Sporturi

Ne facem de râs: o singură toaletă, fără lumină, la BRD Bucharest Open! Fanii sunt nevoiți să folosească lanternele de la telefon

17.07.2019 | 12:52
Ne facem de râs: o singură toaletă, fără lumină, la BRD Bucharest Open! Fanii sunt nevoiți să folosească lanternele de la telefon
Cum se stă la coadă la toaletă la Arenele BNR

Victoria Simonei Halep la Wimbledon a creat din nou o emulație deosebită în jurul tenisului în România. Astfel, tribunele au fost din nou pline la turneul WTA BRD Bucharest Open, care se desfășoară în săptămâna de după grand slam-ul londonez. Competiția care se desfășoară în Parcul cu Platani arată însă un scenariu destul de dezolant în ceea ce privește infrastructura sportivă din România, fapt ce strică foarte mult din experiența fanilor care vin să se bucure de „sportul alb”.

Turneul Bucharest Open se joacă în parcarea Arenei BNR

WTA Bucharest Open nu duce nici în acest an lipsă de nume importante ale tenisului mondial. Astfel, letona Anastasija Sevastova, numărul 12 mondial, s-a întors la București să își apere trofeul de anul trecut. De asemenea, Viktoria Kuzmova, Laura Siegemund sau Kristyna Pliskova întregesc un tablou interesant, pe care s-au aflat la startul competiției și numeroase românce. Așadar, interesul a fost mare pentru competiția din capitala României. Cu toate acestea, condițiile au fost inedite pentru un turneu din circuitul WTA.

Astfel, cu Arena BNR închisă de mai mulți ani și în stare avansată de degradare, organizatorii au fost nevoiți să improvizeze. La fel ca în ultimii ani, au fost ridicate două schele în jurul unuia dintre terenurile secundare ale complexului sportiv. Cadrul de metal al Tribunei A este ridicat fix printre stâlpii din parcare, iar vizibilitatea pe rândurile de la jumătate este una destul de redusă. O altă problemă pe care o întâmpină suporterii este cea de natură fiziologică.

Cum arată schelele „centralului” de la Bucharest Open

Toaletele, principala problemă a suporterilor care vin la Bucharest Open

Astfel, sutele de fani ai tenisului din București au o mare problemă în ceea ce privește toaletele la open-ul francez. Asta pentru că singurele băi care sunt disponibile pentru suporteri în tot complexul sunt cele de la Arena BNR. La bărbați unde sunt două closeturi, un vas de toaletă se trage cu un șnur de pantaloni, în timp ce cealaltă toaletă este defectă. La femei sunt tot două toalete, motiv pentru care se făceau cozi imense după meciuri.

Surpriza a venit însă după thriller-ul dintre Sevastova și Ana Bogdan, care s-a terminat în jurul orei 21:30. Oamenii care s-au înghesuit să meargă la baie au fost nevoiți să se folosească de tehnica din dotare pentru a putea să își facă nevoile. Asta pentru că lumina era stinsă în băi și nu se vedea absolut nimic! VEZI GALERIE FOTO

Dacă bărbații au fost mai „independenți” și s-au descurcat cum au putut, fanele sportului alb au dat dovadă de fair-play și s-au ajutat între ele, apelând la lanternele de la telefoanele mobile. „Asta e România!”, „Ce bătaie de joc!”, „Ce prostie!”, au fost comentariile fanilor de la WTA București care stăteau la coadă la turneu…

Așa se stă la coadă la toaleta la Bucharest Open

Revenind la lucrurile mai plăcute ale turneului, de remarcat revenirea frumoasă a Irinei Begu în partida cu Krunic, prestația încântătoare a Patriciei Țig în meciul cu Bondar și calificarea surprinzătoare a lui Jaqueline Cristian în fața Soranei Cîrstea. Cele trei românce vor continua miercuri parcursul de la WTA Bucharest Open.

„Noi așteptăm din partea Guvernului să vină cu acea propunere să o preia, dar văd că nu s-a mai întâmplat nimic. După cum știți, arena e în același stadiu. Terenurile sunt funcționale, probabil turneul din vară se va desfășura tot acolo, dar nu pe arena mare, care nu are ISU și nu are nici consolidare. Adică se prăbușesc pereții dacă intră publicul acolo. Ar costa mult să fie reparată și nu putem face investiția în mod direct, trebuie să o facă guvernul. Așteptăm de trei ani să se rezolve situația”

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, pentru FANATIK.RO

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri