Fotbal intern

Toate episoadele războiului dintre Meme Stoica și Narcis Răducan: au luat titlul împreună cu Unirea Urziceni, dar s-au despărțit cu scandal de la FCSB

11.10.2019 | 15:21
Toate episoadele razboiului dintre Meme Stoica si Narcis Raducan au luat titlul impreuna cu Unirea Urziceni dar sau despartit cu scandal de la FCSB
ADVERTISEMENT

Meme Stoica a lansat un nou atac la adresa lui Narcis Răducan, după ce fostul fotbalist a fost numit director sportiv la FCSB, iar FANATIK vă prezintă toate episoadele din scandalul dintre cei doi oameni din fotbalul românesc.

Toate episoadele din scandalul dintre Meme Stoica și Narcis Răducan

Narcis Răducan și Meme Stoica au avut o relație foarte bună în urmă cu mai bine de 11 ani, dar legătura s-a deteriorat în timp. Astfel, cei doi au ajuns să se războiască la TV în ultima perioadă și să își adreseze cuvinte grele, uitând perioada frumoasă petrecută împreună la Unirea Urziceni.

ADVERTISEMENT

Meme l-a convins pe Narcis să renunțe la fotbal și să lucreze împreună la Urziceni

Narcis Răducan a fost sfătuit de Meme Stoica la începutul anului 2008 să renuțe la fotbal, după ce fostul mijlocaș ofensiv își încheiase înțelegerea cu Ceahlăul Piatra Neamț. Pe atunci, Narcis Răducan avea 34 de ani și a decis să i se alăture lui Meme la Unirea Urziceni în vara anului 2008, atunci când a ocupat postul de director sportiv la echipa care era finanțată atunci de Dumitru Bucșaru. Mai mult, cei doi chiar au câștigat titlul cu Unirea Urziceni la finalul sezonului 2008 – 2009.

Narcis Răducan și-a dat demisia de la FCSB după ce Meme l-a adus pe Reghecampf

Relația dintre cei doi oameni din fotbalul românesc s-a deteriorat. Narcis Răducan a plecat de la Unirea Urziceni la FCSB, iar în noiembrie 2010 a revenit și Meme Stoica la formația roș-albastră, dar echipa nu s-a reunit, toate acestea deoarece între cei doi a început războiul. În mai 2012, după un an și șapte luni în funcția de director sportiv la FCSB, Narcis și-a dat demisia, fiindcă Laurențiu Reghecampf a fost adus la formația roș-albastră de Stoica fără să îl consulte, iar de transferuri urma să se ocupe Anamaria Prodan, soția antrenorului.

ADVERTISEMENT

Până să decidă să își dea demisia de la FCSB, Narcis Răducan lucrase într-un mediu ostil la vicecampioana României pentru câteva luni, după ce avusese un conflict public cu Mihai Stoica, managerul general al echipei roș-albastre. “Dacă am zis un lucru, eu am dreptate. Eu mă dedic acestei meserii 18 ore din 24, iar dacă băiatul ăsta are o problemă, e a lui și pleacă dacă nu-o convine. O să am o discuție cu el. Eu l-am adus la Urziceni când încă era fotbalist la Ceahlăul. Eu nu pot să mă cert cu Narcis Răducan. Dacă nu-și face treaba bine, îl înlocuiesc, sunt șeful lui, pot să îl dau afară în secunda doi. Eu l-am inventat pe Narcis Răducan, directorul sportiv”, spunea Meme Stoica în mai 2012.

Laurențiu Reghecampf și Mihai Stoica urmărind un meci jucat de FCSB cu Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
Laurențiu Reghecampf și Mihai Stoica urmărind un meci jucat de FCSB cu Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu

Narcis Răducan, ceartă cu Meme Stoica în direct la TV

În luna mai a anului 2019 s-a vehiculat că Narcis Răducan e aproape de revenirea la FCSB, unde ar fi urmat să lucreze cu Edi iordănescu, iar Meme Stoica, cel care ocupa în acea perioadă postul de director sportiv, s-a contract cu actualul oficial al FCSB-ului. Iată mai jos dialogul dintre cei doi:

