Fotbal intern

Toate cluburile din Liga 1 își doresc schimbarea regulamentului: „Așteptăm un răspuns de la FRF. E o situație specială”

11.05.2020 | 13:39
Toate cluburile din Liga 1 isi doresc schimbarea regulamentului Asteptam un raspuns de la FRF E o situatie speciala
ADVERTISEMENT

Robert Pongracz, vicepreședintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre schimbarea propusă de toate cluburile din Liga 1, și anume mărirea numărului de rezerve la fiecare meci, din cauza frecvenței ridicate a confruntărilor.

Toate cluburile din Liga 1 vor schimbarea regulamentului

Vicepreședintele LPF a anunțat că toate echipele din Casa Pariurilor Liga 1 își doresc schimbarea regulamentului și cer creșterea numărului de rezerve pentru reluarea campionatului.

ADVERTISEMENT

Există o propunere recentă în acest sens, privind mărirea numărului de rezerve. În unanimitate, cluburile din Liga 1 au trimis această propunere către federație și așteptăm un răspuns. 

E o situație specială, vom juca din 3 în 3 zile. Cred că și cei de la FRF sunt deschiși și înțeleg că trebuie luate măsuri speciale”, a mai spus Robert Pongracz la TV Pro X.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj și Craiova au propus modificarea articolului 45,5 din ROAF

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunțat că CFR Cluj și Universitatea Craiova au înaintat o propunere pentru modificarea articolului 45,5 din ROAF.

Dorința este ca echipele să-și poată înscrie pe foaia de joc 20 de fotbaliști, dintre care 9 rezerve, în loc de 18 fotbaliști, cu 7 rezerve.

ADVERTISEMENT

„Echipele au dreptul să înscrie în raportul de arbitraj maxim 18 jucători, dintre care şapte jucători de rezervă”, se arată în prezentul articol ROAF.

„Am înaintat către FRF solicitarea comună primită din partea CFR Cluj și U Craiova 1948 Club Sportiv privind modificarea art. 45.5 din ROAF după cum urmează: ”Echipele participante în Campionatul Național Liga 1 au dreptul să înscrie în raportul de arbitraj maxim 20 de jucători, dintre care nouă jucători de rezervă.

ADVERTISEMENT

Echipele din Liga 1 au obligația să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național”. Această propunere a fost agreată, în mod informal, de către toți reprezentanții cluburilor din cadrul competiției Casa Liga 1.

Urmează ca propunerea înaintată de către LPF să fie analizată de FRF, în vederea adoptării unei decizii finale. Reamintim că, potrivit Statutului FRF, orice modificare de regulament poate fi efectuată numai cu aprobarea Comitetului Executiv sau a Comitetului de Urgență al FRF.   

Propunerea formulată de cluburile din Casa Liga 1 va putea fi analizată de FRF și în lumina demersului întreprins de FIFA, care a înaintat către IFAB, în urmă cu trei zile, o propunere de modificare a Legilor Jocului pentru a permite echipelor să poată face cinci schimbări în timpul meciurilor, inclusiv la nivelul primei ligi din fiecare țară.

O decizie finală urmează să fie luată de către IFAB, organismul care controlează Legile Jocului. Această măsură a fost propusă deoarece frecvența mai mare a meciurilor din perioada următoare, în vederea finalizării competițiilor naționale, ar putea să crească riscul de accidentare a jucătorilor, ca urmare a suprasolicitării acestora.

Totodată, FIFA a subliniat că fotbalul ar trebui să se reia doar atunci când autoritățile din domeniul sănătății și guvernele vor considera că acest lucru se poate face în siguranță și fără să fie afectate serviciile de sănătate oferite populației”, s-a arătat în comunicatul LPF, semnat de Justin Ștefan, secretarul general al Ligii.

ADVERTISEMENT