Sport

Toate informațiile despre moartea lui Pele. Rivaldo se apară după ce a fost acuzat că nu a mers la înmormântare: ”Cel mai mare omagiu se aduce în timpul vieții”

Legendarul Pele a murit la vârsta de 82 de ani. FIFA cere tuturor țărilor ca cel puțin un stadion să poarte numele fostului mare fotbalist în semn de omagiu.
05.01.2023 | 23:17
Toate informatiile despre moartea lui Pele Rivaldo se apara dupa ce a fost acuzat ca nu a mers la inmormantare Cel mai mare omagiu se aduce in timpul vietii
Fostul fotbalist brazilian Rivaldo a lipsit de la înmomântarea lui Pele și a fost acuzat de opinia publică pentru acest lucru. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
05-01-2023
21:31

Rivaldo, explicații pentru absența de la înmormântarea lui Pele

Fostul fotbalist brazilian Rivaldo a lipsit de la înmomântarea lui Pele și a fost acuzat de opinia publică pentru acest lucru.

Campion mondial cu naționala Braziliei în 2002, fostul mijlocaș a ținut să explice de ce nu a mers la funeralii. ”Aș vrea să clarific informația apărută în presă. Vorbesc doar pentru mine, chiar dacă aș fi fost în Brazilia, nu sunt sigur că aș fi mers la înmormântare, deși știu că Pele a fost cel mai bun din toate timpurile.

Nu îmi place să aduc omagii în acest moment, nu sunt împotriva nimănui care vrea să o facă. L-am cunoscut pe Pele, am stat cu el de câteva ori și am avut ocazia să îl onorez în timp ce era în viață.

I-am arătat afecțiune și admirație și de fiecare dată mi-a mulțumit pentru asta. Nimeni nu va schimba respectul și admirația pe care le-am avut pentru el și continui să le am, chiar dacă nu am mers la înmormântare.

Cel mai mare omagiu se aduce în timpul vieții, iar eu am făcut asta și am o conștiință foarte curată”, a declarat Rivaldo, conform ESPN.

05-01-2023
15:54

Bulevardul de lângă stadionul Maracana a primit numele lui Pele

Autorităţile din Rio de Janeiro au anunţat că bulevardul Radial Oeste, de lângă stadionul Maracana, se numeşte acum Bulevardul Regele Pele.

”Pele este cel mai mare fotbalist din istorie. Ne aflăm în faţa celui mai mare stadion din Brazilia, poate din lume, unde el a înscris golul 1.000 şi s-a despărţit de naţionala Braziliei. Primăria îi aduce un omagiu frumos lui Pele”, a declarat viceprimarul Felipe Quintans, conform Globo.

04-01-2023
15:17

Primele două stadioane care și-au schimbat denumirea în „Pele”. FIFA cere fiecărei țări să urmeze exemplul

Gianni Infantino, președintele FIFA, prezent la ceremonia de înmormântare a lui Pele, a precizat că va cere fiecărei țări să înlocuiască denumirea unui stadion cu numele lui Pele, fostul mare fotbalist brazilian care a încetat din viață la vârsta de 82 de ani. 

Arhipelagul Capului Verde este prima țară care s-a conformat cerințelor președintele forului internațional. Guvernul a anunțat că Stadionul Naţional își va schimba denumirea în „Pele”. Decizia a venit și pe fondul relației bune pe care o are republica insulară cu Brazilia. 

„Cele două state au o istorie şi o cultură care merg mână în mână, considerând că sunt două ţări surori, unite prin limbă şi prin identităţi foarte asemănătoare”.

Ca un omagiu şi o recunoaştere adusă acestei figuri care ne face pe toţi măreţi, îmi exprim intenţia (a Guvernului) de a numi Stadionul nostru Naţional drept ‘Stadionul Pelé’, într-o iniţiativă pe care cred că mai multe ţări din întreaga lume o vor urma”, a declarat premierul Capului Verde, Ulisses Correia e Silva.

Totodată și stadionul de la sediul FIFA va avea în componența denumirii numele fostului mare fotbalist. Arena se va numi  „Stadionul Pele-FIFA Zurich”. „Un exemplu care ar putea fi urmat în întreaga lume, ca un omagiu al comunităţii fotbalului adus legendei braziliene care a murit săptămâna trecută”, se arată într-un comunicat FIFA. 

03-01-2023
21:12

Gianni Infantino, prima reacție după ce a fost criticat pentru selfie-ul de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Pele

Gianni Infantino a apărut pe primele pagini ale publicațiilor după gestul controversat de la ceremonia de înmormântare a lui Pele. Șeful FIFA și-a făcut selfie-uri la o distanță mică de sicriul lui Pele și a fost aspru criticat. 

Președintele FIFA a ținut să reacționeze după ce subiectul a luat amploare. Totuși, liderul forului internațional nu și-a cerut scuze și consideră că nu a greșit când s-a fotografiat în preajma sicriului cu trupul neînsuflețit al legendarului fotbalist. 

„Sunt stupefiat să aflu că, aparent, am fost criticat de unii oameni pentru că mi-am făcut un selfie și mai multe poze la ceremonia de ieri. 

Aș vrea să clarific că am fost onorat de faptul că foști coechipieri sau membri ai familiei lui Pele mi-au cerut să fac câteva poze cu ei. Și, evident, am acceptat pe loc. 

În cazul selfie-ului, foștii colegi ai lui Pele voiau să facem un selfie împreună, dar nu știau cum. Astfel, pentru a-i ajuta, am luat telefonul unuia dintre ei și am făcut un selfie. 

Dacă ajutorul oferit unui fost coleg al lui Pele stârnește critici, mă bucur că le primesc și voi continua să le fiu de ajutor celor care au contribuit la scrierea unor pagini legendare pentru fotbal. 

Am atât de mult respect și admirație pentru Pele încât nu aș face niciodată ceva prin care să îl tratez cu lipsă de respect. 

Sper ca cei care au publicat sau spus lucruri fără să știe sau să încerce să afle adevărul să aibă decența și curajul de a admite că au greșit și să își corecteze greșeala”, a fost mesajul publicat de Gianni Infantino pe Instagram. 

Pele a fost condus pe ultimul drum după închiderea porților de la Vila Belmiro. Trupul neînsuflețit al legendarului fotbalist brazilian a fost condus de o mașină de pompieri pe străzile din Santos, pe aproximativ o rază de 13 km, timp de 3 ore și jumătate.

La ora 14:00, ora locală a Braziliei, Pele a fost înmormântat la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, în preajma membrilor familiei și prietenilor apropiați. Fanii au însoțit mașina de pompieri pentru a-l omagia pe fostul mare fotbalist. 

Sicriul cu trupul lui Pele a trecut prin fața casei mamei fostului jucător, Celeste Arantes. La 100 de ani, grav bolnavă, femeia nu știe despre dispariția propriului fiu. Maria Lúcia, sora lui Pele, a făcut cu mâna de pe balconul unei case vecine, însoțită de prieteni.

Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.
Pele a fost condus pe ultimul drum. Sursă foto: hepta.ro.

03-01-2023
13:11

Peste 150.000 de oameni și-au luat rămas bun de la Pele

Legendarul fotbalist brazilian, Pele, va fi înmormântat, marți, 3 ianuarie, într-un cimitir din orașul brazilian Santos. Aproximativ 150.000 de oameni au mers să-și ia rămas bun de la fostul mare fotbalist la capela funerară de la stadionul Vila Belmiro, anunță publicația braziliană Globo

De asemenea, la capela unde se află trupul neînsuflețit al lui Pele și-a făcut apariția și noul președinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva.

Ulterior, pe străzile din Santos va lua amploare un cortegiu funerar, care va lua sfârșit la cimitirul Memorial Necolpole Ecumenica, unde se va desfășura ceremonia de înmormântare la care vor lua parte doar membrii familiei. 

03-01-2023
10:26

Gianni Infantino şi-a făcut selfie lângă sicriul lui Pele!

