Fotbal intern

Toate competițiile fotbalistice de copii și juniori au fost suspendate. Anunțul FRF

09.03.2020 | 21:18
Toate competitiile fotbalistice de copii si juniori au fost suspendate Anuntul FRF
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a anunțat, luni, prin intermediul unui comunicat emis pe site-ul oficial, că va suspenda competițiile de copii și juniori, decizie venită în contextul închiderii școlilor în următoarea perioadă pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Competițiile de copii și juniori, suspendate

Premierul interimar al României, Ludovic Orban, a anunțat că școlile vor fi închise în perioada 11 – 22 martie, iar decizia afectează și alte sectoare sociale, printre care și sportul.

ADVERTISEMENT

După anunțul lui Ludovic Orban, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori.

Luni, 9 martie, a avut loc reuniunea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență în contextul epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Având în vedere hotărârea de a închide instituțiile de învățământ preuniversitar între 11 și 22 martie, Federația Română de Fotbal a decis suspendarea tuturor competițiilor de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Meciurile din România, fără spectatori

Coronavirusul, răspândit la începutul acestui an din China, produce daune din ce în ce mai importante în toate ariile sociale, inclusiv în România.

ADVERTISEMENT

Duminică, cu o zi înainte ca Victor Orban să anunțe că școlile vor fi închise, cel puțin deocamdată, până pe 22 martie, Raed Arafat, secretar de start în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că toate evenimentele sportive se vor juca cu porțile închise, nefiind permis accesul a mai mulți de 1000 de persoane în tribune.

Dacă în România evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori, în Italia decizia luată a fost radicală. În urma unei ședințe la care au participat reprezentanți ai tuturor federațiilor și președintele Comitetului Olimpic Italian, Giovanni Malago, s-a decis suspendarea tuturor activităților sportive până pe 3 aprilie.

ADVERTISEMENT

Sassuolo – Bari, disputat luni de la ora 19:30, încheiat cu victoria gazdelor, a fost ultimul meci din Italia până la începutul lunii viitoare, când partidele se vor relua dacă situația se va îmbunătăți.

ADVERTISEMENT