LIVE Actualizat 06-06-2021
11:53

Toate informaţiile despre Anglia – România. Englezii cad pe capete! Ce fotbalist a devenit incert pentru amical

FANATIK îţi prezintă un LIVE BLOG al amicalului Anglia - România, programat să se joace duminică, de la ora 19:00.
05.06.2021 | 22:10
Toate informatiile despre Anglia  Romania Englezii cad pe capete Ce fotbalist a devenit incert pentru amical
ADVERTISEMENT
06-06-2021
11:53

Bukayo Saka, şanse minime să joace în Anglia - România

Gareth Southgate are din nou probleme cu accidentările, iar ultimul nume intrat pe lista incerţilor este Bukayo Saka. Mijlocaşul ofensiv de la Arsenal are probleme medicale, după ce a resimţit dureri în zona şoldului, şi şansele sunt minime ca el să fie folosit în amicalul Anglia – România.

Conform presei din Anglia, oficialii Federaţiei Engleze îl vor supune pe Bukayo Saka la mai multe teste medicale pentru a vedea dacă accidentarea l-ar putea scoate din lotul pentru EURO 2020. Mijlocaşul de 19 ani a evoluat în amicalul câştigat de englezi în faţa Austriei, scor 1-0, când a şi marcat golul victoriei.

Jordan Henderson, un alt jucător cu probleme medicale din lotul Angliei, ar putea să joace în amicalul cu România, însă doar în ultimele minute ale meciului. Englezii l-au pierdut deja pe Trent Alexander-Arnold, în timp ce Harry Maguire speră să se recupereze la timp pentru EURO 2020.

06-06-2021
09:51

Anglia, neînvinsă pe "Riverside Stadium"

Amicalul Anglia – România se joacă duminică, de la ora 19:00, pe stadionul “Riverside” din Middlesbrough, iar englezii sunt neînvinşi pe această arenă.

Primul meci al selecţionatei Albionului pe “Riverside” s-a jucat pe 11 iunie 2003, în preliminariile EURO 2004, iar Anglia se impunea în faţa Slovaciei, scor 2-1. Tot aici s-a disputat şi primul amical al verii pentru naţionala lui Gareth Southgate, victoria cu Austria, scor 1-0. Pe “Riverside” a mai jucat şi selecţionata U21 a Angliei, aceast obţinând 7 victorii în tot atâtea meciuri.

05-06-2021
19:19

„Tricolorii” au efectuat antrenamentul oficial la Middlesbrough

Jucătorii lui Mirel Rădoi au efectuat în această seară antrenamentul oficial înaintea meciului amical cu Anglia, care se va disputat pe stadionul „Riverside” din Middlesbrough, un loc de tristă amintire pentru fotbalul românesc, dar mai ales pentru selecționer.

Antrenamentul oficial al „tricolorilor”. Sursa foto: frf.ro
Antrenamentul oficial al „tricolorilor”. Sursa foto: frf.ro.

Atacantul Andrei Ivan, marcatorul singurului gol al României în meciul cu Georgia și Mirel Rădoi, au fost cei care au participat la conferința de presă dinainte meciului: „Va fi un meci foarte greu. La EURO (n.r. U21) am câştigat şi vom vedea mâine ce o să fie. O să dau totul şi o să ieşim câştigători mâine. Îmi propun să marchez. În viteză, calitatea mea. Sincer să fiu, aş putea să joc în Premier League şi Championship, dar va fi foarte greu”, a surprins jucătorul celor de la U Craiova.

Gareth Southgate a oferit și el o scurtă declarație cu privire la naționala României, pe care o percepe ca pe o echipă în plină reconstrucție: „Știu că echipa României se află într-un proces de întinerire. Naționala noastră U21 a avut un meci dificil în fața României la EURO din 2019, mai mulți adversari de atunci se află acum la seniori. Meciul de mâine va fi un test important pentru jucătorii noștri”, a fost declarația diplomatică a selecționerului englez.

04-06-2021
19:25

„Tricolorii” au ajuns în Anglia

După un zbor de mai bine de trei ore, naționala lui Mirel Rădoi a aterizat în această seară, la ora 20:00, ora României, pe Teesside Airport din Darlington. Duminică, de la ora 19:00, „tricolorii” vor da piept cu Anglia pe Riverside Stadium din Middlesbrough, într-un meci amical.

04-06-2021
15:18

Jadon Sancho și Phil Foden au jucat contra României U17, la Buftea

Jadon Sancho și Phil Foden au jucat la vârsta 16 ani contra României într-un amical la Buftea! Cei doi puști minune ai fotbalului englez au strălucit și în acel joc, pe care britanicii l-au câștigat cu 3-0, iar acum vor fi adversarii „tricolorilor” mari în meciul de verificare de la Middlesbrough.

Naţionala României a mai scris miercuri, 2 iunie, încă o pagină neagră în istoria ei, reuşind să piardă la Ploieşti pentru prima dată în faţa Georgiei. Duminică, 6 iunie, tricolorii vor susţine al doilea joc amical, de această dată urmând a merge în vizită la una dintre cele mai puternice reprezentative de pe continent, Anglia.

Examenul este infinit mai dificil şi vine într-un moment complet nefavorabil pentru fotbalul românesc, aflat într-o teribilă derivă în ultimii ani aproape la toate nivelurile, exceptând rezultatele lui CFR Cluj în cupele europene şi realizările reprezentativei U21 la ultimelec două turnee finale.

ADVERTISEMENT

Anglia este la acest moment o adevărată forţă, cu un lot de mare valoare, alcătuit din vedetele autohtone din Premier League şi va fi aproape o misiune imposibilă pentru apărarea de şvaiţer a României să poată scăpa fără o înfrângere usturătoare. Este trista constatare pe care o tragem după ce am încasat două goluri de la Georgia, tot două de la Macedonia, la noi acasă, şi trei în Armenia, naţionale pe care cu ani în urmă le băteam fără drept de apel.

Bilanţ catastrofal pentru selecţionerul Mirel Rădoi

Sigur, există şi sintagma, de mult dovedită a fi reală, că nici un meci nu seamănă unul cu altul, însă temerile noastre nu au cum să fie estompate atâta vreme cât pe teren se vor afla aceiaşi fundaşi pe lângă care necunoscuţii atacanţi georgieni, macedoneni, cu excepţia lui Pandev, sau armeni au trecut ca acceleratul prin halte.

ADVERTISEMENT

Pentru selecţionerul Mirel Rădoi, aflat la al şaselea eşec în 11 partide, un bilanţ de-a dreptul catastrofal, evoluţia noastră din meciul cu Georgiaa fost una bună, dar am avut neşansă, opinie îmbrăţişată şi de unii dintre tricolori, după care am jucat frumos, dar nu am avut noroc.

I-a pierdut pe Florin Tănase şi Iulian Cristea

Pentru meciul care va avea loc duminică, 6 iunie, pe stadionul Riverside din Middlesbrough, un loc de tristă amintire mai ales pentru Mirel Rădoi, pentru că aici a pierdut incredibil Steaua în semifinala retur din Cupa UEFA în faţa echipei locale, selecţionerul nu va avea la dispoziţie doi jucători: suspendatul Florin Tănase şi fundaşul central Iulian Cristea accidentat, ambii de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă se vor efectua modificări în primul unsprezece faţă de meciul cu Georgia. Sunt foarte mari şanse ca în poartă să apară Florin Niţă, după ce la Ploieşti a fost utilizat un portar care a gafat enorm în ultimele meciuri, Andrei Vlad. Evoluţia lui Deian Sorescu pe postul de fundaş dreapta, pe care a debutat, a fost mulţumitoare, în sensul aportului consistent în atac, dar a lăsat mari spaţii pe partea sa din acest motiv.

Nu are multe soluţii în zona fundaşilor centrali

Vlad Chiricheş nu se află în cea mai bună formă de mai multă vreme, dar probabil că nu va lipsi nici acum. Absenţele lui Andrei Burcă şi acum Iulian Cristea duc spre varianta continuităţii lui Ionuţ Nedelcearu, iar pe banda stângă poate apărea Mario Camora sau poate să rămână Cristi Ganea, cu momente bune şi mai puţin bune.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin a ratat un penalty cu Georgia, dar rămâne un punct de referinţă în zona mijlocaşilor la închidere, unde ar putea reface tandemul cu Nicolae Stanciu, intrat doar în ultima parte la Ploieşti. În linia ofensivă de trei Ianis Hagi a arătat multe lucruri bune cu Georgia şi ar putea continua pe banda dreaptă. În locul suspendatului Florin Tănase primul înlocuitor ar trebui să fie Budescu, iar pe stânga există mai multe opţiuni, ca şi în atac, unde Ivan ar putea începe în locul lui Alibec.

Greenwood şi Lingard, out din lotul Angliei pentru EURO 2020

Anglia se află în faza ultimelor verificări înainte de startul la EURO 2020, într-o grupă cu Cehia, vicecampioana mondială Croaţia şi vecinii şi duşmanii din Scoţia. Meciul cu România este o excelentă ocazie pentru selecţionerul Gareth Southgate atât pentru a încerca o formulă de start pentru partida de debut, cu Croaţia, cât şi pentru a remedia ceea ce încă nu funcţionează cum vrea el.

Singurul absent din motive medicale este jucătorul lui Manchester United, Mason Greenwood, iar Jesse Lingard, care a evoluat ultima parte a sezonului trecut la West Ham sub formă de împrumut, nu a fost păstrat în lot. Fundaşul lui Manchester United, Harry Maguire, a fost menţinut deşi nu a putut juca finala Europa League din motive de sănătate şi nici acum nu e sută la sută refăcut.

Opt atacanţi de top în lotul lui Gareth Southgate!

Este adevărată inflaţie de vedete în atacul Angliei, unde numărăm nu mai puţin de opt jucători: Harry Kane, Marcus Rashford, Dominic Calvert-Lewin, Phil Foden, care poate juca lejer şi ca mijlocaş ofensiv, Jadon Sancho, Raheem Sterling, Jack Grealish (Aston Villa) care şi el poate juca şi mijlocaş şi Bukayo Saka, puştiul care a impresionat la Arsenal.

Doar trei jucători provin de la echipe din afara Regatului: fundaşul Tripier de la Atletico Madrid şi mijlocaşul Jude Bellingham şi atacantul Jadon Sancho de la Borussia Dortmund. Cei mai mulţi, câte patru sunt de la cele două rivale din Manchester, care au ocupat primele două poziţii sezonul trecut.

România, neînvinsă în faţa Angliei din 1970!

România are, în mod neaşteptat, un bilanţ pozitiv cu Anglia: trei victorii, şase egaluri, două eşecuri, ultimul tocmai la CM 1970, în Mexic! I-am bătut în ultimele două meciuri oficiale, 2-1 la CM 1998 şi 3-2 la Euro 2000 şi i-am învins şi la tineret, în grupele turneului final al CE din Italia, în 2019, cu 4-2.

Vremea la Middlesbrough pentru duminică, 6 iunie, se anunţă a fi destul de frumoasă, fără pericol de precipitaţii, temperatură 19 grade. Va ploua doar vineri şi luni şi marţi, următoarele două zile după meci.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,60 este cota pentru “peste 3,5 goluri marcate” la meciul Anglia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT