News

Titularizare 2020. La ce oră trebuie să fie candidații în sala de examen

28.07.2020 | 16:00
Titularizare 2020. La ce oră trebuie să fie candidații în sala de examen
Titularizare 2020. La ce oră trebuie să fie candidații în sala de examen. Foto: hepta.roMaksim Bogodvid / Sputnik
ADVERTISEMENT

Titularizare 2020. Miercuri, 29 iulie, este programată proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar

Pentru susținerea acestui examen de titularizare s-au înscris un număr de 30.113 candidați, dintre care 2.937 de candidați provin din promoția curentă.

ADVERTISEMENT

Proba va începe la ora 9:00, în toate cele 123 de centre de concurs, cu respectarea tuturor măsurilor aplicabile în spațiile de examen în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea Covid-19.

Titularizare 2020. Ora la care candidații trebui să fie în sala de examen

Dacă proba va debuta la ora 9:00, cei peste 30 de mii de candidați trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai târziu la ora 8.15. Imediat după primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situații speciale (pentru candidații nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere).

ADVERTISEMENT

În aceste situații, comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective.

Conform edu.ro, primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor școlare, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.

ADVERTISEMENT

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în perioada 12 – 14 august.

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar 2020, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Când se afișează rezultatele la proba de titularizare 2020

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

ADVERTISEMENT

În acest an, decizia de a începe mai devreme proba scrisă de la Titularizare a fost pusă pe seama prognozei meteo de către Ministerul Educației, după ce un val de critici dinspre profesori a apărut pe rețelele de socializare la examenul de Definitivat, aceștia criticând faptul că sunt ținuți 6 ore în condiții de examen, cu mască.

Inițial Titularizarea începea tot la 10, dar în premieră ora de începere a fost revizuită la 9.

Mare atenție! Candidaţii la Titularizare 2020 nu pot avea asupra lor, în sala de concurs, cărţi, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă. Candidaţii pot avea dicţionare pentru disciplinele latină sau greacă veche şi planurile de conturi pentru disciplina ”economic, administrativ, poştă”.

ADVERTISEMENT

Preşedintele comisiei de organizare şi desfăşurare a concursului, împreună cu secretarul comisiei,sau de membrii desemnați de președintele comisiei din centrul de concurs distribuie în sălile de concurs plicurile secretizate cu subiecte, astfel încât la ora 9,00 aceste plicuri cu subiecte să se poată desface în prezenţa candidaţilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri