Sport

Toate informațiile despre Fiorentina – West Ham, finala Conference League. Declan Rice, desemnat cel mai bun jucător al competiției

West Ham United a câștigat cea de-a doua ediție a Conference League, iar căpitanul Declan Rice a fost ales cel mai bun jucător al competiției.
08.06.2023 | 16:24
Toate informatiile despre Fiorentina  West Ham finala Conference League Declan Rice desemnat cel mai bun jucator al competitiei
Căpitanul echipei West Ham United, Declan Rice, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în Conference League. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
08-06-2023
13:33

Declar Rice, jucătorul sezonului în Conference League

Căpitanul echipei West Ham United, Declan Rice, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în Conference League.

”Mi-am dat sufletul să joc pentru acest club în ultimii șase ani. Aș da orice pentru a ajuta acest club să câștige. Nu ne-a fost ușor. Ne-am confruntat cu retrogradarea. Faptul că am câștigat acest trofeu este un lucru mare. Sunt entuziasmat”, a declarat Rice, conform site-ului oficial al UEFA.

Fotbalistul englez a jucat 11 meciuri în actuala ediție de Conference League și a reușit un gol și o pasă decisivă. El a avut o precizie a paselor de 92,6% și a parcurs o dustanță medie de 11,33 kilometri pe meci.

07-06-2023
22:10

West Ham a primit trofeul Conference League

Căpitanul echipei West Ham United, Declan Rice, a primit trofeul Conference League de la Aleksander Ceferin și l-a ridicat deasupra capului într-o atmosferă incendiară creată de fanii englezi pe ”Eden Arena” din Praga.

Înainte, președintele UEFA le-a oferit medaliile de câștigători ”ciocănarilor”, jucătorii jubilând pe teren și apoi pe scena improvizată chiar pe gazon.

07-06-2023
21:32

Jarrod Bowen e omul finalei Conference League

Autor al golului din minutul 90 care a adus trofeul Conference League în vitrina lui West Ham United, Jarrod Bowen a fost desemnat de Comisia Tehnică a UEFA drept jucătorul meciului.

„Chiar și atunci când echipa sa nu era în joc, el a fost punctul de ieșire pentru contraatacurile lui West Ham. Apoi, a marcat golul care a decis meciul”, au spus reprezentanții forului european.

bowen
Jarrod Bowen
07-06-2023
18:15

West Ham a pregătit autocarul pentru marea sărbătoare

Conducătorii clubului West Ham United sunt siguri de victorie în finala Conference League în fața Fiorentinei și au pregătit în amănunt sărbătoarea.

”Ciocănarii” au pregătit deja un autocar descoperit cu însemnele câștigării Conference League, în care jucătorii să poată defila și să prezinte fanilor al doilea trofeu european din istoria clubului.

07-06-2023
16:13

Arestări după o bătaie într-un bar din Praga

Peste 30 de persoane au fost arestate la Praga, înaintea finalei Conference League, după o bătaie într-un bar între fanii lui Fiorentina și cei ai lui West Ham.

Conform Sky Sports News, un grup de ultrași italieni îmbrăcați în negru au atacat mai mulți suporteri englezi care beau într-un bar. Fanii ”ciocănarilor” au primit imediat întăriri și a ieșit o bătaie ca în filme în care mai mulți oameni au fost răniți, printre care și un polițist.

”Fanii italieni i-au atacat pe cei ai lui West Ham într-un bar de pe strada Rytirska, rănind trei dintre aceștia. Un polițist a fost de asemenea atacat. În prezent investigăm întregul incident”, se arată într-o postare pe Twitter a poliției din Praga.

07-06-2023
15:01

Paul Merson a criticat dur alegerea stadionului pentru finala UEFA Conference League

Paul Merson, fostul fotbalist al celor de la Arsenal, a criticat în termeni duri decizia UEFA de a numi stadionul Eden Arena din Praga gazdă a finalei Conference League. West Ham și Fiorentina se înfruntă pentru prima oară în istorie cu trofeul celei de-a treia competiții UEFA pe masă. 

