News

Titularizare 2021: Au început înscrierile. Câte posturi sunt disponibile

11.05.2021 | 20:49
Titularizare 2021 Au inceput inscrierile Cate posturi sunt disponibile
Titularizare 2021: Au început înscrierile. Câte posturi sunt disponibile Sursa foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Titularizare 2021: în această dimineață au început înscrierile, iar posturile disponibile au fost afișate de Ministerul Educației.

Ministerul Educației a afișat o listă care cuprinde aproape 4.700 de locuri titularizabile în instituțiile de învățământ. Pe lângă acestea, au fost afișate și posturile disponibile pentru o perioadă determinată, potrivit Edupedu.

ADVERTISEMENT

Examenul de titularizare este cel susținut de profesorii care vor să obțină un post pe o perioadă nedeterminată într-o instituție de învățământ. Pentru acest lucru, ei trebuie să obțină nota șapte atât la examenul scris, cât și la inspecția de la clasă în profilul postului.

Titularizare 2021: Au început înscrierile. Câte posturi sunt disponibile

Pentru a deveni suplinitor, adică pentru obținerea unui post pentru o perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minim nota cinci la ambele probe.

ADVERTISEMENT

Inspecțiile speciale la clasă și probele practice pentru candidații la concursul național au fost suspendate odată cu prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile.

Cele mai puține posturi diponibile pe perioadă determinată sunt în Gorj, 15, în Olt, 24, și în Mehedinți, 26. Bucureștiul ocupă prima poziție în topul localităților cu cele mai multe posturi disponibile.

ADVERTISEMENT

În Capitală sunt 574 de posturi titularizabile. Pe locul doi este județul Ilfov cu 286, urmat de Constanța cu 214 de posturi.

Proba scrisă a examenului de titularizare este programată pentru data de 21 iulie 2021, la o săptămână după examenul de Definitivat, care va avea loc pe 14 iulie.

ADVERTISEMENT

Perioada în care se pot face înscrieri pentru obținerea unui loc pe perioadă nedeterminată într-o instituție de învățământ este 11 – 17 mai. Cei ce vor să candideze trebuie să depună un dosar la inspectoratul județean sau la cel al Municipiului București.

Repartizarea candidatilor pe posturile disponibile se va face în ședință publică sau online, organizată de inspectoratele județele. Locurile vor fi ocupate în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă.

Nu toți profesorii care obțin nota șapte reușesc să obțină un post. Concurența mult prea mare face ca cei care au obținut notele cele mai mari să prindă posturile libere. De exemplu, în anul 2020 au fost scoase la concurs 4.030 de posturi, iar numărul de candidați înscrisi a depășit 30.000.

În plus, cadrele didactice acuză că multe locuri nu sunt scoase la concurs, spunând că directorii ascund o parte din ore, pentru a păstra locurile pentru persoane cunoscute.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi...
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până joi dimineaţă
Ţi se rupe inima! Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge...
Ţi se rupe inima! Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge în România! Cum uită că a fost umilit în Ploieşti
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la...
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la liceul dorit