News

Toaletă publică de peste 400.000 de euro, inaugurată la Pitești. E cea mai scumpă din țară

25.03.2021 | 10:17
Toaleta publica de peste 400000 de euro inaugurata la Pitesti E cea mai scumpa din tara
ADVERTISEMENT

Cea mai scumpă toaletă publică din România a fost inaugurată cu surle și trâmbițe la Pitești. Are 145 de metri pătrați, pereți din beton armat și luminatoare din aluminiu cu geam termoizolant.

Să nu uităm nici de liftul în care pot intra liniștite până la opt persoane. Peste 400.000 de euro a cheltuit fosta administrație pentru noul WC smart, în timp ce multe dintre locuințele din zonă sunt chiar de 7 ori mai ieftine, iar clădirile de patrimoniu au rămas de izbeliște.

ADVERTISEMENT

O ironie tristă, noi ne dorim să fim unul dintre cele mai smart orașe din România, deocamdată avem cel mai smart WC! Dar, repet, am votat, am votat!”, a explicat primarul Cristian Gentea pentru știrileprotv.ro.

Cea mai scumpă toaletă publică din România a fost inaugurată la Pitești

Noua toaletă publică face parte dintr-un proiect mai amplu de reabilitare a Pieței Primăriei, pentru care au fost alocate nu mai puțin de 3 milioane și jumătate de euro din bugetul orașului.

ADVERTISEMENT

Este o construcție îngropată, numai cu pereți din beton armat. Are luminator, lift, pentru persoane cu handicap și toate dotările sunt antivandalism.

Am mai făcut lucrări care au implicat asemenea construcții îngropate. Poate să fie un spațiu tehnic, cu costuri foarte mari, datorită protecției foarte mari, să nu existe infiltrații de apă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu pot să vă dau un exemplu de genul ăsta. Construim construcții civile și industriale. Cu 400.000 de euro se pot face de la o singură casă sau mai multe obiective. Depinde de la proiect la proiect. Aici discutăm de o construcție îngropată…

Nu este o consolidare, construcția a fost de la zero. Ulterior s-a creat terasa de afară. A mai fost o firmă licitatoare. Nu cunosc prețul celeilalte firme. Informațiile sunt în SICAP.

ADVERTISEMENT

Construcția a durat 1,3 ani, din cauza vremii. Partea de mentenanță revine primăriei, noi avem parte de garanție. Mentenanța liftului se va face anual. Liftul a fost 170.000 lei fără TVA.

Acest WC face parte din tot obiectivul. A fost proiectul, să fie îngropat, să nu fie vizual. Să nu influențeze clădirile din jur, de patrimoniu. Elementul cel mai scump a fost partea de rezistență: 700.000 lei. Mai scump nu există.

Dotările antivandalism sunt cele mai scumpe de pe piață. Oglinzile sunt din inox slefuit, nu pot fi sparte. WC-urile sunt din inox. Nu ne-am inspirat din străinătate, noi am respectat un proiect. Produsele antivandalism sunt din Germania”, a spus Valentin Grigorescu, administratorul firmei care a executat lucrarea, încercând să justifice prețul exorbitant.

ADVERTISEMENT