News

Titularizare 2020. Ministerul Educației a anunțat când va avea loc proba scrisă a concursului

06.07.2020 | 16:55
Titularizare 2020 Ministerul Educatiei a anuntat cand va avea loc proba scrisa a concursului
ADVERTISEMENT

Proba scrisă a concursului de titularizare în învățământul preuniversitar va avea loc pe 29 iulie 2020, cu două săptămâni întârziere din cauza pandemiei de Covid-19.

Ministerul Educației a anunțat că a fost reactualizat Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar, în anul școlar 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Înscrierile pentru ocuparea posturilor didactice și catedrele se vor face din 9 iulie până în 16 iulie, în timp ce proba scrisă a examenului de titulaizare va avea loc în 29 iulie.

Ministerul Educației a ales data de 29 iulie 2020 pentru proba scrisă a concursului de titularizare

Rezultatele vor fi afișate 4 august, conform anunțului Ministerului Educației și Cercetării. Cu toate acestea, rezultatele finale vor fi aflate doar în 10 august, după soluționarea contestațiilor.

ADVERTISEMENT

„În urma promulgării de către preşedintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ, a fost aprobat prin ordin de ministru şi transmis spre publicare în Monitorul Oficial, Calendarul mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2020-2021”, a explicat ministerul.

În perioada 9-16 iulie candidații îți vor putea depune astfel dosarele pentru a participa la concursul național de ocupare a posturilor didactice și a catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Proba scrisă a concursului, titularizarea, va avea loc în 29 iulie 2020. La fel ca și în cazul examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională 2020, examenel se vor susține cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare impuse de autorități.

Rezultatele vor fi afișate în 4 august, după care va urma o perioadă de depunere a contestațiilor până în 5 august. În 11 august vor fi afișate rezultatele finale.

ADVERTISEMENT

Proba scrisă la titularizare ar fi trebuit să se desfășoare pe 15 iulie, însă planurile au fost date peste cap de pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT
Tags: