News

Cum arată lupta la play-off după FCU Craiova 1948 – Farul 0-0. Toate calculele înaintea ultimei etape

23.03.2021 | 22:38
Cum arata lupta la playoff dupa FCU Craiova 1948  Farul 00 Toate calculele inaintea ultimei etape
ADVERTISEMENT

O singură etapă a mai rămas nedisputată din sezonul regulat al Ligii 2. Iar lupta pentru play-off rămâne una foarte încinsă. Duminică de la ora 15:00 se joacă meciurile din ultima etapă.


UPDATE, 23 martie, ora 22:45 / FCU Craiova 1948 a remizat pe propriul teren cu Farul, scor 0-0, în ultimul joc din etapa 20, penultima. După acest rezultat, oltenii sunt practic siguri de locul în primele şase la finalul sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă, echipa patronată de Adrian Mititelu va înfrunta CSM Reşiţa, în deplasare. Un egal i-ar asigura prezenţa în play-off. Dar chiar şi în cazul unei înfrângeri ar putea rămâne între primele şase, datorită rezultatelor bune în meciurile directe cu principalele rivale.

Acestea sunt meciurile programate în ultima etapă a sezonului regulat din Liga 2

FCU Craiova 1948 este aproape sigură de prezenţa în play-off. Farul stă la jocul rezultatelor

De partea cealaltă, Farul este prima formaţie care termină meciurile din sezonul regulat. Constănţenii stau în ultima etapă. Echipa pregătită de Ianis Zicu este pe locul 3 în prezent, dar poate fi scoasă din play-off. Ar avea nevoie să se înregistreze măcar unul dintre următoarele rezultate pentru a rămâne în play-off.

ADVERTISEMENT
  • ASU Poli să piardă la Chiajna.
  • Metaloglobus şi Rapid să termine la egalitate.
  • CS Mioveni să nu bată pe Aerostar Bacău.
  • Csickszereda să nu bată pe Slatina.
Aşa arată clasamentul în Liga 2 înaintea meciurilor din ultima etapă, programate duminică

Stire iniţială, 22 martie, ora 21:42 / După victoria Rapidului, 4-0 cu Dunărea Călărași, giuleștenii au acumulat 30 de puncte și au reintrat în lupta pentru primele 6 poziții, reușind să devanseze Universitatea Cluj în clasament și să egaleze la puncte ocupanta ultimului loc de play-off, Metaloglobus.

ADVERTISEMENT

Cum arată clasamentul din Liga 2 şi restul meciurilor din penultima etapă

Până la disputarea ultimelor meciuri ale etapei a 20-a, au mai rămas 9 echipe în lupta pentru locurile 1-6 (Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 32p, ASU Poli Timișoara – 32 p, U Craiova 1948 – 31p, Farul Constanța – 31p, Dunărea Călărași – 31p, Metaloglobus – 30p, CS Mioveni – 30p, Rapid – 30p, ”U” Cluj – 29p, Csikszereda – 29 p,

Clasament: 

 

Ultimele mciuri ale etapei a 20-a

  • Luni: Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Csikszereda, de la ora 19:30
  • Marți: U Craiova 1948 – Farul Constanța, de la ora 19:30
ADVERTISEMENT

Cum se face departajarea în caz de egalitate de puncte

Dacă la finalul sezonului regulat, două sau mai multe echipe vor fi la egalitate de puncte, departajarea se va face cu ajutorul meciurilor directe, după realizarea unui clasament cu formaţiile aflate la egalitate de puncte.

Csikszereda, Mioveni și ASU Poli au meciuri accesibile

Csikszereda a acumulat 29 de puncte și are șanse reale să prindă play-off-ul, meciul din ultima etapă, acasă cu CSM Slatina, una dintre codașele clasamentului, fiind aparent facil pentru ciucani, care, în cazul unei victorii ar acumula 32 de puncte. Din cele 9 jocuri pe teren străin slătinenii au pierdut 6, au câștigat unul singur și au smuls 2 remize la Petrolul și la CSM Reșița.

O misiune la fel de ușoară ar trebui să aibă CS Mioveni în întâlnirea de acasă cu Aerostar Bacău, altă codașă a eșalonului secund. Problema este că pe propriul stadion argeșenii au una dintre cele mai slabe linii de clasament. În 10 partide acasă, CS Mioveni a obținut un singur succes, 4 meciuri le-au terminat la egalitate și au pierdut nu mai puțin de cinci jocuri. Însă, în cazul unei victorii cu Aerostar, CS Mioveni va acumula 33 de puncte și nu are cum să rateze prezența în play-off.