Totuși, alegerea făcută de UEFA privind locul disputării finalei l-a iritat pe Paul Merson. Fostul fotbalist al lui Arsenal este nemulțumit, din cauza capacității de doar 19.370 de locuri pe care o pune la dispoziție arena din Praga. Doar două stadioane din Premier League au o capacitate mai mică decât Eden Arena.

„Locul de desfășurare este o rușine absolută. Încercați să faceți o competiție bună, dar unde găzduiți finala? Sunt două cluburi cu baze uriașe de fani. Ai crede că fac un efort, dar apoi merg înainte și fac asta”, a spus Paul Merson. 

De asemenea, Paul Merson a prefațat duelul dintre Fiorentina și West Ham. Fostul fotbalist este de părere că echipa care va marca prima va fi câștigătoarea trofeului. „Acesta este un joc greu de solicitat. Cred că cine marchează primul gol câștigă acest joc.

Fiorentina a învins Roma săptămâna trecută, dar a avut un meci în weekend. Este o echipă bună. Luka Jovic nu a dat cele mai bune randamente pentru un atacant în acest sezon”, au fost cuvintele lui Paul Merson. 

07-06-2023
12:19

Suporterii lui West Ham au pus stăpânire pe Praga

Finala ediției din sezonul 2022/2023 a finalei UEFA Conference League are loc la Praga, miercuri, 7 iunie, de la ora 22:00. Fiorentina și West Ham se înfruntă pentru prima oară în istorie cu trofeul pe masă. 

Fanii lui West Ham au luat cu asalt capitala Cehiei cu câteva ore înainte de startul partidei. „Este o nebunie aici, aproximativ 20.000 de fani ai lui West Ham au venit”, a fost anunțul făcut de un suporter, potrivit Independent

„Am o carieră frumoasă, am început la 35 de ani. Am jucat câteva finale, am obținut câteva promovări. Dar acesta este cel mai mare moment pentru mine. E minunat să fii într-o finală europeană, orice manager ar fi emoționat. E vârful acestei meserii”, a declarat David Moyes, antrenorul lui West Ham, înaintea finalei. 

07-06-2023
09:17

Eroul lui West Ham de la Alkmaar a fost primit în aplauze la Praga

„Îngerul de la Alkmaar”, cunoscut sub numele de Knollsy, a sosit marți seară la Praga pentru finala UEFA Conference League dintre Fiorentina și West Ham. Eroul „ciocănarilor” nu și-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care a fost primit cu aplauze de ceilalți fani care i-au mulțumit pentru dovada de curaj din Olanda. 

În vârstă de 58 de ani, Chris Knoll a sărit în apărarea jucătorilor, familiilor acestora, dar și a suporterilor lui West Ham după ce ultrașii lui AZ Alkmaar au sărit la bătaie. Knollsy a primit bilete speciale la finala UEFA Conference League, dintre Fiorentina și West Ham, miercuri, 7 iunie, de la ora 22:00. 

„Sper să nu fie nicio problemă aici, pentru că s-ar putea să trebuiască să fac totul din nou. Sunt aici și mă simt incredibil. Tocmai am fost aplaudat de fanii West Ham când coboram din tren și asta înseamnă pentru mine mai mult decât orice. Trebuie să o spun din nou, dar am făcut doar ceea ce era de așteptat.

Au fost femei și copii și ar fi putut fi atacați. Am acționat instinctiv, deși aveam sentimentul că mai era ceva rău în aer înainte”, a declarat Knollsy, potrivit Daily Mail

Capitala Cehiei, Praga, este gazda ultimului act al celei de-a treia competiții la nivel european. Întâlnirea este programată miercuri, 7 iunie, de la ora 22:00, pe ”Eden Arena” și va aduce față în față două formații care nu au mai simțit de mult gustul succesului continental.

