Sport

Toate calculele înaintea etapei a 4-a din grupele Champions League! Barcelona, în pericol de eliminare. Ce alte echipe pot părăsi matematic competiţia

Etapa a 4-a din grupele Champions League poate aduce primele eliminări din competiţie. Cum arată calculele care pot duce la un nou dezastru pentru Barcelona.
11.10.2022 | 00:28
Toate calculele inaintea etapei a 4a din grupele Champions League Barcelona in pericol de eliminare Ce alte echipe pot parasi matematic competitia
Barcelona şi Sevilla pot fi eliminate matematic după etapa a 4-a din grupele Champions League
ADVERTISEMENT

Marţi şi miercuri se dispută meciurile etapei a 4-a din grupele Champions League, astfel că putem afla primele echipe care nu vor mai avea şanse să se califice în optimile de finală. Barcelona este cel mai important nume de pe lista formaţiilor care se află în pericol de eliminare.

Calculele din Grupa A – Champions League: Napoli îşi poate asigura calificarea în optimile de finală

Napoli a avut un parcurs perfect în Grupa A, cu trei victorii în tot atâtea meciuri. Miercuri, napoletanii îşi pot asigura calificarea în optimile de finală, în cazul unei victorii, pe teren propriu, cu Ajax. La Amsterdam, italienii s-au impus fără drept de apel, scor 6-1, şi un nou succes ar mări distanţa la nouă puncte faţă de olandezi, cu două etape înainte de finalul fazei grupelor.

ADVERTISEMENT

Liverpool are, la rândul ei, o misiune facilă în deplasarea de la Glasgow, unde o va întâlni pe Rangers, ultima clasată. “Cormoranii” îşi pot apropia calificarea în optimi cu o victorie în Scoţia, în timp ce echipa lui Ianis Hagi ar fi matematic eliminată din Liga Campionilor.

  • Napoli – Ajax (miercuri, ora 19:45)
  • Rangers – Liverpool (miercuri, ora 22:00)
grupa a
Clasamentul Grupei A

Calculele din Grupa B – Champions League: Club Brugge poate prinde optimile, iar lupta pentru locul 2 ar deveni incendiară

Club Brugge este marea surpriză a sezonului, cu trei victorii în primele trei etape. Belgienii îşi pot asigura calificarea cu o nouă victorie în faţa lui Atletico Madrid, din moment ce restul echipelor din grupă sunt la egalitate de puncte, fiecare câte 3. Un pas greşit al campioanei Belgiei ar putea să reaprindă speranţele celorlalte echipe la primul loc.

ADVERTISEMENT

În al doilea meci al grupei se întâlnesc Bayer Leverkusen şi FC Porto, care va fi arbitrat de Istvan Kovacs. Arbitrul din Carei a mai bifat deja o partidă din Grupa B, în etapa precedentă, Club Brugge – Atletico Madrid 2-0. Nemţii şi portughezii vor avea avantajul că, la ora de start, vor cunoaşte situaţia din grupă.

  • Atletico Madrid – Club Brugge (miercuri, ora 19:45)
  • Bayer Leverkusen – FC Porto (miercuri, ora 22:00)
ADVERTISEMENT
grupa b
Clasamentul Grupei B

Calculele din Grupa C – Champions League: Barcelona poate fi eliminată matematic, Bayern Munchen şi Inter luptă pentru calificare

Sunt şanse ca miercuri să aflăm cele două echipe calificate, din Grupa C, în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Bayern Munchen îşi asigură biletele pentru primăvara europeană cu un succes pe terenul Viktoriei Plzen. Pentru bavarezi există şi scenariul unei remize în Cehia, dar pentru asta Barcelona trebuie să fie învinsă de Inter, pe Camp Nou.

Barcelona trăieşte periculos, iar o nouă înfrângere în faţa lui Inter, de care acum o despart şase puncte, ar fi echivalentă cu eliminarea matematică a catalanilor. Trupa lui Xavi trebuie să marcheze cel puţin două goluri şi să câştige meciul pentru a-şi crea un avantaj în faţa italienilor, în cazul în care cele două echipe vor termina grupa la egalitate de puncte. Viktoria Plzen ar fi, la rândul ei, eliminată matematic dacă nu o bate pe Bayern Munchen, iar Inter câştigă cu Barcelona.

