Sport

Toate informaţiile despre amicalul România – Georgia. Willy Sagnol îl laudă pe Rădoi: ”Ați arătat bine”

FANATIK.RO vă oferă toate amănuntele despre partida amicală România - Georgia, care are loc la Ploieşti, miercuri, 2 iunie
03.06.2021 | 00:09
Toate informatiile despre amicalul Romania  Georgia Willy Sagnol il lauda pe Radoi Ati aratat bine
Selecționerul echipei naționale a Georgiei, Willy Sagnol, a oferit prima reacție după victoria din meciul amical cu România, scor 2-1, și îl apără pe omologul său Mirel Rădoi. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
02-06-2021
21:10

Willy Sagnol, reacție de campion după victoria cu România

Selecționerul echipei naționale a Georgiei, Willy Sagnol, a oferit prima reacție după victoria din meciul amical cu România, scor 2-1, și îl apără pe omologul său Mirel Rădoi.

”A trecut ceva timp din martie, dar mă bucur pentru victorie. E și victoria mea, dar jucătorii sunt acolo pe teren și marele merit e al lor. E greu să joci în iunie, după ce se termină campionatele și jucătorii se gândesc la vacanță.

Nu vreau să vorbesc punctual despre cineva, dar România a arătat bine. A fost interesant să mă întâlnesc cu Rădoi”, a declarat Sagnol la Pro X.

02-06-2021
13:54

Ianis Hagi se luptă pentru ”tricolorul” lunii mai

Mijlocașul echipei Rangers, Ianis Hagi, este unul dintre cei șapte nominalizați la premiul de ”tricolorul” lunii mai.

În luna precedentă, el a dat un gol și trei pase decisive în trei meciuri de campionat. Ianis Hagi este campion în Scoția și cel mai bun pasator al sezonului.

Ceilalți șase nominalizați sunt Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Claudiu Keșeru (Ludogoreț), Florin Tănase, Olimpiu Moruțan (ambii FCSB), Andrei Burcă, Adrian Păun (ambii CFR Cluj).

02-06-2021
11:27

„Ultrașii” naționalei nu acceptă condițiile impuse pentru a fi în tribune la meciul România - Georgia

„Ultrașii” naționale, grupați sub proiectul „Uniți sub Tricolor”, contestă condițiile de acces în tribune impuse la  partida România – Georgia.

„Echipa națională de fotbal a României va juca primul meci cu spectatori, după mai bine de un an, în compania Georgiei. Deși ne este dor să cântăm umăr la umăr pe stadion, cântecele din suflet închinate țării noastre dragi, nu acceptăm condițiile de acces impuse la această partidă. Pasiunea, pe care împreună cu grupurile din peluza națională o împărtășim, înseamnă mai mult decât a sta cuminți pe scaunul impus, divizați pe o suprafață cât mai mare astfel încât energia de grup dispare, pentru a asista la un meci pentru care este nevoie să ne prezentăm toate datele biometrice. Fotbalul pentru care am devenit suporteri generează pasiuni nestăvilite, libertate, energie, camaraderie, nebunie, spectacol în tribune. Considerăm că în condițiile date, toate calitățile enumerate mai sus sunt anulate și înlocuite cu un control frustrant și distrugător.

PELUZE LIBERE!

Semnatari: Camarazii România, Ploiești România, Honor et Patria, Uniți Sub Tricolor, Dulce Românie”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a „Uniți sub Tricolor”

02-06-2021
10:51

România va juca în galben împotriva Georgiei

Echipa României va evolua împotriva Georgiei în noile tricouri galbene, produse de sponsorul tehnic Joma.

02-06-2021
07:42

Mirel Rădoi poate face 6 schimbări la amicalul cu Georgia

România – Georgia, primul meci al naționalei nostre pe teren propriu cu spectatori în tribune după aproape doi ani, va avea reguli speciale de disputare. Astfel, cei doi selecționeri, Mirel Rădoi și Willy Sagnol, vor putea efectua câte 6 schimbări pe întreaga durată a partidei, dar numai în maximum 3 opriri ale jocului.

02-06-2021
07:12

Denis Alibec a făcut spectacol la antrenamentul dinaintea partidei cu Georgia

Jucătorii antrenați de Mirel Rădoi au susținut marți seara, la baza de pregătire de la Mogoșoaia, antrenamentul oficial dinaintea partidei cu Georgia de astăzi. Chiar ședința de pregătire dacă s-a desfășurat pe ploaie, atmosfera a fost una relaxantă.

S-au lucrat mai multe scheme tehnico-tactice, dar s-au exersat și fazele fixe. Printre remarcați s-a numărat Denis Alibec, care a făcut spectacol la concursul de executare a loviturilor libere.

02-06-2021
05:07

Toți „tricolorii” au ieșit negativ la testele COVID

Jucătorii naționalei României, dar și membrii staff-ului tehnic, au fost testați COVID înaintea partidei cu Georgia, iar toate rezultatele au fost negative.

„Testare COVID în cantonamentul tricolorilor: toți jucătorii și membrii staff-ului au primit rezultate NEGATIVE înainte de partida cu Georgia! Suntem gata de victorie și un fotbal de calitate!”, anunță FRF pe pagina de Facebook.

01-06-2021
17:38

Fotbaliștii lui Rădoi au avut un mesaj emoționant pentru români

La meciul amical cu Georgia, de pe „Ilie Oană”, fotbaliștii echipei naționale a României se vor revedea cu fanii după o pauză de 565 de zile. Înaintea jocului, Răzvan Marin, Deian Sorescu, Alexandru Maxim, Denis Alibec și Andrei Ivan le-au transmis românilor câteva mesaje pline de emoție.

01-06-2021
16:18

Andrei Ivan și Răzvan Marin au jucat „Ghicește tricolorul”

Andrei Ivan și Răzvan Marin s-au duelat într-un concurs inedit. Fotbalistul Universității Craiova și cel al lui Cagliari au fost puși să ghicească coechipierii din echipa națională, prezentați în fotografii blurate.

„Trebuie să apeși, Ivaneee, să apeși!”. Răzvan Marin i-a administrat lui Andrei Ivan un 7-3 râzând în hohote: „Hai, mersi frumos! Ești un băiat grozav”.

01-06-2021
10:30

Cine transmite la TV amicalul România - Georgia

Amicalul România – Georgia, programat pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti, va fi transmis la TV, de la ora 21:45, de PRO TV, însă poţi urmări întreaga acţiune a meciului în format LIVE TEXT pe FANATIK.RO.

De asemenea, meciul Anglia – România, care se va juca duminică, 6 iunie, de la ora 19:00, va fi transmis de PRO TV.

01-06-2021
07:42

Declaraţiile lui Adrian Păun înaintea amicalelor României

Adrian Păun a oferit o serie de declaraţii înainte de amicalele pe care România le va disputa cu Georgia şi cu Anglia.

“Întotdeauna un meci cu echipa Angliei ajută, indiferent că este oficial sau amical. Va fi un meci extrem de greu, cu una dintre cele mai puternice echipe din lume, dar suntem pregătiți să dăm totul. Cred că este cea mai bună vacanță a mea de până acum.

Mă bucur că am fost convocat, am venit cu sufletul deschis de fiecare dată. Aș spune că Alibec este cel mai amuzant coleg, el mai face glume, întreține atmosfera. E greu să nu ai un coleg de cameră cu care să socializeri, dar acestea sunt efectele pandemiei. Nu trebuie să mai privim în urmă. Să ne concentrăm la meciurile care urmează, toată lumea va fi fericită dacă ne vom califica la Campionatul Mondial.

Principalul „vinovat” pentru evoluțiile din acest sezon cred că eu sunt, pentru că eu am mers la antrenamente și am jucat meciurile. În rest, familia și toți oamenii din club. Colegii m-au primit foarte bine, nu am avut probleme de adaptare și le mulțumesc pe această cale. Sper să nu fie ultima convocare.

A fost un sezon foarte greu, am reușit să câștigăm campionatul, după care am primit vestea convocării la echipa națională. Cu siguranță este cel mai bun an al meu. Mă întorc la CFR, mai am contract, nu sunt disperat să plec. Mă gândesc, bineînțeles, să fac și pasul afară, ca orice jucător, dar depinde doar de mine. Jucătorii de la FCSB m-au felicitat pentru câștigarea titlului. Chiar dacă la echipele de club suntem adversari, aici suntem colegi și nu mai contează ce a fost. Chiar dacă este un meci amical, pentru mine ar însemna foarte mult să înscriu contra Angliei”, a declarat Adrian Păun.

01-06-2021
07:13

Ce numere şi-au ales tricolorii pentru amicalele cu Georgia şi Anglia

Jucătorii convocaţi de Mirel Rădoi pentru amicalele cu Georgia şi Anglia şi-au ales numerele de tricou pe care le vor purta la această acţiune. În continuare, decarul naţionalei este Alex Maxim, în timp ce Ianis Hagi va purta numărul 14. Şeptarul României este Denis Alibec, iar Constantin Budescu va evolua cu 20.

Miercuri, 2 iunie, echipa naţională a României susţine un meci amical în compania reprezentativei Georgiei pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, începând cu ora 21:45. La sfârşitul săptămânii, duminică, 6 iunie, tricolorii vor juca un al doilea amical, la Middlesbrough, întâlnind Anglia, una dintre cele mai puternice reprezentative de pe continent.

Aceste două acţiuni ale echipei pregătite de Mirel Rădoi fac partea din campania de pregătire a tricolorilor pentru preliminariile CM 2022 din Qatar, campanie pe care am început-o rău, după victoria în faţa Macedoniei de Nord urmând un eşec, firesc, în faţa Germaniei şi prima înfrângere din istoria meciurilor directe cu Armenia, la Erevan.

ADVERTISEMENT

Nu va mai avea nici o importanţă faptul că la Erevan arbitrii au făcut praf meciul, acordând un penalty inexistent şi un gol al victoriei din ofsaid gazdelor, pentru că România era considerată o echipă superioară valoric însă prestaţia a fost departe de a confirma acest statut.

Multe nume noi în lotul lui Mirel Rădoi pentru amicalele cu Georgia şi Anglia

Acum misiunea tricolorilor în grupa J este extrem de dificilă, după ce Macedonia de Nord a făcut să explodeze bomba preliminariilor învingând în Germania. Ocupăm locul 4 şi va fi foarte greu să sperăm chiar şi la locul 2, care trimite în baraj. Mirel Rădoi trebuie să pregătească minuţios următorul calup de trei meciuri, din 2, 5 şi 8 septembrie, cu Islanda în deplasare, Liechtenstein acasă şi în Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul a alcătuit un lot cu multe noutăţi, provenite din rândul jucătorilor din campionatul intern. Portarul Florin Iacob de la UTA, fundaşii Tiberiu Căpuşă de la Chindia Târgovişte şi Deian Sorescu de la Dinamo, mijlocaşii Darius Olaru şi Olimpiu Moruţan de la FCSB şi Adrian Păun de la campioana CFR Cluj sunt cei care ajung pentru prima dată sub tricolor.

Absenţe importante cauzate de accidentări

Există şi jucători care nu au putut răspunde convocării din motive obiective, fiind accidentaţi. Este vorba de portarul Ionuţ Radu, de fundaşii Alin Toşca şi Andrei Burcă şi de atacanţii Valentin Mihăilă, Dennis Man, George Puşcaş şi Florin Andone. De remarcat însă şi revenirile lui Constantin Budescu, la prima prezenţă după transferul în Arabia Saudită, la Al Damac, Denis Alibec, Adrian Rus şi Alexandru Băluţă.

ADVERTISEMENT

După 565 de zile va fi pentru prima dată când tricolorii vor beneficia de suportul fanilor din tribune. Ultima dată când suporterii României au fost prezenţi la meci s-a petrecut la finalul campaniei preliminare a EURO 2020, la Madrid, înfrângere la scor în faţa Spaniei, cu scorul de 0-5.

Ne arbitrează un grec

Evident, accesul publicului va fi permis conform normelor, în proporţie de 25 la sută din capacitatea stadionului Ilie Oană, şi nu vor putea intra decât cei care fac dovada vaccinării sau care prezintă un test negativ valabil timp de 72 de ore. Chiar şi aşa faptul că suporterii pot reveni lângă echipa naţională reprezintă un important factor moral.

ADVERTISEMENT

Arbitrul partidei de la Ploieşti va fi un compatriot al lui Kyros Vassaras, şeful CCA de la noi din ţară, grecul Anastasios Sidiropoulos, 41 de ani. Acesta nu a mai condus vreun meci al unei echipe româneşti din anul 2011, când a şi devenit purtător de ecuson FIFA: 2-2 cu Finlanda şi 0-1 cu Rusia în preliminariile CE under 17.

Nu am pierdut vreodată în faţa Georgiei

Din păcate şi pentru jucători dar şi pentru suporteri vremea se anunţă a fi un mare adversar al fotbalului şi miercuri, 2 iunie. Vor fi temperaturi scăzute, între 11 şi 13 grade şi mari şanse de precipitaţii la ora partidei.

România nu a pierdut niciodată în faţa Georgiei, cu care a jucat doar în 2001 într-o campanie oficială, pentru preliminariile CM 2002, 1-1 la Bucureşti şi 2-0 în Georgia. În rest au fost doar partide amicale, ultima însemnând un categoric 5-1 în 2016, înainte de plecarea la EURO, în Franţa.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,72 este cota pentru ”1 solist” la meciul România-Georgia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT