LIVE Actualizat 28-05-2022
20:59

Toate informaţiile despre Liverpool – Real Madrid, finala Ligii Campionilor 2022. Violenţe în centrul Parisului! Poliţia franceză a intervenit în forţă. Video

Liverpool - Real Madrid, finala Ligii Campionilor, este programată sâmbătă, de la ora 22:00. Cel mai aşteptat meci al sezonului se va juca la Paris, pe "Stade de France".
28.05.2022 | 21:30
Toate informatiile despre Liverpool  Real Madrid finala Ligii Campionilor 2022 Violente in centrul Parisului Politia franceza a intervenit in forta Video
Liverpool este susţinută de zeci de mii de fani la finala Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT
28-05-2022
20:59

Violenţe în Fan Zone-ul lui Liverpool din Paris

Suporterii lui Liverpool, care nu au avut bilete la finală, văd finala într-un Fan Zone organizat în Paris, în Place de la Nation. Incidentele au apărut şi aici, unde mai mulţi fani englezi au fost bătuţi de jandarmii francezi.

“Violenţa poliţiei în zona Nation. Situaţia a scăpat de sub control. Oamenii de la terase sunt bătuţi cu bastoanele”, a fost mesajul postat Remy Buisine, un jurnalist francez, pe Twitter.

28-05-2022
19:25

Camila Cabello, show înaintea finalei Ligii Campionilor

Înainte de startul finalei Ligii Campionilor, Camila Cabello va susţine un scurt recital pe gazonul de pe “Stade de France”. Cântăreaţa din Cuba şi-a lansat de curând al treilea album din carieră, “Familia”, şi a devenit cunoscută în întreaga lume după ce a făcut parte din grupul “Fifth Harmony”. VEZI AICI CEREMONIA FINALEI LIGII CAMPIONILOR.

28-05-2022
19:13

Incidente în afara stadionului "Santiago Bernabeu"

Fanii lui Real Madrid s-au strâns pe “Santiago Bernabeu” ca să vadă finala Ligii Campionilor de la Paris. Meciul de pe “Stade de France” va începe cu o întârziere de 30 de minute, din cauza problemelor la porţile arenei din capitala Franţei.

Incidente au apărut şi în Madrid, unde mai multe maşini au fost distruse în apropierea stadionului “Santiago Bernabeu”. Poliţiştii au intervenit imediat pentru ca incidentele să nu escaladeze.

Real Madrid
Fanii lui Real Madrid au provocat incidente în capitala Spaniei
28-05-2022
17:02

Liverpool şi Real Madrid, transmisiuni LIVE din Paris

Înainte de startul finalei Ligii Campionilor, Liverpool şi Real Madrid oferă imagini video în direct pe paginile oficiale de YouTube ale celor două cluburi.

Liverpool

Real Madrid

28-05-2022
16:41

Suma astronomică plătită de un fan pentru patru bilete la finală

Biletele pentru finala Ligii Campionilor s-au epuizat de mult timp, însă mai pot fi cumpărate tichete pe piaţa neagră. Conform Marca, un fan al lui Real Madrid a plătit 32.000 de euro pentru patru bilete la meciul de la Paris. “O oportunitate unică în viaţă”, a susţinut suporterul care a dat o mică avere ca să vadă finala.

Dorinţa de a ajunge în tribune i-a făcut pe unii să comită ilegalităţi. Jurnaliştii de la Cope au anunţat că mai multor suporteri le-au fost furate telefoanele mobile înaintea finalei. Mulţi suporteri au biletele în format electronic, motiv pentru care hoţii au sperat că vor pune mâna pe tichete.

28-05-2022
15:33

Fanii lui Liverpool fac spectacol în Paris

Zeci de mii de suporteri ai lui Liverpool au ajuns în Paris şi fac spectacol pe străzile capitalei din Franţa. “Cormoranii” s-au strâns în Fan Zone şi au cântat încă de la orele prânzului.

Din acest motiv, autorităţile din Paris au închis mai multe artere din centrul oraşului. Englezii s-au strâns în “Place de la Nation”, unde pus stăpânire imediat pe străzile adiacente.

28-05-2022
14:32

Florentino Perez i-a vizitat pe jucătorii lui Real Madrid

Cu doar câteva ore înainte de finala Ligii Campionilor, Florentino Perez i-a vizitat pe jucătorii lui Real Madrid. Preşedintele “galacticilor” a mers la hotelul unde fotbaliştii lui Carlo Ancelotti au fost cazaţi şi a stat de vorbă cu Benzema şi colegii lui.

La Paris au ajuns şi foşti mari jucători ai lui Real Madrid, iar o fotografie a devenit imediat virală. Iker Casillas, Roberto Carlos, Alvaro Arbeloa şi Amancio, toţi câştigători ai Ligii Campionilor, s-au fotografiat în capitala Franţei, în Fan Zone-ul fanilor formaţiei iberice.

“Prea multe legende pentru o singură poză”, a fost mesajul postat de Real Madrid pe contul oficial de Instagram, iar imaginea a adunat deja peste 450.000 de like-uri.

28-05-2022
13:08

Pentru că le-a fost anulat zborul, 13 fani ai lui Liverpool au trecut Canalul Mânecii cu barca

Un grup de fani ai Liverpool au apelat la o soluție disperată pentru a fi alături de echipa lor în finala de pe Stade de France. Pentru că zborul spre Paris a fost anulat din cauza condițiilor meteo nefavorabile, 13 suporteri ai ”cormoranilor” au decis să încerce aventura vieții.

Aceștia au închiriat o barcă cu motor și și-au asumat responsabilitatea de a traversa Canalul Mânecii cu o seară înaintea finalei de la Paris.

Conform news.sky.com aventura lor a început la ora 4 dimineața când li s-a refuzat îmbarcarea pe aeroportul John Lennon din Liverpool. A urmat o cursă nebună spre Heathrow pentru a încerca să obțină un alt zbor.

Între suporterii temerari se regăsește și Joey O’Toole, un fan înrăit al lui Liverpool, în vârstă de 72 de ani.

28-05-2022
11:03

Carlo Ancelotti, discurs de campion la ultimul antrenament al ”los blanco”

Tehnicianul italian al echipei Real Madrid a încheiat ultima ședință de pregătire afișând o mină calmă. Carlon Ancelotti și-a adunat jucătorii în jur și le-a ținut un discurs scurt elevilor lui.

”Ce am făcut, adevărul este că nu contează acum. Mâine (sâmbătă 28 mai – n.r.) trebuie să te obișnuiești. Aici sunteți cu toții, să vă bucurați de acest meci, asta este cel mai important lucru în fotbal. Va fi frumos, dar dificil. După finală vom fi fericiți. Și asta e tot”, le-a transmis Ancelotti.

28-05-2022
08:11

Van Dijk, mesaj pentru Benzema înainte de mare finală

Virgil Van Dijk, fundașul central al lui Liverpool, nu se teme de Karim Benzema și i-a transmis înainte de meci că deși îl respectă, nu se teme de el și se consideră de asemenea un jucător bun. 

Fundașul naționalei Olandei este titular incontestabil la Liverpool, unde a jucat în acest sezon 50 de meciuri: 3 goluri și 5 pase decisive, fiind evaluat conform Transfermarkt la 55 de milioane de euro.

27-05-2022
20:58

Thibaut Courtois, pregătit să bată penalty la nevoie

Portarul celor de la Real Madrid, Thibaut Courtois, știe că într-o finală de Liga Campionilor există șanse semnificative ca oponentele să ajungă la executarea loviturilor de departajare pentru stabilirea învingătoarei.

Belgianul echipei madrilene nu doar că nu exclude această posibilitate, ba chiar și-ar dori să execute și el un penalty. Am mai făcut-o în trecut, chiar dacă nu a înscris de fiecare dată. Courtois stă mai bine, însă, la loviturile apărate.

”Cu siguranță, nu aș fi unul dintre primii cinci executanți. Dar poate după aceea, dacă trebuie să execuți, trebuie să o faci. Nu mă tem. Este un moment pentru a străluci. Am câștigat un meci împotriva lui Atletico Madrid în Supercupă, acum doi ani, când am salvat un penalty, iar în acest sezon am oprit trei penalty-uri în toate competițiile.

Când jucam la Chelsea, am înscris din penalty în pre-sezon, împotriva lui PSG, în 2015 Atunci, antrenorul lui Chelsea, Antonio Conte, m-a pus să execut pentru că știa că pot să trag bine”, a spus Courtois, citat de The Guardian.  

27-05-2022
19:16

”Cormoranii” în fața momentului revanșei

Managerul lui FC Liverpool, Jurgen Klopp, a prefațat plin de optimism duelul cu Real Madrid și este convins că echipa sa este pregătită să câștige trofeul Ligii Campionilor.

”Suntem pregătiți să jucăm. Ne confruntăm cu cea mai galonată echipă. Suntem concentrați pe cum să jucăm și cum să încercăm să câștigăm. Au experiență, a treia finală în cinci ani, iar asta e ceva special.

Dacă îți place fotbalul, vei ști să recunoști ceea ce am făcut anul acesta. Sunt foarte mândru de asta. Evident că mă voi simți mai bine dacă câștigăm mâine. 

Nu cred că este ușor să spun care echipă este favorită. Madridul a avut reveniri grozave în acest sezon. Dacă jucăm la cel mai bun nivel al nostru, suntem greu de învins. Nivelul de încredere la Real Madrid este foarte mare.

Trebuie să înveți să câștigi și noi am reușit. Am pierdut unele finale și am câștigat altele. Jucătorii s-au dezvoltat foarte mult în acești ani. Clubul a crescut și el. Suntem într-un moment bun și suntem pregătiți pentru acest joc. Vom vedea ce se întâmplă mâine.

Suntem cu toții motivați de lucruri diferite. Vrem să reparăm lucrurile. A trecut ceva timp de la finala din 2018 (pierdută de Liverpool 1-3 cu Real Madrid – n.r.)”, a declarat Jurgen Klopp, citat Marca

27-05-2022
17:27

Antrenament cu zâmbetul pe buze al „cormoranilor”

Jucătorii lui Liverpool au fost surprinși la antrenamentul de seară cu zâmbetul pe buze, iar atmosfera din lot pare destinsă, deși mai este foarte puțin până la finala cu Real Madrid.

Spre finalul pregătirii, jucătorii lui Jurgen Klopp s-au duelat, încercând fiecare să trimită mingea în bara transversală a porții.

27-05-2022
16:11

Vor face Jose Mourinho și Salah ”echipă” pe Santiago Bernabeu?

Înaintea finalei de sâmbătă, fostul internațional egiptean Mido, a lansat un scenariu spectaculos care o privește pe Real Madrid. Fostul fotbalist este convins că Jose Mourinho, proaspăt câtigător a trofeului Conference League cu AS Roma, se va întoarce la Real Madrid.

Mai mult, în viziunea lui Mido, tehnicianul portughez nu va merge pe Santiago Bernabeu cu mâna goală, ci îl va convinge și pe starul celor de la FC Liverpool, Mohamed Salah, să i se alăture.

”Simt că Mourinho se va întoarce la Real Madrid și îl va transfera pe Salah. Mi-ar plăcea să-l văd pe Salah la Real Madrid, sub comanda lui Jose”, a scris Mido, pe Twitter.

27-05-2022
15:03

Marcelo, la ultima apariție oficială ca jucător al lui Real Madrid

Pentru apărătorul brazilian Marcelo, finala cu Liverpool va fi ultimul meci oficial ca jucător al grupării de pe Santiago Bernabeu.

Sud-americanul a fost transferat de Real Madrid în 2006 și a bifat în tot acest timp 546 de partide și a marcat 38 de goluri în toate competițiile.

A câștigat 24 de trofee dintre care 6 titluri de campion al Spaniei, două Cupe, de patru ori Liga Campionilor și tot de atâtea ori Supercupa Europei.  

27-05-2022
12:50

Desfășurare impresionantă de forțe pentru a asigura securitatea

Autoritățile franceze au instituit mai multe restricții de circulație în zona arenei Stade de France, dar și în împrejurimile acestuia, pentru a asigura cele mai bune condiții pentru fanii celor două echipe.

În plus, aproape 7.000 de polițiști și militari vor patrula în permanență în zonele considerate de risc, pentru a preîntâmpina orice încercare de huliganism și pentru a asigura liniștea publică.

Cosnumul de alcool pe stadion și în împrejurimi este interzis. Organizatorii au anunțat că se așteaptă ca aproximativ 45.000 de fani ai celor două finaliste să urmărească meciul de pe terase și în locuri special amenajate.    

27-05-2022
11:31

van Dijk și Thiago, surprizele lui Klopp pentru finală

Fanii lui Liverpool au primit vești excelente înainte de finala cu Real Madrid. Virgil van Dijk și Thiago Alcantara au fost recuperați după ultimele accidentări și vor putea evolua pe Stade de France. Stoperul olandez s-a accidentat în finala Cupei de pe 14 mai, dar a anunțat că este refăcut și pregătit pentru duelul cu „Los Blancos”.

„Da, sunt bine, absolut bine. Fără probleme și foarte entuziasmat pentru sâmbătă, desigur. Cu siguranță, corpul meu se bucură de puțină odihnă după atât de multe meciuri jucate, atât de multe momente tensionate, și cred că accidentarea din finala FA Cup a fost un semn că trupul meu trebuia să se odihnească. Acum mă simt foarte bine și aștept cu nerăbdare să avem, sper, o seară specială”, a declarat van Dijk, citat de site-ul oficial al lui Liverpool.

În ceea ce îl privește pe Thiago, Jurgen Klopp a anunțat că îl așteaptă pe mijlocaș să revină la antrenamentul oficial de dinaintea finalei.

„Există o șansă ca el să joace. În acest moment, se pare că poate participa la antrenamentul de joi, asta ar fi destul de util, evident, și apoi plecăm de la asta. Deci este surprinzător de bine. După meci, nu am mai fost cu adevărat pozitiv în privința asta”, a declarat managerul neamț.

27-05-2022
09:27

Eden Hazard, inclus în lotul lui Real Madrid

Surpriză pregătită de Carlo Ancelotti pentru finala Ligii Campionilor. Eden Hazard (31 de ani) a fost inclus în lotul comunicat de Real Madrid pentru meciul cu Liverpool de pe Stade de France.

Superstarul belgian s-a întors la antrenamentele cu echipa acum două săptămâni, după operația suferită pe 29 martie, pentru a-i fi eliminată „o placă de osteosinteză din peroneul drept”. Hazard a revenit pe teren pe 15 mai, în meciul cu Cadiz, dar la ultima etapă din LaLiga, cu Betis, a rămas pe banca de rezerve.

„Eden Hazard se antrenează foarte bine. Poate să joace”, a declarat Carlo Ancelotti. „Se prezintă bine, este foarte motivat, poate juca finala”, a adăugat tehnicianul. Pentru finala Ligii Campionilor au fost recuperați și incluși în lot și fundașul David Alaba, dar și „renegatul” Gareth Bale.

27-05-2022
07:35

Florentino Perez le-a făcut o surpriză fotbaliștilor de la Real Madrid

„Galacticii” s-au urcat în avion și au decolat către Paris, acolo unde va avea loc finala Ligii Campionilor din acest sezon. Carlo Ancelotti și fotbaliștii săi au avut însă parte de o surpriză. În avion a urcat și nimeni altul decât Florentino Perez.

Site-urile de socializare ale lui Real Madrid au postat imagini cu președintele în avion. Perez părea foarte binedispus și s-a fotografiat alături de Carlo Ancelotti, Ferland Mendy, Fede Valverde, Lucas Vazquez sau Vinicius Jr.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid)

27-05-2022
06:11

Finala Champions League, ultimul meci al lui Mane la Liverpool

Finala de la Paris va fi ultimul meci al lui Sadio Mane în tricoul lui Liverpool. Starul senegalez a adâncit aceste zvonuri chiar înaintea partidei cu Real Madrid.

„Veniți înapoi după meciul de sâmbătă și vă voi spune ce vă doriți să auziți. E ceva special”, a transmis Sadio Mane.

Contractul lui Sadio Mane cu „cormoranii” expiră vara viitoare, după ce atacantul a jucat în ultimii șase ani pe Anfield. Jurnaliștii nemți de la Bild anunță că următoarea destinație a senegalezului este Bayern Munchen, deși pentru semnătura sa s-au luptat și PSG sau Real Madrid.

Se pare ca Liverpool nu se va opune unui eventual al lui Mane, deoarece la vară riscă să îl piardă gratis. În prezent, cota senegalezului conform transfermarkt.com este de 80 de milioane de euro.

26-05-2022
11:01

Fabinho s-a întors la antrenamentele lui Liverpool

Jurgen Klopp a primi o veste excelentă înaintea finalei cu Real Madrid. Brazilianul Fabinho a fost recuperat și se antrenează din nou cu vicecampioana Angliei.

Mijlocașul central în vârstă de 28 de ani nu a mai jucat pentru „cormorani” din 7 mai 2022, când Liverpool remiza în Premier League cu Tottenham, scor 1-1.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by This Is Anfield (@thisisanfield)

Liverpool abia așteaptă finala de la Paris, în speranța că își va trece în vitrină pentru a șaptea oară trofeul UEFA Champions League. Pe contul oficial de Instagram, englezii au postat fotografii din capitala Franței și cu trofeul Ligii Campionilor.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

Sezonul 2021-2022 al Ligii Campionilor a ajuns la final, iar Liverpool şi Real Madrid se vor duela pentru cel mai râvnit trofeu din lume, la nivel de cluburi. Sâmbătă, de la ora 22:00, cele două cluburi se întânesc în marea finală, meci programat să se dispute pe “Stade de France”.

Cine transmite la TV meciul Liverpool – Real Madrid, finala Ligii Campionilor 2022

La fel ca toate meciurile din actualul sezon al Ligii Campionilor, finala Liverpool – Real Madrid va fi transmisă la TV, în România, de Digi Sport 1 şi Orange Sport. La fel ca în anii precedenţi, partida va atrage şi acum audienţe impresionante la nivel global.

ADVERTISEMENT

De asemenea, toată acţiunea meciului Liverpool – Real Madrid şi cele mai importante ştiri despre finala Ligii Campionilor pot fi urmărite în format LIVE TEXT pe FANATIK.

Câţi bani ia câştigătoarea Ligii Campionilor 2022

Pe lângă trofeu, Liverpool şi Real Madrid se luptă pentru un jackpot financiar important. Ambele echipe au primit câte 15.500.000 de euro pentru calificarea în marea finală, iar câştigătoarea va mai încasa încă 4.500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, câştigătoarea trofeului va intra în urna capilor de serie la tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor. Real Madrid are deja acest statut, datorită faptului că a câştigat titlul în La Liga. Dacă madrilenii vor câştiga trofeul, Ajax va urca în urna 1. În caz contrar, în cazul unui succes al englezilor, Liverpool va intra în urna capilor de serie.

Cine va arbitra finala şi cum a ajuns Parisul să fie gazdă

UEFA l-a delegat pe Clement Turpin la finala Ligii Campionilor 2022. Arbitrul de 40 de ani are ecuson FIFA din 2010, iar Ligue 1 a debutat în 2008. Francezul este la a doua finală consecutivă în cupele europene, după ce a fost la “centru” şi în meciul Manchester United – Villarreal, meciul care a decis câştigătoarea Europa League 2021.

ADVERTISEMENT

Finala Ligii Campionilor 2022 trebuia să fie găzduită de stadionul “Krestovsky” din Sankt Petersburg, însă UEFA a anulat decizia după ce Rusia a invadat Ucraina. La o zi după ce a început războiul, pe 25 februarie, forul continental a mutat finala la Paris, pe “Stade de France”.

Cum au ajuns Liverpool şi Real Madrid în finala Ligii Campionilor 2022

Liverpool a avut un parcurs perfect în Grupa B, din care au mai făcut parte Atletico Madrid, FC Porto şi AC Milan, cu şase victorii în tot atâtea meciuri. În optimi, “cormoranii” au eliminat pe Inter, după 2-0 şi 0-1, iar în sferturile de finală au trecut de Benfica, 3-1 şi 3-3. Jucătorii lui Jurgen Klopp a avut emoţii în semifinale, cu Villarreal, chiar dacă au câştigat turul cu 2-0. Ibericii au egalat scorul general după prima repriză a returului, însă Liverpool a marcat trei goluri după pauză şi a obţinut calificarea în finală.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a fost la un pas să aibă, la rândul ei, un parcurs perfect în Grupa D. “Galacticii” şi-au câştigat meciurile cu Inter şi Şahtior Doneţk, însă a pierdut în faţa lui Sheriff Tiraspol, pe “Bernabeu”, una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii Campionilor. Madrilenii şi-au luat revanşa în faţa moldovenilor, la Tiraspol, unde s-au impus cu 3-0. În fazele eliminatorii, Real Madrid a produs răsturnări de situaţie pe bandă rulantă: 0-1 şi 3-1 cu PSG, 3-1 şi 2-3 (după prelungiri) cu Chelsea şi 3-4, 3-1 (după prelungiri) cu Manchester City.

ADVERTISEMENT