Gianni Infantino a mers în Santos pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Pele. Preşedintele FIFA a făcut un gest controversat lângă sicriu. A scos aparatul foto şi şi-a făcut un selfie, gest aprig discutat în mediul online. 

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, la sicriul lui Pele
Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, la sicriul lui Pele. Sursa foto: Reuters
02-01-2023
22:00

Președintele Braziliei va participa la înmormântarea lui Pele

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, va merge, marţi dimineaţă, în oraşul Santos, pentru a aduce un ultim omagiu legendarului fotbalist Pele.

”Președintele va face prima călătorie din mandatul său în afara Brasiliei pentru a-i aduce un omagiu lui Pele şi în solidaritate cu familia sa. Marţi, la ora 09:00, președintele va fi prezent la stadionul echipei Santos”, a anunţat preşedinţia.

Lula şi Prima Doamnă Janja au trimis a trimis o coroană de flori la sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele, pe care scria: ”Omagiul nostru sincer marelui brazilian, regele nostru Pele. Preşedintele Lula şi Janja Lula da Silva”.

02-01-2023
19:15

Neymar a decis să rămână la Paris

Deşi iniţial s-a anunţat că Neymar, un apropiat al lui Pele, va fi prezent la înmormântare, acesta a participat luni, 2 ianuarie, la antrenamentul echipei PSG.

Fotbalistul a decis în cele din urmă să nu mai meargă la funeralii, însă a trimis o coroană cu flori, așa cum au făcut și alte staruri ale fotbalului mondial.

Informația a fost confirmată și de tatăl lui Neymar, care i-a adus un ultim omagiu marelui Pele la stadionul lui Santos. ”Neymar nu vine şi mi-a cerut să fiu aici. Pentru a sprijini familia. Ştim ce înseamnă să pierzi pe cineva şi nu doar am pierdut un sportiv, am pierdut un cetăţean, omul Pele, Edson Arantes. Acest lucru ne întristează”, a spus Neymar da Silva Sr.

02-01-2023
16:41

Infantino vrea ca fiecare ţară din lume să aibă un stadion cu numele lui Pele

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat că îşi doreşte ca, în amintirea lui Pele, fiecare din ţările afiliate la forul mondial să denumească un stadion după marele dispărut.

Sosit în Brazilia pentru a asista la ceremonia de înmormântare a lui Pele, Infantino a fost prezent la catafalcul legendarului fotbalist de la stadionul Vila Belmiro.

”Ce aș vrea să spun în acest moment este că Pele este etern. E clar că FIFA îl va omagia pe Rege așa cum merită. În acest moment, am cerut tuturor federațiilor din lume să păstreze un minut de tăcere în fiecare partidă.

Pot spune că vom cere tuturor federațiilor din lume, 211 țări, să își numească un stadion după Pele. Cred că tinerii, viitoarele generații, trebuie să știe cine a fost Pele și bucuria pe care a oferit-o lumii.

Cel mai important e că trebuie să fie un stadion unde se joacă, unde se dau goluri, ca tinerii de peste 20, 30, 50, 100 de ani, când se dau goluri pe stadionul Pele din oricare țară din lume, să întrebe cine a fost Pele. Era un jucător uriaș care ne-a emoționat”, a declarat Gianni Infantino.

02-01-2023
12:01

Fanii se strâng la stadionul lui Santos pentru a-și lua adio de la Pele

La Santos, fanii deja s-au adunat la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Pele, la stadionul Vila Belmiro. Aceştia îi pot aduce un omagiu lui „O Rei” începând cu ora 15:00.

Clubul pentru care Pele a scris istorie a decis să nu mai retragă tricoul cu numărul 10, chiar la dorința megastarului brazilian, conform declarațiilor lui Andres Rueda, președintele lui Santos.

02-01-2023
11:26

Neymar va fi prezent la înmormântarea lui Pele

Suspendat pentru meciul cu Lens din prima zi a anului, Neymar a plecat în Brazilia pentru a fi prezent la înormântarea lui Pele, programată marți, 3 ianuarie. Starul lui PSG a ajuns deja în țara natală, acolo unde s-au declarat trei zile de doliu național din cauza disparției lui „O Rei”.

Neymar era o într-o foarte bună relație de prietenie cu Pele și va participa la înmormântarea lui „O Rei” de la cimitirul Mémorial Nécropole Eucumenica. La fel ca Pele, Neymar a jucat și el o bună perioadă din carieră la Santos, în perioada 2009-2013.

02-01-2023
08:16

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Pele a ajuns la stadionul unde a scris istorie

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a părăsit luni dimineața spitalul Albert Einstein din Sao Paulo şi a ajuns la stadionul Vila Belmiro din Santos, unde va fi ţinut un priveghi de 24 de ore până la înmormântarea de marţi, 3 ianuarie.

Cortegiul funerar, care a parcurs cei 80 de kilometri în două ore, a fost escortat de la spital la stadion de Poliţia Militară. Pe stadionul Vila Belmiro, unde a marcat 288 din cele 1282 de goluri ale sale, Pele va primi ultimele omagii de la familie, public şi autorităţi.

Deja, duminică seară, mai muţi fani s-au strâns în faţa stadionului, unde aşteaptă să le fie permis accesul pentru a-i aduce un omagiu lui Pele.

Sicriul megastarului brazilian va fi plasat în centrul gazonului său favorit la ora locală 10:00. Au fost amenajate două corturi mari, unul pentru rude, altul pentru oficialităţi. Un traseu, care să protejeze iarba, va permite publicului să se apropie de centrul terenului. În tribune au fost puse steaguri şi bannere care poartă imaginea triplu-campionului mondial.

Sunt aşteptate celebrităţi, precum preşedintele Lula care a preluat mandatul duminică, 1 ianuarie, la Brasilia, sau Neymar, suspendat la meciul cu Lens. După 24 de ore de priveghi, sicriul Regelui va fi apoi transportat la Necropola Memorială Eucumênica, un cimitir vertical.

Din motive practice, cavoul său nu va fi instalat în cele din urmă la etajul 9 al acestei clădiri, ci la parter, pentru a facilita accesul ulterior vizitatorilor.

01-01-2022
19:36

Pele, omagiat la Santos în noaptea de Anul Nou

Brazilienii nu pot trece prea ușor peste pierderea lui Pele și l-au omagiat pe legendarul fotbalist în noaptea de Anul Nou.

Autoritățile orașului Santos au pus la cale un spectacol inedit de lumini, printre artificiile de la miezul nopții. Cu ajutorul unor drone, pe cer a apărut chipul lui Pele sărutând Cupa Mondială, un jucător cu mingea la picior, numele marelui fotbalist însoțit de o inimă, dar și sigla clubului Santos.

Pentru a pune în scenă tot acest show extraordinar, municipalitatea din Santos a lansat nu mai puțin de 80 de drone de pe plaja Gonzaga.

01-01-2022
17:11

Clubul FC Santos a refuzat să retragă tricoul cu numărul 10, purtat de Pele

Luni, 2 ianuarie, trupul neînsuflețit al celui care a fost Edson Arantes Do Nascimento „Pele” va fi depus pe stadionul „Vila Belmiro” aparținând clubului FC Santos, la care marele fotbalist a evoluat aproape întreaga carieră. Două corturi imense au fost deja instalate pe gazon, iar fanii vor avea la dispoziție 24 de ore să-și ia „la revedere” de la „Perla Neagră”.

Până atunci, însă, au apărut deja primele contre între familia lui Pele și conducătorii clubului brazilian. Motivul? Oficialii lui FC Santos nu au dat curs cererii rudelor și au refuzat să retragă tricoul cu numărul 10 cu care „O Rey” a scris istorie pe când era jucător.

Explicația este una simplă: chiar Pele ar fi fost cel care nu a dorit acest lucru! „El ne-a transmis clar că este împotriva ideii de retragere a tricoului cu numărul 10”, a declarat Andres Rueda, președintele lui Santos, conform publicației „Ole”.

