News

Titi Aur, despre modificările din Codul Rutier: ”Anumite măsuri ar fi trebuit să fie mai dure”

La finalul lunii au loc modificări în Codul Rutier. Pilotul Titi Aur, expert în conducere defensivă, e de părere că aceste măsuri sunt necesare, dar ele trebuiau să fie mai dure.
29.01.2022 | 15:43
Titi Aur despre modificarile din Codul Rutier Anumite masuri ar fi trebuit sa fie mai dure
ADVERTISEMENT

Pilotul Titi Aur, expert în conducere defensivă, a transmis că modificările din Codul Rutier de la finalul acestei luni erau necesare.

Acesta susține că anumite măsuri ar fi trebuit să fie mai dure pentru anumite fapte, pentru că aceste măsuri, prin această modificare, se raportează în primul rând la categoria de șoferi teribiliști.”

ADVERTISEMENT

”Când spun teribilism mă refer la șoferul care face lucruri aproape extreme și foarte riscante în mod conștient: se urcă băut la volan, se urcă drogat la volan, merge cu viteză foarte mare, face concurs în trafic, face depășiri riscante, exagerate. Așa e modelul, face mereu, în continuu”, a declarat Titi Aur, conform DC News.

Titi Aur: Modificările din Codul Rutier de la finalul acestei luni erau necesare

Ministerul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat joi că guvernul a adoptat modificarea Codului Rutier, pentru a corespunde obiectivului de reducere a numărului de accidente rutiere şi de victime cu 25% până în 2026.

ADVERTISEMENT

Fostul pilot, Titi Aur, susține că pentru categoria de șoferi teribiliști, ”care în statisticile poliției apare responsabilă de 15-20% din accidentele grave, cu răniți, într-adevăr trebuiau măsuri mai dure.”

”Dacă ne uităm la Suedia, o referință pentru Europa, acolo se ajunge repede la anularea permisului de conducere, la confiscarea mașinii, chiar la ani de închisoare doar pentru gesturi. Nu trebuie neapărat victime”, a transmis expertul în conducere defensivă.

ADVERTISEMENT

Titi Aur, despre modificările din Codul Rutier: ”Pentru șoferii teribiliști trebuiau luate măsuri mai dure”

„Trebuie să ținem cont că în România anumite gesturi aparent extreme nu se petrec doar din asumarea celui de la volan.

În 80% din accidente cel de la volan fie nu a fost învățat corect să facă, nu știe cum să facă, fie este un șofer normal, dar are momente în care face o greșeală sau o înlănțuire de greșeli pentru că nu conștientizează că lui i se poate întâmpla.

ADVERTISEMENT

 Acest șofer nu crede că a intrat în zona de teribilism. El crede că nu e o problemă că a depășit și el o dată viteza. Dau un exemplu, în loc să meargă cu 50 km/h în localitate merge cu 70-80 km/h în localitate. I se pare lui că nu e atât de mult, se duce în zona de teribilism fără să-și asume sau să conștientizeze”, a explicat Titi Aur.

ADVERTISEMENT
Tags: