Sporturi

Toate drumurile duc în finală! Semnele care anunță un nou parcurs lung al Simonei Halep la Australian Open. VIDEO

21.01.2020 | 13:54
Toate drumurile duc in finala Semnele care anunta un nou parcurs lung al Simonei Halep la Australian Open VIDEO
ADVERTISEMENT

Simona Halep a început cu o victorie în două seturi la Australian Open, 7-6 (5), 6-1 cu Jennifer Brady, iar o comparație cu ceea ce se întâmpla în primul tur al ediției din 2018, când ajungea în finală, conduce către un nou parcurs lung la Melbourne. Acum doi ani, Simona se impunea cu exact același scor în runda inaugurală și acuza o accidentare, așa cum s-a întâmplat și în timpul duelului cu Brady.

Victorie identică în runda inaugurală

Simona Halep a obținut cea mai bună performanță din carieră la Australian Open în 2018, când a ajuns în finala pierdută împotriva Carolinei Wozniacki.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, Halep începea parcursul la Melbourne împotriva reprezentantei țării gazdă, Destanee Aiava, locul 193 WTA la acel moment, și se reușea calificarea la finalul unui meci solicitant, care a durat aproape două ore.

Simona a fost condusă cu 2-5 în primul set de australianca de 17 ani, care a mers la cabine din cauza problemelor cauzate de temperatura ridicată. După revenirea din time-out, Simona a crescut în joc și a reușit să ducă setul în tiebreak, pe care l-a și câștigat la 5.

ADVERTISEMENT

Actul secund a fost o simplă formalitate pentru Halep, care s-a impus cu 6-1 și a mers în turul secund, unde o aștepta Eugenie Bouchard. Coincidență sau nu, meciul Simonei din prima turul al actualei ediții de Australian Open a avut o desfășurare similară, cu un prim set extrem de disputat, și s-a încheiat cu același scor, victorie Simona Halep 7-6 (5), 6-1.

  • Australian Open 2018, turul întâi: Simona Halep – Destanee Aiava 7-6 (5), 6-1
  • Australian Open 2020, turul întâi: Simona Halep – Jennifer Brady 7-6 (5), 6-1
ADVERTISEMENT

Accidentare în runda inaugurală

O altă paralelă care poate fi făcută între anul în care Simona ajungea în finală și această ediție este legată de problemele medicale acuzate de sportivă la primul meci de la Melbourne.

În setul secund al meciului cu Destanee Aiava, la scorul de 1-0, Simona Halep a făcut o alunecare pentru a ajunge la un atac trimis în cross de australiancă, moment în care a călcat strâmb și s-a prăbușit pe teren.

ADVERTISEMENT

Sportiva a cerut intervenția fizioterapeutului, care i-a aplicat un bandaj pe glezna dreapta. La finalul jocului, Simona își recunoaște îngrijorarea cauzată de problemele de la gleznă, care i-au mai pus probleme și cu câteva luni înainte în finala de la Roma, pierdută în fața Elinei Svitolina.

În setul doi m-am speriat la acea accidentare, dar am încercat să mă relaxez apoi. Sunt îngrijorată din cauza accidentării. Este vorba despre gleznă și am mai avut probleme acolo, acum contează foarte mult recuperarea. Voi face un tratament și voi vedea cum mă recuperez”, declara Simona Halep după meciul cu Destanee Aiava.

Acum, la doi ani distanță, Simona Halep a avut din nou nevoie de intervenția fizioterapeutului în primul tur de la Australian Open. Diferența e că anul acesta românca a beneficiat de ajutor medical în primul set, iar bandajul a fost aplicat la încheietura mâinii drepte.

Simona a urmărit o minge trimisă puternic de Jennifer Brady, însă nu și-a calculat bine pașii și a căzut. Din primele reluări, problema sportivei părea a fi la aceeași gleznă dreaptă, însă, după controale la gleznă și la mână, fizioterapeutul i-a bandajat Simonei încheietura mâinii drepte.

Ca și în 2018, Simona a vorbit la finalul meciului despre problema medicală, recunoscând că resimte o durere, dar va încerca să se recupereze până la următorul meci: „Încheietura mă doare puțin, dar nu mă gândesc la asta, trebuie să mă recuperez pentru turul al doilea”.

În turul secund, Simona Halep o va întâlni pe britanica Harriet Dart (173 WTA), care a trecut în runda inaugurală de Misaki Doi.

ADVERTISEMENT