Fotbal international

Toate detaliile despre bătălia finală pentru Messi: „La FC Barcelona nu vrea să mai stea”

19.02.2021 | 11:52
ADVERTISEMENT

Devine tot mai clar faptul că Lionel Messi nu va mai rămâne și din vară la FC Barcelona. Spaniolii anunță că bătălia finală pentru semnătura superstarului se dă între Manchester City și PSG.

O parte a presei catalane anunță că șeicii lui City sunt pregătiți să facă eforturi colosale chiar și pentru ei doar ca să-l convingă pe Messi să se transfere în Anglia. Mai ales că managerul Pep Guardiola și-a prelungit recent contractul cu „cetățenii”.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, legendarul atacant brazilian Rivaldo anunță că ceea ce se întâmplă la PSG l-a convins pe Messi că Parc des Princes este locul perfect în care să își continue cariera.

Toate detaliile despre bătălia finală pentru Messi. Ce îi oferă Manchester City

La finalul lunii iulie, Lionel Messi va înceta să mai fie jucătorul clubului FC Barcelona. Conform ultimelor informații din presa spaniolă, o nouă înțelegere este extrem de puțin probabilă, astfel că unii dintre cei mai potenți financiari patroni din fotbalul european vor să își îndeplinească în sfârșit visul de a-l aduce pe catalan la echipele pe care le conduc.

ADVERTISEMENT

Cei mai atrași de posibilitatea de a-l transfera pe Messi rămân șeicii lui Manchester City. După ce l-au adus pe Pep Guardiola și i-au acordat libertate totală în decizii și fonduri nelimitate de transferuri, șeicii vor să îi pună și bomboana pe tort prin transferul argentinianului care a făcut istorie pe Camp Nou.

Conform Mundo Deportivo, oficialii lui Manchester City sunt dispuși să îi ofere lui Messi un contract pe cinci ani, ceea ce l-ar ține pe Leo pe Etihad până la vârsta de 38 de ani. Oferta englezilor ar fi una astronomică, dar mai puțin generoasă decât ce erau dispuși să îi pună pe masă în vară.

ADVERTISEMENT

430 de milioane de euro îi dau cei de la City lui Messi pentru cinci ani, în vreme ce în vara lui 2020 i-ar fi oferit 600 de milioane. Conform sursei citate, oferta „cetățenilor” a scăzut din cauza influenței nefaste a pandemiei de coronavirus, din punct de vedere financiar. Un alt motiv este reprezentat de faptul că Messi a mai avansat în vârstă cu un an, între timp.

Rivaldo îl vede la PSG: „E perfect pentru el”

Și el un jucător important pentru istoria clubului FC Barcelona, brazilianul Rivaldo crede că a venit vremea ca Lionel Messi să se despartă de clubul catalan. De asemenea, el este de părere că argentinianul a identificat deja cel mai bun loc în care se poate transfera, respectiv Parisul unde evoluează prietenul Neymar, dar și cel considerat a fi noul rege al fotbalului european, Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

„Înfrângerea cu PSG (n.r. 1-4, pe Camp Nou, în optimile Ligii Campionilor) va reprezenta, cu siguranță, ultima apariție pe Camp Nou în UCL, în tricoul Barcei, pentru Messi. Cei de acolo nu au cum să îi mai garanteze că va avea posibilitatea de a se lupta pentru trofee.

Viitorul lui este la PSG, iar acest duel a clarificat acest lucru. Acolo o să joace din vară. Parisul îi poate oferi lui Messi tot ceea ce își dorește. Dezamăgirea de la începutul sezonului a fost mare și a fost provocată de decizia Barcelonei de a-l vinde pe Luis Suarez, cel mai bun prieten al lui Messi, la Atletico Madrid. A fost o mișcare de neînțeles”, a spus Rivaldo pentru Marca.

ADVERTISEMENT