31-12-2022
16:26

Mama lui Pele nu știe de moartea acestuia

Mama legendarului Pele, Celeste Arantes, care în toamnă a împlinit 100 de ani, nu a aflat de moartea fiului său.

Sora fostului mare fotbalist, Maria Lucia do Nascimento, a dezvăluit că familia a decis să nu-i spună nimic femeii despre pierderea suferită pentru a nu o afecta și mai mult.

”Discutăm, dar ea nu știe situația, se află în lumea ei. Deschide ochii atunci când îi menționez numele și îi spun: ‘O să ne rugăm pentru el’, însă ea nu prea este conștientă de ceea ce îi spun eu”, a declarat Maria Lucia do Nascimento.

Marele Pele va fi înmormântat marți, 3 ianuarie 2023, iar cortegiul funerar va trece prin fața casei părintești în drumul spre cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, din Santos.

30-12-2022
20:18

Înmormântare de lux pentru „O Rei”

Conform O Globo, trupul neînsfulețit al lui Pepe va fi înmormântat în cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, din Santos. Locul în care va fi depus „O Rei” este unul atipic. 

Întâi de toate, corpul lui Pele va fi dus la stadionul lui Santos, pe 2 ianuarie, acolo unde va sta timp de o zi, pentru ca fanii să își poată lua la revedere de la legenda Braziliei.

Sicriul va fi transportat pe străzile din Santos către cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, unde megastarul brazilian va fi înmormântat în prezența membrilor familiei și prietenilor apropiați.

Cimitirul este atât de celebru încat a intrat în Cartea Recordurilor, fiind cel mai înalt cimitir vertical. Are 14 etaje, 14.000 de cavouri, un muzeu auto, o cascadă, mai multe păduri tropicale, cripte, încăperi pentru slujbe, un crematoriu și un mausoleu „pentru familiile care doresc să își păstreze moștenirea într-un mod mai personal și mai privat”.

Cimitirul a fost construit în 1983, iar în ultimii ani a devenit o atracție turistică. De la etajele superioare se poate vedea stadionul Vila Belmiro, locul unde „O Rei” și-a început cariera.

30-12-2022
17:47

Santos retrage numărul 10

La scurt timp după moartea lui Pele, Santos, clubul la care legendarul brazilian a activat timp de 18 ani, a anunțat că retrage numărul 10, numărul consacrat de „O Rei”.

Președintele lui Santos, Andres Rueda, a anunțat, potrivit Tuttomercatoweb, faptul că numărul 10 va fi suspendat pentru anul 2023 și că se va gândi chiar să-l retrage definitiv, în urma dispariției lui Pele. 

„De acum, în 2023, utilizarea numărului 10 este suspendată. Vom discuta ulterior cu Consiliul despre asta și vom vedea dacă îl vom și retrage”, a precizat Andres Rueda, conform aceleiași surse de mai sus.

30-12-2022
16:37

Gest superb în Premier League pentru Pele

Înaintea meciurilor din Premier League, fotbaliștii și arbitrii vor purta banderole negre şi timp de un minut se va aplauda înainte de lovitura de start, în timp ce o fotografie a lui Pele va fi afişată pe ecranele arenelor.

Este vorba de o fotografie alb-negru făcută la clubul Santos, în care „O Rei” zâmbeşte şi poartă un lănţişor cu cruciuliţă. Această poză a fost realizată înainte de semifinala turneului de la Paris disputată contra lui Racing Club de France, pe Parc des Princes, la data de 13 iunie 1961.

30-12-2022
09:25

Trupul neînsuflețit al lui Pele va fi depus la stadionul lui Santos

Autoritățile braziliene au anunțat cum vor decurge funeraliile fostului mare fotbalist Pele, decedat pe 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani.

Trupul neînsuflețit al „Regelui Fotbalului” va fi transportat în noaptea de duminică spre luni de la spitalul „Albert Einstein” din Rio la Santos, oraș aflat la o distanță de aproximativ 100 de kilometri. Aici, sicriul va fi depus la stadionul lui FC Santos, echipă pentru care a evoluat în perioada 1956-1974.

„Ceremonia religioasă a celui mai mare fotbalist din toate timpurile va avea loc pe stadionul Urbano Caldeira, din Vila Belmiro, unde el a încântat lumea. Sicriul va fi depus la centrul terenul”, au anunţat oficialii lui Santos într-un comunicat de presă.

Ceremonia funerară va fi deschisă publicului, va începe luni dimineața la ora 10:00 (ora locală) și va dura 24 de ore. Marți, cortegiul funerar va străbate străzile lui Santos și va trece inclusiv prin fața casei mamei lui Pele, acum în vârstă de 100 de ani.

Ceremonia de înhumare va avea loc la cimitirul Memorial Necolpole Ecumenica, iar la ea vor avea acces numai membrii și apropiații familei.

30-12-2022
08:37

Stadionul Wembley, luminat în culorile Brazilei ca un ultim omagiu adus lui Pele

La fel ca întreaga lume, și englezii i-au adus un ultim omagiu lui Pele, considerat de mulți cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

În memoria „Regelui Fotbalului”, celebrul arc al stadionului „Wembley” din Londra a fost luminat în galben și verde, culorile naționale ale Braziliei. De asemenea, pe ecranele din jurul arenei au rulat imaginea celebră cu Pele și Bobby Moore la Cupa Mondială din 1970 și cuvintele „Pele 1940-2022”.

30-12-2022
08:06

A fost anunțată cauza oficială a morții lui Pele

Fostul mare fotbalist brazilian Pele suferea de mai bine de un an de cancer de colon. Pentru că starea sa de sănătate s-a agravat foarte mult, ultimele 30 de zile și le-a petrecut în spitalul „Albert Einstein” din Rio de Janeiro. Acolo unde și-a aflat și sfârșitul, pe 29 decembrie 2022.

La puțin timp după nefericitul eveniment, conducerea spitalului a anunțat și care a fost cauza oficială a decesului.

”Confirmăm, cu regret, decesul lui Edson Arantes do Nascimento, Pele, care a murit după ce mai multe organe i-au cedat, din cauza avansării cancerului de colon și a celorlalte afecțiuni medicale de care suferea. Suntem alături de familia îndurerată și de toți cei care suferă din cauza pierderii Regelui Fotbalului”, se arată într-un comunicat de presă.

30-12-2022
07:43

Omagiu lui Pele: statuia lui Hristos Mântuitorul din Rio, luminată în culorile Braziliei

Moartea lui Pele a întristat întreaga lume, însă în Brazilia este o adevărată dramă. Prin urmare, președintele Jair Bolsonaro a decretat trei zile de doliu național pentru a-i cinsti memoria fostului fotbalist de legendă.

„Doliu oficial este decretat în toată ţara, în semn de respect după moartea lui Edson Arantes do Nascimento, Pelé”, se arată într-un decret publicat în Monitorul Oficial brazilian.

Totodată, ca un omagiu pentru cel care a fost Pele, autoritățile din Rio au decis ca în noaptea de joi spre vineri să lumineze statuia lui Hristos Mântuitorul în culorile naționale ale Braziliei.

30-12-2022
06:57

CNN, gafă incredibilă la moartea lui Pele

Moartea legendarului brazilian Pele a făcut înconjurul lumii și a ținut în breaking news toate televiziunile și ziarele. Prilej și de gafe memorabile și de neiertat, cum a fost și în cazul reputatului post de știri american CNN.

În momentul anunțului trecerii în neființă a brazilianului, pe ecran au rulat imagini cu… Abedi Ayew Pele. Fotbalist ghanez, acum în vârstă de 58 de ani, care a câștigat printre altele Liga Campionilor cu Olympique Marseille (1993), și care a mai evoluat în Europa pentru Lyon sau AC Torino.

