2. Madrilenii sînt la 4 puncte de Barcelona cu două etape înainte de finalul sezonului.

Partida cu Valencia a fost una în care consumul fizic şi psihic a fost imens. Real Madrid a jucat cu toţi titularii, în încercarea de a rămîne în cursa pentru titlu. Dezamăgirea de la finalul meciului poate să afecteze moralul “galacticilor”, care vor juca sub presiune returul cu Juventus.

Spre deosebire de Real, echipa lui Allegri a avut un meci de vacanţă în etapa trecută, 1-1 împotriva lui Cagliari pe teren propriu. Singura miză a acestui meci a fost revenirea lui Pogba, care trebuia să aibă măcar o partidă în picioare după ce a stat pe bară o lună după accidentare.

Real, favorită la pariuri

Juventus are o şansă uriaşă să se califice în finala Ligii Campionilor. Real Madrid este favorită la casele de pariuri pentru calificarea în finală, 1,72, faţă de 2,10 cît au italienii.

Real Madrid trebuie să înscrie repede împotriva unei echipe foarte bine organizate, care stăpîneşte arma contraatacului şi care are jucători de atac de mare valoare, Tevez şi Morata fiind într-o formă foarte bună. “Galacticii” nu pot conta pe Karim Benzema şi pe Luka Modric, în continuare accidentaţi.

Echipe probabile:

Real Madrid (4-3-3): Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Isco, Kroos, Rodriguez – Bale, Hernandez, Ronaldo. Antrenor: Carlo Ancelotti

Juventus (4-3-1-2): Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal – Tevez, Morata. Antrenor: Massimiliano Allegri