ADVERTISEMENT
Fotbal international

Titularizarea lui Mario Camora, criticată înainte de Irlanda de Nord – România: „Era mai bun Bancu”

Autor: Cosmin Crăciun | 18.11.2020 | 21:28
Titularizarea lui Mario Camora, criticată înainte de Irlanda de Nord - România: „Era mai bun Bancu”
Titularizarea lui Mario Camora, criticată înainte de Irlanda de Nord - România: „Era mai bun Bancu”. Sursa foto: UEFA

Titularizarea lui Mario Camora pentru meciul Irlanda de Nord – România din Liga Națiunilor a fost criticată de Gabi Balint. Fostul fotbalist crede că Nicușor Bancu ar fi fost mai potrivit în acel rol. 

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a ales să utilizeze un sistem 3-5-2, iar aripile responsabile cu acoperirea întregilor benzi sunt Mario Camora, pe stânga și Valentin Crețu pe dreapta.

Dacă învinge, România are o șansă foarte bună să își asigure prezența în urna 2 la tragerile la sorți pentru calificările la Campionatul Mondial din 2022, care se va desfășura în Qatar.

Titularizarea lui Mario Camora în Irlanda de Nord – România, criticată de Gabi Balint

A devenit deja o tradiție ca selecționerul Mirel Rădoi să nu facă alegeri consecvente în privința sistemului de joc utilizat de către echipa națională. De asemenea, Rădoi a tot rotit și jucătorii, iar cel mai instabil post a fost cel de fundaș dreapta.

ADVERTISEMENT

Problema pare a-și fi găsit o nouă rezolvare prin schimbarea sistemului. Mirel Rădoi nu trebuie să mai schimbe fundașul dreapta, din moment ce acest post nu mai există! În sistemul 3-5-2 ales de selecționer pentru duelul cu Irlanda de Nord, jucător de bandă dreapta va fi Vali Crețu, însă el nu va avea doar sarcini defensive.

Gabi Balint crede că apărătorul de la FCSB poate să facă o treabă bună pe dreapta, însă este îngrijorat de alegerea lui Rădoi de pe celălalt flanc. În opinia lui Balint, fundașul și căpitanul lui CFR Cluj, Mario Camora, nu este un jucător care să se potrivească în această așezare. Actualul analist TV crede că mai potrivit ar fi fost Nicușor Bancu, de la Universitatea Craiova.

„Să spun sincer, Camora joacă bine în sistemul cu 4, că e fundaș, nu știu cât o să ajute în atac. Bancu era bun acum. Cristi Ganea ar mai fi putut să evolueze acolo, dar nu prea a mai jucat în ultimul timp. În dreapta, e ok. Crețu face bine faza ofensivă”, a spus Gabi Balint la Digisport.

ADVERTISEMENT

În primul 11 al României și-au făcut loc, pe lângă Mario Camora aflat la a doua prezență în tricolor, și trei fotbaliști de la FCSB. De asemenea, vor evolua și Dan Nistor, Denis Alibec sau Alin Toșca.

România: Tătăruşanu – Nedelcearu, I. Cristea, Toşca – Creţu, Nistor, R. Marin, Camora – Man, Alibec, F. Tănase. Antrenor: Mirel Rădoi. Rezerve: Bălgrădean, Mitrea, Pușcaș, Maxim, Cr. Ganea, Mogoș, Albu, Țîru, Lazar, Bicfalvi, Manea, Al. Băluță.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!