ADVERTISEMENT
  • Barcelona – Inter (miercuri, ora 22:00)
  • Viktoria Plzen – Bayern Munchen (miercuri, ora 22:00)
grupa c
Clasamentul Grupei C

Calculele din Grupa D – Champions League: nicio echipă nu îşi poate asigura deja calificarea în optimile de finală

Grupa D este una foarte echilibrată, iar rezultatele din runda a 3-a au dovedit acest lucru. Sporting, liderul grupei, a fost umilită de Marseille, scor 1-4, după o prestaţie catastrofală a portarilor lusitanilor. Situaţia s-ar complica dacă francezii ar obţine un nou succes, iar Tottenham şi Eintracht Frankfurt ar termina din nou la egalitate.

  • Tottenham – Eintracht Frankfurt (miercuri, ora 22:00)
  • Sporting – Marseille (miercuri, ora 22:00)
grupa d
Clasamentul Grupei D

Calculele din Grupa E – Champions League: luptă deschisă pentru locurile care duc în optimile de finală

La fel ca în Grupa D, situaţia este una echilibrată şi în Grupa E. RB Salzburg, liderul, nu îşi poate asigura calificarea în optimile de finală, ba chiar ar putea ajunge pe locul 3 dacă pierde meciul cu Dinamo Zagreb. AC Milan este obligată să câştige meciul cu Chelsea pentru a nu pierde contactul cu londonezii, care au câştigat partida de pe teren propriu cu 3-0. Înaintea etapei a 4-a, lupta pentru primele două locuri în grupă este deschisă.

  • Dinamo Zagreb – RB Salzburg (marţi, ora 22:00)
  • AC Milan – Chelsea (marţi, ora 22:00)
Grupa e
Clasamentul Grupei E

Calculele din Grupa F – Champions League: cum se califică Real Madrid în optimile de finală

Real Madrid are 9 puncte după primele trei etape şi poate face pasul spre optimile de finală cu o victorie, la Varşovia, împotriva lui Şahtior Doneţk, combinată cu un rezultat nefavorabil pentru RB Leipzig pe terenul lui Celtic.

Scoţienii şi-ar complica situaţia dacă vor pierde din nou în faţa lui RB Leipzig, care s-ar distanţa la 5 puncte. De asemenea, un succes al lui Şahtior Doneţk cu Real Madrid ar diminua total şansele lui Celtic.

  • Şahtior Doneţk – Real Madrid (marţi, ora 22:00)
  • Celtic – RB Leipzig (marţi, ora 22:00)
grupa f
Clasamentul Grupei F

Calculele din Grupa G – Champions League: Manchester City şi Borussia Dortmund, la 90 de minute de calificarea în optimile de finală

Manchester City a câştigat toate cele trei meciuri din Grupa G şi are o misiune facilă pe terenul lui FC Copenhaga. O victorie a “cetăţenilor”, coroborată cu un succes sau o remiză a Borussiei Dortmund cu Sevilla, ar aduce calificarea în optimile de finală pentru trupa lui Pep Guardiola.

De asemenea, Borussia Dortmund poate obţine calificarea în optimile de finală, dacă va câştiga meciul de pe teren propriu cu Sevilla. În aceste condiţii, singura miză reală va fi lupta pentru locul 3, care duce în barajul din Europa League.

  • FC Copenhaga – Manchester City (marţi, ora 19:45)
  • Borussia Dortmund – Sevilla (marţi, ora 22:00)
Grupa g
Clasamentul Grupei G

Calculele din Grupa H – Champions League: cum se califică PSG în optimile de finală

PSG şi Benfica sunt la egalitate de puncte, după primele trei etape, ambele având câte 7. Parizenii pot obţine calificarea cu un succes în faţa portughezilor şi dacă Maccabi Haifa produce marea surpriză şi câştigă, pe teren propriu, în faţa lui Juventus. De acelaşi scenariu are nevoie şi Benfica pentru a prinde încă din etapa a 4-a biletele pentru optimile de finală.

Cum şansele ca Maccabi Haifa să producă surpriza sunt destul de mici, Juventus s-ar putea apropia de locul 2, la 1 punct, dacă meciul PSG – Benfica se va termina cu victoria uneia dintre cele două echipe.

  • Maccabi Haifa – Juventus (marţi, ora 19:45)
  • PSG – Benfica (marţi, ora 19:45)
grupa h
Clasamentul Grupei H
  • 25-26 octombrie sunt datele pentru meciurile din etapa a 5-a
  • 1-2 noiembrie sunt datele pentru meciurile din etapa a 6-a
ADVERTISEMENT