Fotbal intern

Toate competițiile fotbalistice de copii și juniori au fost anulate! Anunțul FRF

29.04.2020 | 19:24
Toate competitiile fotbalistice de copii si juniori au fost anulate Anuntul FRF
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a anunțat, printr-un comunicat emis pe site-ul oficial, anularea celor 31 de competiții de copii și juniori, suspendate inițial în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus. Singurul turneu care se va disputa, când situația actuală o va permite, este Liga Elitelor U19, a cărei câștigătoare va reprezenta România în Youth League.

Toate competițiile fotbalistice de copii și juniori au fost anulate

Pandemia de coronavirus continuă să producă efecte neașteptate în sport. După ce toate competițiile fotbalistice au fost suspendate în luna martie, multe dintre campionate nu se vor mai relua, sau vor suferi modificări, chiar și după remedierea situației actuale.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a anunțat anularea a 31 de competiții de copii și juniori. Decizia, luată în urma unei ședințe la care au participat membrii afiliați forului, are în spate drept principal argument faptul că turneele de copii și juniori nu au miza retrogradării sau promovării.

În urma consultărilor avute cu membrii afiliați, din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării, având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții.

ADVERTISEMENT

În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite”, a transmis Federația Română de Fotbal.

Singura competiție de copii și juniori care nu a fost anulată este Liga Elitelor, a cărei câștigătoare va reprezenta România în ediția viitoare a Youth League.

ADVERTISEMENT

Schimbare de format în Liga 2

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat recent că formatul Ligii a doua va suferi modificări în momentul în care situația actuală va permite reluarea competiției.

Din actualul sezon al ligii secunde s-au disputat 24 de etape și, în momentul suspendării fotbalului, UTA Arad și CS Mioveni ocupau locurile direct promovabile, în timp ce Turris Turnu Măgurele se afla pe poziția a treia, de baraj.

ADVERTISEMENT
Tags: