Sport

Toate informațiile despre Manchester City – Inter Milano, finala Champions League. Ivana Knoll, apariție surprinzătoare. A atras toate privirile la Istanbul. Foto

Vezi aici toate informațille, de la o oră la alta, cu privire la finala Champions League 2023, care are loc la Istanbul sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00
10.06.2023 | 23:51
Toate informatiile despre Manchester City  Inter Milano finala Champions League Ivana Knoll aparitie surprinzatoare A atras toate privirile la Istanbul Foto
Ivana Knoll a fost prezentă la finala Champions League dintre Manchester City și Inter. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
10-06-2023
20:57

Ivana Knoll a atras toate privirile la finala Champions League

Ivana Knoll, care a intrat în atenția publică odată cu aparițiile de la turneul final din Qatar, a fost prezentă și la finala Champions League dintre Manchester City și Inter. Cea mai „fierbinte” fană a Croației a atras privirile tuturor la Istanbul. 

Modelul croat a fost prezent în tribunele stadionului Ataturk din Istanbul și a avut timp pentru a se fotografia alături de fani. Suporter înfocat al naționalei Croației, Ivana Knoll a purtat o pereche de soșete colorate în culorile alb și roșu. 

10-06-2023
19:25

Fanii lui Inter s-au strâns pe "Giuseppe Meazza" pentru a vedea finala Champions League 2023

Peste 50.000 de fani ai lui Inter s-au strâns pe stadionul “Giuseppe Meazza” pentru a vedea finala Champions League 2023. Cu multe ore înainte de startul meciului cu Manchester City, italienii au început să apară pe arena “nerazzurrilor”, iar atmosfera a fost incendiară încă de la început.

Fanii lui Inter, care nu au făcut deplasarea la Istanbul, au posibilitatea să vadă finala Champions League 2023 pe un ecran gigant, aflat la una dintre tribunele arenei. Interiştii speră să sărbătorească un nou succes european la 13 ani distanţă de la precedentul trofeu Champions League câştigat.

10-06-2023
16:56

Incendiu în apropierea stadionului finalei Champions League 2023

Cu două ore și jumătate înainte de startul finalei Champions League 2023, pe arena din Istanbul au început să se vadă nori de fum de la un incendiu petrecut în apropierea stadionului “Ataturk”.

Focul s-a declanşat la aproximativ trei kilometri de arenă, însă fumul dens propagat a ajuns până aproape de locul finalei Champions League 2023 dintre Manchester City şi Inter. Pompierii s-au deplasat imediat cu mai multe autospeciale pentru a stinge incendiul început într-o clădire de şase etaje a unei fabrici.

10-06-2023
16:05

Şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, patronul lui Manchester City, revine în tribune după 13 ani

Finala Manchester City – Inter va avea un spectator de lux în tribunele stadionului “Atatürk” din Istanbul. Presa din Anglia a anunţat că Şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, patronul campioanei Angliei, va fi prezent pe arena din Turcia, un eveniment extrem de rar de când acesta a preluat formaţia engleză.

Manchester City a fost cumpărată, în septembrie 2008, de Mansour bin Zayed Al Nahyan, însă vicepreşedintele Emiratelor Arabe Unite nu a vizionat, de pe stadion, prea multe meciuri ale echipei. Mai exact, şeicul a mai fost prezent în tribune o singură dată la un meci jucat de “cetăţeni”.

Pe 23 august 2010, în etapa a 2-a din Premier League, Mansour bin Zayed Al Nahyan a călcat prima oară pe “Etihad”, iar jucătorii i-au oferit un real spectacol. Manchester City reuşea atunci s-o învingă pe Liverpool, scor 3-0, cu ajutorul golurilor marcate de Gareth Barry şi Carlos Tevez, autor al unei duble. Acum, la Istanbul, va fi a doua oară când Mansour bin Zayed Al Nahyan îşi va susţine echipa din tribune.

10-06-2023
13:08

Pep Guardiola, glume cu Sergio Aguero înainte de finala Champions League

Pep Guardiola este relaxat înaintea finalei Champions League dintre Manchester City și Inter de la Istanbul. Sergio Aguero, fostul atacant al „Cetățenilor”, a mers în Turcia pentru a-i susține pe foștii coechipieri. 

În momentul în care fostul fotbalist dădea un interviu pe Ataturk Olympic Stadium, arena care găzduiește finala Champions League, Pep Guardiola și-a făcut simțită prezența. 

„Tot ce spune este o minciună”, i-a spus Pep Guardiola jurnalistei care-i adresa întrebări lui Sergio Aguero. Ulterior, antrenorul iberic a făcut glume cu argentinianul în urma transferului lui Lionel Messi la Inter Miami. 

„Iei pe toată lumea la Miami (n.r. râde)? Messi e deja acolo”, a mai spus Pep Guardiola. Răspunsul fostului atacant al Argentinei a fost pe măsură. „Da, îi adun (n.r. pe fotbaliști)”, a fost replica lui Sergio Aguero. 

10-06-2023
11:29

Erling Haaland, aproape de accidentare înaintea finalei UCL

Erling Haaland le-a dat emoții fanilor înaintea finalei UEFA Champions League. La ultima ședină de pregătire a lui Man City, atacantul norvegian a fost aproape de accidentare, chiar sub ochii lui Guardiola. Concentrat pe jocul de pase pe care îl lucra alături de coechipierii săi, atacantul nu a mai putut să se oprească și s-a lovit de mai multe cutii aflate la marginea terenului.

Superstarul „cetățenilor” a căzut, însă a fost imediat ridicat de către o persoană din staff. Spre bucuria fanilor lui City, atacantul nu a acuzat vreo problemă medicală și a putut continua antrenamentul.

10-06-2023
09:29

Anitta, gata să „deschidă” finala Ligii Campionilor

Anitta va cânta în deschiderea finalei Ligii Campionilor Manchester City – Inter de la Istanbul. Supersenzația pop a Braziliei și Burna Boy vor încinge atmosfera înainte de cel mai important meci al sezonului din fotbalul european. Arista din Brazilia se află deja de câteva zile în Turcia și e nerăbdătoare să performeze pe Ataturk Olympic Stadium.

„Festivitatea de deschidere sponsorizată de Pepsi va fi foarte energică, va fi un show multi-cultural. Vom fi Burna Boy, eu, Alesso, un amestec de culturi. Va fi foarte tare!”, a declarat Anitta, pentru UEFA.com.

Brazilianca e o microbistă convinsă. „Din Brazilia țin cu Botafogo. Este o echipă din orașul meu natal, Rio de Janeiro. Iar din Europa o susțin pe Real Madrid pentru că are în componență mulți brazilieni. În finală voi ține însă cu Manchester City, deoarece portarul (n.r. – Ederson) este brazilian”, a adăugat artista.

09-06-2023
19:53

Andre Onana, acord cu Chelsea înaintea finalei Champions League

Chelsea ar fi ajuns la un acord cu Andre Onana pentru un transfer pe Stamford Bridge chiar înaintea finalei Champions League dintre Manchester City și Inter. Mai mult decât atât, Chelsea ar fi făcut o ofertă de 34 de milioane de lire sterline, însă „nerazzurrii” ar fi respins intențiile londonezilor. 

Mauricio Pochettino, noul antrenor al lui Chelsea, îl dorește foarte mult pe Andre Onana, notează presa britanică. Deși își va începe mandatul pe 1 iulie, antrenorul are deja planuri mari în perioada de transferuri din vară. 

09-06-2023
12:15

Fanii lui Manchester City au luat cu asalt orașul Istanbul

Manchester City se pregătește pentru finala Ligii Campionilor împotriva lui Inter care va avea loc sâmbătă, ora 22:00, la Istanbul. Jucătorii campioanei Angliei au ajuns în orașul turc în cursul zilei de joi. Ulterior, fanii „Cetățenilor” și-au făcut simțită prezența în orașul turc. 

Clubul pregătit de Pep Guardiola a primit un număr de 20.000 de bilete, similar cu cel al lui Inter, însă potrivit Daily Maily, aproximativ 5.000 de fani fără bilet ai britanicilor sunt așteptați în Turcia. 

Fanii englezilor au zburat în Turcia de pe aeroporturile din Manchester, Stansted și Heathrow, iar după aterizare aceștia au luat cu asalt Piața Taksim din centrul orașului Istanbul. Suporterii au achiziționat halbe cu bere și au scandat la adresa favoriților și a antrenorului Pep Guardiola. 

Sâmbătă, 10 iunie, se încheie sezonul fotbalistic al cupelor europene pentru ediția 2022-23 cu regalul tuturor competițiilor, finala Champions League. Meciul are loc la Istanbul, de la ora 22:00, gazdă fiind stadionul Ataturk Olympiat. Partida urmează a fi transmisă în direct la TV în peste 150 de țări ale lumii, de pe toate continentele.

FANATIK te ține la curent cu toate informațiile despre Manchester City – Inter Milano

Se anunță o finală de vis, Manchester City –Inter Milano,  interesul fanilor celor două echipe pentru a urmări finala de la fața locului fiind uriaș. Practic Istanbul va fi timp de 48 de ore un oraș sub asediul zecilor de mii de englezi și de italieni, care au început să sosească de vineri dimineață.  FANATIK va urmări îndeaproape tot ce se întâmplă și va veni cu informații proaspete de la cea mai așteptată întâlnire a sezonului cupelor europene 2022-23.

ADVERTISEMENT

Este primul eveniment important după alegerile prezidențiale din Turcia, care au consființit reinvestirea în această funcție a lui Recep Tayyp Erdogan. De altfel, acordând importanța cuvenită acestui eveniment sportiv cu impact media puternic atât pentru Turcia cât și pentru Istanbul, cel mai mare oraș al țării, președintele Erdogan va fi prezent la meci, împreună cu o mare parte a membrilor cabinetului de miniștri.

Finala de la Istanbul a fost pentru a patra oară în pericol să fie mutată în altă țară!

Tocmai faptul că în mai 2023 au avut loc alegerile prezidențiale în Turcia a pus serios în alertă UEFA, care de teama ca țara să nu se confrunte cu incidente pe plan intern între susținătorii și opozanții lui Erdogan a contactat federația portugheză pentru a se informa ca în cazul în care în Turcia nu s-ar fi întrunit mijloacele de siguranță necesare pentru zecile de mii de suporteri dornici să vină la meci finala să fie mutată la Lisabona, pe stadionul Da Luz. Din fericire nu a fost nevoie să se ajungă la această măsură, neexistând incidente în Turcia după alegeri.

ADVERTISEMENT

Ar fi fost pentru a patra oară când Istanbul, desemnat orașul gazdă al finalei Champions League să cedeze locul altei locații europene, în funcție de apariția unor situații care să nu permită organizarea în siguranță a evenimentului după edițiile din 2020, 2021 și 2022, respectiv Lisabona, Porto și Paris. Istanbul a fost gazda altei finale Champions League în 2005 tot între o echipă italiană și una engleză și tot pe stadionul Ataturk Olympiat, casa echipelor Beșitaș, Istanbul BB și al echipei naționale. FC Liverpool a întors incredibil de la 3-0 la pauză pentru AC Milan, cucerind trofeul după lovituri de departajare.

La Istanbul a câștigat Mircea Lucescu Cupa UEFA cu Șahtior Donețk

Cel mai important oraș al Turciei, care se întinde pe două continente, nu a fost doar gazdă pentru finale de Champions League. Acestea s-au jucat și se joacă acum în partea europeană, dar în ediția 2008-2009 a Cupei UEFA, actuala Europa League stadionul Sukru Saracoglu al lui Fenerbahce, situat în partea asiatică a fost gazda evenimentului.

ADVERTISEMENT

Echipa ucraineană Șahtior Donețk, avându-l pe bancă pe Mircea Lucescu și în teren pe Răzvan Raț, avea să câștige trofeul, învingând cu 2-1 după prelungiri formația germană Werder Bremen. Au asistat atunci 37.000 de spectatori, capacitatea arenei, dar acum vor fi peste 75.000 iar faptul că vorbim de fani englezi și italieni este suficient să dea mari fiori autorităților turce. Tot orașul, în special partea europeană, este împânzit de forțe de ordine pregătite să stopeze imediat incidentele care vor apărea inevitabil între suporteri.

Inter domină la nivel de perrformanțe europene echipa din Manchester

Inter are de partea sa istoria și experiența ca și club a unor astfel de partide. “Nerrazzurii” au în palmares 3 trofee în cea mai importantă competiție europeană, din 5 finale jucate, pe când City a ajuns o singură dată până în ultimul act, acum 3 ani, când au pierdut cu 1-0 în fața lui Chelsea. Suporterii italieni fac tot felul de conexiuni, care de care mai pline de superstiții, privind șansele echipei lor de a câștiga trofeul.

ADVERTISEMENT

Ei invocă anul 1965, când chiar pe stadionul Giuseppe Meazza din Milano Inter învingea pe Benfica Lisabona cu 1-0, cucerind a doua oară Cupa Campionilor Europeni, predecesoarea UEFA Champions League iar West Ham United câștiga Cupa Cupelor, 2-0 în finala cu TSV Munchen 1860. Conform acestei alăturări de evenimente, West Ham a câștigat acum Conference League, deci și Inter ar trebui să câștige Champions League.

Pep Guardiola nu a câștigat Champions League decât cu FC Barcelona, Simone Inzaghi învingător în ultimele 7 finale jucate consecutiv!

Pentru antrenorul lui Manchester City, care dacă ar câștiga ar reuși ceea ce englezii numesc The Treble, adică tripla campionat-Cupa Angliei – Champions League, ultima echipă engleză autoare a acestei triple fiind Manchester United în 1999, existâ multă presiune. Pep Guardiola are în palmares două Champions League, dar ambele cu FC Barcelona și nu puțini au fost cei care au spus că fără Messi nu a mai fost în stare de așa ceva. Acum doi ani a fost învins în ultimul act de Chelsea.

Un pericol pentru englezi din partea Inter-ului poate fi considerat chiar omologul lui Pep Guardiola, antrenorul Simone Inzaghi, un adevărat aspirator de cupe. E adevărat că vorbim doar despre succese la nivel intern, trei cu Lazio și patru cu Inter, dar din 2017 până acum a obținut toate cele șapte trofee puse în joc, fie Cupa Italiei, fie Supercupa Italiei, fără a rata vreunul.

Istvan Kovacs a fost aproape de a conduce finala Champions League Manchester City – Inter Milano

Nu mult a lipsit ca arbitrul român Istvan Kovacs să aibă marea șansă de a conduce finala Champions League dintre Manchester City și Inter Milano ca urmare a faptului că polonezul Szymon Marciniak, cel care a arbitrat finala CM din Qatar, să fie înlocuti după ce s-a constatat că acesta a participat la o manifestație de extremă dreapta în țara sa, faptâ interzisă de forul european.

Forul european a luat decizia de menține numirea arbitrului polonez pentru finală după ce acesta a prezentat o lungă scrisoare de scuze și a explicat apariția sa în 29 mai la manifestația Everest, organizată la Katowice de Slawomir Mentzen, lider al partidului de extrema dreaptă Konfederacia. Partid cunoscut în Polonia pentru reacțiile sale xenofobe, homofobe, rasiste și antisemite

ADVERTISEMENT