News

Toate cele 200.000 de albine ținute pe acoperișul catedralei Notre Dame au supraviețuit incendiului devastator

19.04.2019 | 14:49
Toate cele 200000 de albine tinute pe acoperisul catedralei Notre Dame au supravietuit incendiului devastator

Cele 200 de mii de albine care se aflau pe acoperișul Catedralei Notre Dame din Paris, cuprinsă de flăcări luni, au supraviețuit, în contextul în care pe rețelele de socializare au apărut în ultimele zile numeroase reacții ale unor internauți din lumea întreagă care se declarau îngrijorați de soarta acestor insecte.

Albinele de la Notre-Dame au supraviețuit incendiului devastator

“Albinele sunt in viata. Pana in aceasta dimineata (joi – n.red.), pana la ora 11:00, nu aveam nicio veste despre ele”, a declarat pentru AFP apicultorul Nicolas Geant, care se ocupa de stupii de la Notre-Dame, aflați în sacristia alăturată edificiului.

“La inceput, am crezut ca cei trei stupi au ars, nu aveam nicio informatie. Apoi, am putut sa vad pe imagini din satelit ca nu era cazul, iar purtatorul de cuvant al catedralei mi-a confirmat ca albinele intrau si ieseau din stupi”, a adaugat el.

Albine Notre Dame
Oameni din Europa, Africa de Sud, si Japonia s-au interesat de soarta albinelor de la Notre Dame

Personalul de la Notre-Dame are grijă de albine din anul 2013

Nicolas Geant a primit mesaje și încurajări din lumea întreagă de la persoane care se întrebau dacă albinele au pierit în acel incendiu care a distrus acoperișul celebrei catedrale.

“A fost ceva neasteptat. Am primit mesaje din Europa, desigur, dar si din Africa de Sud, din Japonia, din Statele Unite si din America de Sud”, a adaugat el. În caz de incendiu și încă de la primele urme de fum, albinele “se îndoapă” cu miere și își protejează regina.

“Această specie (albina europeana) nu isi abandoneaza stupul. Ele nu au plamani, insa CO2-ul le adoarme”, a explicat Nicolas Geant, care spera sa isi revada albinele “saptamana viitoare”. Fiecare stup produce în medie în fiecare an 25 de kilograme de miere, vândută personalului de la Notre-Dame, care le îngrijește începând din anul 2013.

Tags: