Fotbal intern

Toate calculele calificării lui CFR Cluj în 16-imile de finală din Europa League! Meciul cu Celtic, ”finala” pentru primăvară

29.11.2019 | 01:01
Toate calculele calificarii lui CFR Cluj in 16imile de finala din Europa League Meciul cu Celtic finala pentru primavara
ADVERTISEMENT

CFR Cluj stă la mâna ei pentru calificarea în 16-imile de finală ale Europa League. Campioana României a învins-o pe Rennes, scor 1-0, în timp ce Celtic a învins-o pe Lazio, scor 2-1. Francezii sunt deja eliminaţi.


Update, 28 noiembrie, ora 23:53. Deși a pierdut cu Lazio, CFR Cluj are încă șanse mari de a ajunge în primăvara Europa League. Pentru calificare, elevii lui Dan Petrescu trebuie să nu piardă cu Celtic. Iată toate calculele calificării:

ADVERTISEMENT
  • CFR Cluj se califică în șaisprezecimi dacă o învinge sau face egal cu Celtic
  • CFR Cluj se califică și dacă pierde cu Celtic, iar Lazio nu învinge pe Rennes în deplasare
  • CFR Cluj este eliminată dacă pierde cu Celtic, iar Lazio bate în Franța

Calculele înainte de meciul cu Lazio – 7 noiembrie 2019

CFR Cluj se califică dacă:

  • o bate pe Lazio în următoarea etapă
  • face egal cu Lazio
  • pierde cu Lazio, dar face egal sau o bate pe Celtic
  • pierde ambele meciuri, dar cu Lazio la diferență de un gol și marchează de cel puțin 2 ori, adică 3-2, 4-3. În acest scenariu, clujenii sunt avantajaţi de faptul că au înscris mai multe goluri pe terenul italienilor și vor merge în primăvara europeană
ADVERTISEMENT

ŞTIRE INIŢIALĂ – 25 octombrie 2019

CFR Cluj a reușit două victorii în primele trei runde ale fazei grupelor Europa League, iar o calificare în primăvară este din ce în ce mai aproape. Campioana României este avantajată în acest moment și de restul rezultatelor, Lazio având doar trei puncte după tot atâtea meciuri. CFR poate obține matematic accesul în fazele eliminatorii cu o victorie în returul cu Rennes, cumulat cu un rezultat de egalitate pe Olimpico.

CFR, aproape de calificarea în primăvara europeană

CFR Cluj a reușit să învingă Rennes, scor 1-0 în runda a treia a fazei grupelor Europa League, iar rezultatul din celălalt meci al grupei, Celtic – Lazio 2-1, sporește șansele de calificare pentru campioana României în șaisprezecimile competiției. Cu o victorie în returul cu Rennes, programat la Cluj pe 7 noiembrie, cumulat cu un egal pe Olimpico din Roma, CFR va obține matematic biletele pentru primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

Dacă CFR va reușit patru puncte din următoarele două jocuri, își permite să piardă cu Celtic în ultima rundă a fazei grupelor, scenariu în care scoțienii vor câștiga grupa, iar formația lui Dan Petrescu se va califica după locul secund, cu 10 puncte, în condițiile în care Lazio, în cazul unui egal cu CFR și două victorii în ultimele două runde, ar fi la egalitate cu echipa din Gruia, dar cu dezavantaj în meciurile directe împotriva Campioanei României.

Victorie cu Rennes, egal cu Lazio, înfrângere cu Celtic:

  • CFR Cluj – 10 puncte
  • Lazio – 10 puncte – CFR se califică datorită rezultatelor din meciurile directe
ADVERTISEMENT
Ciprian Deac a adus victoria CFR-ului cu Rennes. Sursă Foto: Sportpictures
Ciprian Deac a adus victoria CFR-ului cu Rennes. Sursă Foto: Sportpictures

Cum se califică CFR Cluj cu o înfrângere în fața lui Lazio

CFR Cluj se poate califica și în cazul unei înfrângeri la Roma, împotriva echipei ce a fost considerată cea mai puternică din grupă înaintea startului competiției. Pentru a păstra avantajul în meciurile directe cu Lazio, campioana României își permite și o înfrângere în capitala Italiei, cu condiția să piardă la un singur gol și să puncteze de cel puțin două ori.

Dacă acest scenariu se va concretiza, CFR își permite chiar o înfrângere și la meciul de la Cluj cu Rennes, cumulat cu o victorie a lui Celtic la Roma și cu o victorie a clujenilor în ultima rundă, când întâlnește campioana Scoției. În acest caz, formația lui Dan Petrescu ar avea nouă puncte, la fel ca Lazio, dar, din nou, cu avantaj în meciurile directe, ce reprezintă primul criteriu de departajare.

Înfrângere cu Rennes și Lazio (la un gol, cu cel puțin două reușite ale clujenilor la Roma), Lazio pierde cu Celtic, CFR învinge campioana Scoției

  • CFR Cluj – 9 puncte
  • Lazio – 9 puncte – CFR se califică datorită rezultatelor din meciurile directe

CFR poate obține calificarea cu trei rezultate de egalitate

Campioana României se poate califica în primăvara europeană fără ca măcar să câștige în ultimele trei partide din grupa E. Cu trei remize, clujenii ar acumula nouă puncte și ar avea nevoie ca Lazio să nu câștige unul dintre cele două jocuri cu Celtic și Rennes. Dacă italienii ar scoate un rezultat de egalitate și o victorie în aceste partide, ar acumula opt puncte, cu unul mai puțin decât ar face formația lui Dan Petrescu în cazul a trei remize în ultimele etape.

Egaluri cu Rennes, Lazio și Celtic, italienii câștigă doar unul dintre meciurile cu Rennes și campioana Scoției

  • CFR – 9 puncte
  • Lazio – 8 puncte (în cazul unui egal cu Celtic sau Rennes)

Criteriile de departajare în grupele Europa League

Pe lângă rezultatele din meciurile directe, primul criteriu în cazul egalității în grupele Europa League, golaverajul din meciurile celor două echipe cu același număr de puncte reprezintă al doilea mod de departajare. Al treilea criteriu reprezintă golurile înscrise în meciurile directe, iar următorul îl reprezintă golurile marcate în deplasare în confruntările directe.

Dacă cele două formații merg cap la cap în primele patru criterii, se iau în considerare golaverajul, golurile marcate, reușitele din deplasare, numărul de victorii din grupă, numărul de meciuri câștigate în deplasare, punctajul fair – play, iar în final, ultimul criteriu de departajare este coeficientul UEFA.

  • Rezultatele din meciurile directe
  • Golaverajul din meciurile directe
  • Golurile înscrise în meciurile directe
  • Golurile înscrise în deplasare în meciurile directe
  • Golaverajul total
  • Golurile marcate în grupă
  • Golurile marcate în deplasare în grupă
  • Numărul de victorii
  • Numărul de victorii obținute în deplasare
  • Punctajul fair – play (un cartonaș roșu = 3 puncte, un cartonaș galben = 1 punct, eliminare pentru două galbene = 3 puncte), obține calificarea echipa cu cele mai puține puncte
  • Coeficientul UEFA
ADVERTISEMENT