FANATIK te ține la curent cu toate informațiile despre Fiorentina – West Ham, finala Conference League

Se anunță o finală Conference League extraordinară, Fiorentina – West Ham fiind un cap de afiș atractiv pentru un ultim act al unei competiții aflată abia la a doua ediție. FANATIK va urmări îndeaproape tot ce se întâmplă și va veni cu informații proaspete de la această întâlnire.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului UEFA, italienii vor fi considerați gazde, din motive administrative. În 2013, ”Eden Arena” a găzduit Supercupa Europei în care Bayern Munchen a învins Chelsea cu 5-4 la loviturile de departajare, după ce la finalul celor 120 de minute a fost egalitate, 2-2.

Finala Conference League a fost încredințată unei brigăzi de arbitri din Spania, avându-l la centru pe experiementatul Carlos del Cerro Grande. Acesta va fi ajutat de asistenții Pau Cebrian Devis și Guadalupe Porras Ayuso, iar arbitru de rezervă va fi Jesus Gil Manzano. În camera VAR se va afla Juan Martinez Munuera.

ADVERTISEMENT

Drepturile de televizare a partidelor din cea de-a treia competiție a Europei au fost achiziționate de trustul Pro, iar meciul dintre Fiorentina și West Ham United va putea fi urmărit pe postul Pro Arena.

Cele două formaţii din finala Conference League 2023 și-au asigurat un premiu de 3.000.000 de euro, în timp ce câştigătoarea va mai primi încă 2.000.000 de euro. Banii se vor adăuga câştigurilor obţinute în fazele precedente ale competiţiei. În plus, câștigătoarea își va asigura locul în sezonul viitor de Europa League.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Fiorentina în finala Conference League 2023

Fiorentina și-a început aventura europeană în play-off-ul din Conference League și a prins faza grupelor cu mare dificultate, după o ”dublă” extrem de echilibrată cu olandezii de la Twente (2-1 și 0-0).

Ajunși mai departe, italienii au încheiat pe locul secund, după patru victorii, o remiză și o înfrângere, într-o grupă cu Istanbul Bașakșehir, Hearts of Midlothian și Rigas FS. Au fost la egalitate de puncte cu turcii, însă au fost dezavantajați de meciurile directe.

ADVERTISEMENT

A urmat o ”dublă” de vis în play-off-ul pentru optimi, 4-0 și 3-2 cu Sporting Braga, pentru ca în optimi să treacă de Sivasspor (1-0 și 4-1). În sferturi, trupa lui Vincenzo Italiano a eliminat-o pe Lech Poznan (4-1 și 2-3), iar în semifinale a a fost un adevărat thriller cu FC Basel (1-2 și 3-1 după prelungiri).

Cum a ajuns West Ham în finala Conference League 2023

La fel ca și oponenta sa din finală, West Ham a intrat în competiție în faza play-off-ului, unde a oferit un adevărat recital în fața lui Viborg (3-1 și 3-0), iar apoi a urmat faza grupelor, unde sorții i-au scos în cale o reprezentantă a României: FCSB.

”Ciocănarii” au câștigat ambele partide în fața ”roș-albaștrilor”, 3-1 la Londra, dar mult mai greu decât o arată scorul, și 3-0 la București. De altfel, trupa lui David Moyes a defilat în grupa din care au mai făcut parte Anderlecht și Silkeborg, încheind-o cu maxim de puncte.

În optimi a fost o demonstrație de forță cu AEK Larnaca (2-0 și 4-0), în sferturi au trecut de Genk după 1-1 în deplasare, singurul meci în care nu s-au impus în actuala ediție de Conference League, și 4-1 acasă. În semifinale victime au fost olandezii de la AZ Alkmaar (2-1 și 1-0), însă returul din Olanda a fost unul cu mari probleme pentru familiile jucătorilor lui West Ham.

ADVERTISEMENT