Fotbal intern

Toate cifrele contractului lui Runar Mar Sigurjonsson, probabil singurul transfer al lui CFR Cluj în iarnă. Exclusiv

06.02.2021 | 21:00
Toate cifrele contractului lui Runar Mar Sigurjonsson probabil singurul transfer al lui CFR Cluj in iarna Exclusiv
Toate cifrele contractului lui Runar Mar Sigurjonsson, probabil singurul transfer al lui CFR Cluj în iarnă. Exclusiv
ADVERTISEMENT

CFR Cluj l-a transferat pe Runar Mar Sigurjonsson, primul și probabil singura mutare perfectată în această iarnă de echipa lui Edi Iordănescu. FANATIK a aflat toate cifrele contractului pe care islandezul urmează să îl semneze cu CFR Cluj.

Din informațiile noastre, Runar Mar Sigurjonsson va ajunge la Cluj în cursul serii de sâmbătă. Islandezul în vârstă de 30 de ani va face duminică vizita medicală și dacă toate lucrurile vor fi în regulă va fi prezentat la campioana României.

ADVERTISEMENT

Toate cifrele contractului lui Runar Mar Sigurjonsson! Salariu regesc pentru islandez

FANATIK a aflat că islandezul s-a înțeles cu oficialii celor de la CFR Cluj pentru un contract valabil doi ani, până în decembrie 2022, iar salariul său lunar este unul important: 18.000 de euro lunar. 

Sunt mari șanse ca Runar Mar Sigurjonsson să fie singurul transfer al celor de la CFR Cluj în această perioadă de mercato. Transferul lui Nana Boateng de la fosta adversară a ardelenilor din Europa League, Kups Kuopio, a căzut, iar Anas Tahiri, belgianul care joacă la Waalwijk, cel mai probabil va semna din vară cu CFR Cluj, când va rămâne jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Sigurjonsson, singurul transfer al celor de la CFR Cluj din iarnă?

FANATIK a anunțat în exclusivitate negocierile dintre CFR Cluj și Waalwijk pentru Anas Tahiri, însă belgianul în vârstă de 25 de ani nu a putut fi luat în această perioadă de mercato la prețul dorit, astfel că ardelenii vor mai aștepta 6 luni pentru a-l putea avea gratis.

Runar Mar Sigurjonsson este un islandez în vârstă de 30 de ani care a jucat împotriva României în meciul de baraj pentru Euro 2021, pierdut de “tricolori” cu 1-2 la Rejkjavik. Mijlocașul vine să acopere golul lăsat de plecarea lui Damjan Djokovic la Rizespor.

ADVERTISEMENT

Cum se caracterizează islandezul: “Cele mai mari calități ale mele sunt transmiterea mingilor și viziunea în teren”

Fotbalistul a evoluat la Grassshopper Zurich și St. Gallen, înainte de a ajunge la Astana în 2019. Mijlocașul vine la CFR Cluj din postura de jucător liber de contract și se caracterizează ca fiind un mijlocaș cu viziune în teren:

“Nu sunt cel mai rapid jucător de pe teren. Cele mai mari calități ale mele sunt transmiterea mingilor și viziunea în teren. Poate nu sunt cel mai rapid, dar nu pot fi numit nici lent. De cele mai multe ori joc ca mijlocaș central, semi defensiv, dar obișnuiam și să joc în flanc”, spunea Sigurjonsson în presa kazacă.

ADVERTISEMENT

Runar Mar Sigurjonsson, în lotul Islandei la Euro 2016

De altfel, Edi Iordănescu s-a plâns de lipsa de creativitate a jucătorilor săi la finalul meciului câștigat in extremis cu Viitorul Constanța, scor 2-1, grație golului marcat în minutul 90+4 de Ovidiu Hoban: „Jocurile nu pot să fie toate la fel, dar cred că meritam victoria. N-a fost un joc fluid și limpede”, a spus antrenorul la finalul confruntării.

Runar Mar Sigurjonsson a făcut parte din lotul Islandei și la Euro 2016 când națiunea nordică a șocat Europa când a eliminat Anglia în optimile de finală și a reușit calificarea în sferturile competiției.

“Euro 2016 a fost un turneu incredibil, în special meciul contra Angliei. Nu este un secret că islandezii iubesc fotbalul din Anglia. Victoria contra Angliei a fost un mare eveniment”, Runar Mar Sigurjonsson 

  • 18.000 de euro lunar va încasa Sigurjonsson la CFR Cluj
  • 30 de selecții are Sigurjonsson pentru Islanda
ADVERTISEMENT