ADVERTISEMENT
  • Mihai Stoica: Ce să vină [Narcis], secund?! Edi dacă vine, își face el stafful. Director tehnic nu avem în organigramă. N-am auzit de această variantă.
  • Narcis Răducan: Dacă Edi va dori să lucreze cu mine și va fi în asentimentul conducerii, eu nu pot ocupa decât o funcție tehnică. Iar asta nu exclude prezența lui Mihai Stoica.
  • Mihai Stoica: Mihai Stoica trebuie să fie de acord cu cine vine la Steaua! Hai să nu facem confuzii. Voi discutați ca și cum îmi așezați voi mobila în casă! Hai să nu creăm confuzii. Director tehnic nu există la FCSB și nu cred că va exista.
  • Narcis Răducan: Poate veneam antrenor secund, MM, eu spuneam ce-am vrut să spun legat de Edi. Nu atentam la poziția ta.
  • Mihai Stoica: Voi sunteți într-o mare confuzie, mă! Nu poate să atenteze cineva la poziția mea. Poziția mea e foarte clară! Eu sunt #1 în club.
  • Narcis Răducan: Asta ne-am dat seama în ultimii ani.
  • Mihai Stoica: Vorbim de partea tehnică. Pentru că președintele e Vali Argăseală. Eu sunt numărul 1 după patron, ca să înțelegeți foarte clar.
  • Narcis Răducan: Te-ai aprins degeaba, MM!
  • Mihai Stoica: Pentru că eu am fost de bun simț, văd că se creează confuzii. Stai puțin. Eu fac ce vreau eu acolo, n-are cine să-mi spună mie… nu vine un antrenor și spune că nu vrea să lucreze cu mine, că atunci nu vine antrenor la Steaua. Eu nu sunt a cincea roată la căruță p-acolo!
  • Narcis Răducan: Am fost întrebat dacă m-aș duce și am zis că dacă aș face-o aș merge pe partea tehnică. Eu nu vreau director sportiv. Eu mă duc undeva unde pot să muncesc, nu unde stau să-mi vorbească patronul, înțelegi? Vreau să-mi fac fișa postului, nu doar să mă uit cum vorbește patronul. Asta am spus.
  • Mihai Stoica: Aaa, OK.

Imediat după contrele dintre cei doi , Gigi Becali a intervenit și a lăsat să se înțeleagă că Narcis Răducan are ușile deschise la FCSB și poate reveni, lucru care s-a întâmplat la trei luni distanță, când Meme Stoica și-a dat demisia și latifundiarul din Pipera a decis ca noul director sportiv al FCSB-ului să fie Narcis Răducan.

ADVERTISEMENT

Meme Stoica, reacție dură. “Sunt mulți lingăi în peisajul fotbalistic autohton!”

Ultimul conflict dintre cei doi a avut loc chiar în urmă cu câteva zile, atunci când Mihai Stoica a avut o reacție dură la adresa actualului director sportiv de la FCSB. Există, hai să nu folosesc cuvinte urâte și să spun că sunt mulți lingăi în peisajul fotbalistic autohton. Sunt foarte mulți oameni care corespund unui anumit tipar.

Mă referer la unii conducători, jucători. Vor să își facă imagine prostind patroni și aceștia angajându-i după. La orice oră din zi și din noapte sunt disponibili să dea interviuri, să dea informații din interior. Cum să apară în presă regulamentul de ordine interioară. Ce este aici, WikiLeaks.Vintilă poate să spună acum, dar nu la Vintilă mă refer acum”, a spus Meme Stoica. Întrebat dacă face referire la Narcis Răducan, acesta a declarat. Da, normal!”.

Gigi Becali și Mihai Stoica într-o conferință de presă. Sursă foto: sportpictures.eu

După ce a lucrat împreună cu Meme Stoica la Unirea Urziceni și FCSB, Narcis Răducan a mai fost oficial la Oțelul Galați, Viitorul Constanța, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu, ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu, în timp ce Meme a lucrat doar la FCSB, cu o perioadă de întrerupere (martie 2014 – februarie 2016), atunci când a fost închis în Dosarul Transferurilor. Acesta a decis să plece de la vicecampioana României la începutul lunii august, după ce l-a anunțat pe patronul echipei că are nevoie de o pauză.

ADVERTISEMENT