ADVERTISEMENT
News

Titularizare 2021: Au început înscrierile. Câte posturi sunt disponibile

Autor: Cerasela Stafie | 11.05.2021 | 20:49
Titularizare 2021: Au început înscrierile. Câte posturi sunt disponibile
Titularizare 2021: Au început înscrierile. Câte posturi sunt disponibile Sursa foto: Pinterest

Titularizare 2021: în această dimineață au început înscrierile, iar posturile disponibile au fost afișate de Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a afișat o listă care cuprinde aproape 4.700 de locuri titularizabile în instituțiile de învățământ. Pe lângă acestea, au fost afișate și posturile disponibile pentru o perioadă determinată, potrivit Edupedu.

Examenul de titularizare este cel susținut de profesorii care vor să obțină un post pe o perioadă nedeterminată într-o instituție de învățământ. Pentru acest lucru, ei trebuie să obțină nota șapte atât la examenul scris, cât și la inspecția de la clasă în profilul postului.

Titularizare 2021: Au început înscrierile. Câte posturi sunt disponibile

Pentru a deveni suplinitor, adică pentru obținerea unui post pentru o perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minim nota cinci la ambele probe.

ADVERTISEMENT

Inspecțiile speciale la clasă și probele practice pentru candidații la concursul național au fost suspendate odată cu prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile.

Cele mai puține posturi diponibile pe perioadă determinată sunt în Gorj, 15, în Olt, 24, și în Mehedinți, 26. Bucureștiul ocupă prima poziție în topul localităților cu cele mai multe posturi disponibile.

În Capitală sunt 574 de posturi titularizabile. Pe locul doi este județul Ilfov cu 286, urmat de Constanța cu 214 de posturi.

ADVERTISEMENT

Proba scrisă a examenului de titularizare este programată pentru data de 21 iulie 2021, la o săptămână după examenul de Definitivat, care va avea loc pe 14 iulie.

Perioada în care se pot face înscrieri pentru obținerea unui loc pe perioadă nedeterminată într-o instituție de învățământ este 11 – 17 mai. Cei ce vor să candideze trebuie să depună un dosar la inspectoratul județean sau la cel al Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Repartizarea candidatilor pe posturile disponibile se va face în ședință publică sau online, organizată de inspectoratele județele. Locurile vor fi ocupate în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă.

Nu toți profesorii care obțin nota șapte reușesc să obțină un post. Concurența mult prea mare face ca cei care au obținut notele cele mai mari să prindă posturile libere. De exemplu, în anul 2020 au fost scoase la concurs 4.030 de posturi, iar numărul de candidați înscrisi a depășit 30.000.

ADVERTISEMENT

În plus, cadrele didactice acuză că multe locuri nu sunt scoase la concurs, spunând că directorii ascund o parte din ore, pentru a păstra locurile pentru persoane cunoscute.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!