Fotbal intern

Lovitură pentru Gigi Becali! Anunțul FRF: Toate cluburile din Liga 1 sunt obligate să aibă echipă de fotbal feminin!

03.07.2019 | 18:26
Lovitura pentru Gigi Becali Anuntul FRF Toate cluburile din Liga 1 sunt obligate sa aiba echipa de fotbal feminin
Toate cluburile din Liga 1 sunt obligate să aibă echipă de fotbal feminin

FRF a anunțat miercuri prin intermediul site-ului oficial că toate cluburile din Liga 1 vor fi obligate să înscrie o echipă de fotbal feminin la categoria de vârstă U15 începând cu sezonul 2020/21, condiția fiind obligatorie pentru primirea licenței de a evolua în prima ligă.

Toate cluburile din Liga 1 sunt obligate să aibă echipă de fotbal feminin

Fiecare club are dreptul totuși de a semna un protocol de colaborare cu echipele de fotbal feminin existente deja în primele trei ligi din România, astfel că nu va fi obligatoriu să formeze de la zero o echipă. Formațiile cu care vor semna acel protocol de reprezentare vor trebui să poarte denumirea clubului din Liga 1.

În luna ianuarie a acestui an, Gigi Becali, patronul de la FCSB, a avut o reacție dură cu privire la acest subiect, declarațiile sale făcând înonjurul presei internaționale. Becali amenința atunci că va merge la Curtea Constituțională dacă va fi obligat să aibă o echipă de fotbal feminin.

„Și dacă ești frumoasă, ce să cauți la fotbal? E libertatea de gândire! Păi pot ei să oprească gândirea mea? Tu nu poți pe mine să mă obligi, nici FIFA, nici UEFA, să fac fotbal feminin. Nu există în lume așa ceva, să mă obligi să pierd bani. Dacă se impune legea asta, eu o atac la Curtea Constituțională și nu se va putea implementa. Unde vedeți așa ceva? Să fim obligați să facem fotbal feminin? O să vedem dacă pot să mă excludă!”, spunea Gigi Becali în luna ianuarie, la postul de televiziune Pro X.

Condițiile de licențiere vor fi încă și mai dure în următoarele sezoane. Din stagiunea 2021/22, cluburile trebuie să aibă două echipe de fotbal feminin, iar din 2022 vor fi nevoite să înscrie chiar trei echipe de fotbal feminin.

Sezonul 2021-2022:

  • Începând cu acest sezon, cluburile din Liga 1 trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3)
  • Trebuie să aibă în continuare minim 20 de jucătoare înscrise în Campionatul Național U15
  • În ambele situații se aplică varianta protocolului de colaborare: echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin în competițiile în care evoluează

Sezonul 2022-2023

  • Înregistrarea a minimum 20 de jucătoare care să joace în Campionatul Național U15
  • Înregistrarea a minimum 15 jucătoare U13
  • Înscrierea unei echipe de Campionatul Național de Senioare
  • Pentru toate cele trei situații prezentate mai sus se aplică, de asemenea, varianta protocolului de colaborare, caz în care echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin atât la nivel de senioare, precum și la junioare