ASU Poli Timișoara, liderul de moment al ligii a doua, cu 32 de puncte, va evolua la sfârșitul săptămânii viitoare, în deplasare, la Chiajna. Ilfovenii se descurcă bine acasă (4 victorii și 2 remize, în 9 meciuri), dar nici bănățenii nu stau deloc rău în disputele de pe teren străin. Alb-violeții au disputat 8 meciuri afară, au obținut 2 victorii, 5 rezultate de egalitate și au înregistrat un singur eșec. O remiză pe arena din Chiajna le va aduce și bănățenilor calificarea în play-off.

Viitorul Pandurii – Dunărea și Metaloglobus – Rapid, capetele de afiș ale ultimei etape

Cele mai atractive partide ale ultimei runde din sezonul regulat în Liga 2 sunt Viitorul Pandurii – Dunărea și Metaloglobus – Rapid. Viitorul Pandurii a acumulat 32 de puncte după remiza cu Csikszereda.

Trupa lui Cristi Pustai, Dunărea Călărași are tot 31 de puncte și are nevoie de cel puțin o remiză în disputa de pe Municipalul din Târgu Jiu, din ultima etapă, ca să rămână în cărți. O înfrângere în ultimul meci al sezonului regulat le-ar diminua grav șansele de a prinde unul din primele 6 locuri.

Metaloglobus și Rapid au câte 30 de puncte și sunt obligate să lase garda jos în întâlnirea directă, un rezultat de egalitate scoțând din calcule cel puțin una dintre ele, dacă nu cumva pe ambele formații. Gruparea din Pentelimon are un ușor avantaj înaintea acestei dispute.

Pe teren propriu Metaloglobus a disputat 9 partide, a câștigat 5, a remizat în 3 și a pierdut doar întâlnirea cu Viitorul Pandurii. În deplasare Rapid are tot 9 meciuri, 4 victorii, o remiză și 4 eșecuri. Oricare echipă ar învinge, ar acumula 33 de puncte și ar avea asigurată prezența în play-off.

FCU Craiova 1948 – Farul, meciul care poate da a doua echipă calificată matematic în play-off

Ultimul meci al etapei a 20-a se joacă marți, de la 19:30 și le aduce față în față pe FCU Craiova 1948 și Farul Constanța, două dintre pretendentele la unul din primele 6 locuri. Ambele echipe au câte 31 de puncte, ceea ce înseamnă că un rezultat de egalitate le poate duce pe ambele în play-off, în cazul lor vorbind de avantajul golaverajului, +13 pentru olteni, respectiv +6 pentru ”Marinari”.

Dacă meciul nu se va încheia la egalitate, și oricare dintre oponente ar acumla 34 de puncte, atunci putem avea a doua echipă calificată matematic în play-off, după Viitorul Pandurii, dacă gorjenii o înving, luni, pe Csikszereda. Însă, pentru a nu ieși din calcule, Farul nu are voie să piardă pe ”Ion Oblemenco” din Craiova, pentru că acesta este ultimul meci al trupei lui Ianis Zicu, în sezonul regulat.

”U” Cluj la mâna ei și a celorlalte rezultate

În sfârșit, Universitatea Cluj, în acest moment pe locul 9, cu 29 de puncte, are șanse matematice să prindă un loc în play-off, însă în cazul ”Șepcilor roșii” vorbim și de o doză importantă de noroc. Alb-negrii nu au altă variantă decât victoria în fața Petrolului, echipă scoasă din cărțile promovării. Cu 32 de puncte și un golaveraj pozitiv, ”U” Cluj va aștepta deznodământul celorlalte meciuri din ultima etapă pentru a afla dacă a prins in extremis unul din primele 6 locuri.

Ultima etapă din Liga 2 (toate partidele se joacă duminică, 28 martie, de la ora 15:00)

  • Metaloglobus – Rapid
  • Dunărea Călărași – Viitorul Pandurii
  • Csikszereda – CSM Slatina
  • Ripensia Timișoara – Comuna Recea
  • CSM Reșița – FCU Craiova 1948
  • CS Mioveni – Aerostar Bacău
  • Concordia Chiajna – ASU Poli Timișoara
  • Pandurii Târgu Jiu – Unirea Slobozia
  • ”U” Cluj – Petrolul
  • Gloria Buzău și Farul Constanța stau
ADVERTISEMENT