News

Titularizare 2023. Ministerul Educației, precizări despre inspecțiile la clasă. Cum se vor desfășura

Titularizare 2023. Miercuri, 24 mai, Ministerul Educației a venit cu precizări despre inspecțiile la clasă. Cum se vor desfășura acestea.
24.05.2023 | 18:15
Titularizare 2023 Ministerul Educatiei precizari despre inspectiile la clasa Cum se vor desfasura
Titularizare 2023. Inspecțiile la clasă vor avea loc cu respectarea cadrului legal. Ministerul Educației, anunț pentru candidați. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Titularizare 2023. În contextul unei perioade de proteste în Învățământ, Ministerul Educației vine cu precizări importante despre inspecțiile la clasă. Cum se vor desfășura acestea.

Titularizare 2023. Inspecțiile la clasă vor avea loc cu respectarea cadrului legal. Ministerul Educației, anunț pentru candidați

Conform calendarului examenului de Titularizare 2023, în această perioadă ar trebuie să fie în desfășurare inspecții la clasă. Acestea au loc în vederea participării la concursul de Titularizare sau pentru obținerea gradelor didactice.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat emis miercuri, 24 mai, Ministerul Educației susține desfășurarea acestora. În ciuda grevei generale, instituția condusă de Ligia Deca a anunțat că inspecțiile la clasă vor continua, în baza programării. Pot exista și cazuri în care ele să fie reprogramate.

În contextul în care, în această perioadă, sunt în desfășurare inspecții la clasă, în vederea participării la concursul de Titularizare sau pentru obținerea gradelor didactice, precizăm că Ministerul Educației susține desfășurarea acestora.

ADVERTISEMENT

Inspecțiile la clasă vor avea loc cu respectarea cadrului legal, în baza programării deja existente sau, dacă este cazul, a reprogramării realizate la nivelul inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București în unități de învățământ unde pot fi asigurate condițiile specifice acestui tip de activitate”, explică Edu.ro.

Ministerul Educației mai informează, în același comunicat, că marți, 23 mai, a avut loc o videoconferință cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Instituția guvernamentală anunță că, în această perioadă, ”comunică permanent pentru evitarea sincopelor în desfășurarea activității care vizează atât elevii, cât și cadrele didactice, cu respectarea cadrului legal impus de protestul personalului din învățământul preuniversitar”.

Calendarul concursului pentru Titularizare 2023

Titularizarea este concursul național de ocupare a posturilor didactice, de angajare în învățământ. Cei înscriși în examinare și care obțin medii peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată. În ceea ce-i privește pe cei cu media peste 5, și ei se pot înscrie, pe perioadă determinată, dacă există posturi disponibile, scoase la concurs.

ADVERTISEMENT

În acest an, proba scrisă de la Titularizare are loc pe 12 iulie, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial. Etapele de angajare ale concursului naţional se încheie pe 23 august 2023.

Procesul de comunicare a rezultatelor iniţiale are ca termen data de 18 iulie 2023. Apoi, în perioada 18-19 iulie 2023, are loc înregistrarea contestațiilor la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare.

ADVERTISEMENT