Pentru că eroarea a persistat minute bune, fanii s-au revoltat pe internet, iar comentariile au început să curgă. ”Cum poate să facă CNN o asemenea gafă?”, ”Serios, chiar nu se poate verifica înainte să fie publicat?”, ”Uitați-vă ce a făcut CNN! Cum să folosești o fotografie cu Abedi Pele în locul lui Pele? Ce greșeală!”, ”Acela nu e Abedi Pele? Cum poate CNN să facă o asemenea greșeală?”, au fost doar câteva dintre reacțiile fanilor furioși.

CNN nu e la prima abatere gravă în ceea ce-l privește pe Pele. În martie 2014, postul american a anunțat pe Twitter că brazilianul a murit la 74 de ani, informație falsă și dezmințită imediat de rudele fostului mare fotbalist.

twitter cnn efa8e70cd
Eroarea CNN din 2014, când a anunțat „moartea” lui Pele

 

Considerat de mulți cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, brazilianul s-a stins din viață după o lungă suferință.

Ultimul mesaj al lui Pele înainte de a muri

Moartea lui Pele a zguduit lumea fotbalului, care își pierde un nou idol după decesul lui Diego Maradona. Superstaruri precum Neymar, Cristian Ronaldo sau Kylian Mbappe, dar și șefi de stat precum Emmanuel Macron au reacționat după ce brazilianul s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

Cu puțin timp înainte de a muri, marele Pele a avut un mesaj pentru întreaga lume, nu numai pentru cea a fotbalului. Gândurile sale au fost împărtășite de apropiații din familie cu o postare pe conturile fostului fotbalist de pe rețelele de socializare.

”Călătoria regelui Pele a fost marcată de inspirație și iubire, dar s-a terminat astăzi prin moartea sa. În această viață, Edson a încântat lumea cu geniul său în sport, a oprit războiul, a avut mai multe acte sociale în toată lumea și a împărtășit ceea ce a crezut că va fi soluția tuturor problemelor noastre: dragostea.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui de astăzi va deveni o moștenire pentru viitoarele generații. Dragoste, dragoste și dragoste, pentru totdeauna”, a fost ultimul mesaj apărut pe contul de Instagram al lui Pele.

moarte Pele

Doliu național în Brazilia

Președintele Federației Braziliene de Fotbal, Ednaldo Rodrigues, a declarat că vestea morții lui Pele este cea mai tristă pe care forul său o dă în cei 108 ani de existență și a anunțat 7 zile de doliu în Brazilia.

ADVERTISEMENT

”Sunt profund mișcat de moartea lui Pele. Federația Braziliană de Fotbal va aduce toate onorurile posibile celui mai mare fotbalist din toate timpurile. Pele este etern și noi vom munci întotdeauna să îi păstrăm istoria și să perpetuăm moștenirea sa.

Îmi amintesc și astăzi emoția de a-l vedea pe Pele în acțiune în 1967. Aveam doar 13 ani și am fost impresionat. A marcat unul dintre goluri. Doi ani mai târziu, am călătorit în Salvador pentru a-l vedea cum înscrie golul 1.000, dar care nu s-a întâmplat atunci.

ADVERTISEMENT

Nildo i-a refuzat golul respingând mingea aproape pe linia porții. Practic, toată Fonte Nova și cu mine l-am huiduit pe fundașul de la Bahia. Trei zile mai târziu, Regele a marcat golul 1.000 la Rio împotriva lui Vasco”, a declarat Ednaldo Rodrigues, pe site-ul oficial al federației.

Pele omagiat de presa din întreaga lume

La scurt timp după tragicul anunț al dispariției lui Edson Arantes do Nascimento, fiica lui Pele, Kely Nascimento (55 de ani), a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. Mesajul a fost însoțit de o fotografie în care toți membrii familiei triplului campion mondial își împreunează palmele alături de cele ale lui Pele, în semn de adio.

Presa internațională s-a oprit pentru o clipă din tot ce înseamnă sportul la acest moment și i-a adus un ultim omagiu marelui Pele, mort la mai bine de un an după ce i-a fost descoperită crunta boală care l-a răpus.

În urmă cu doi ani, pe când marele Pele împlinea 80 de ani, Cornel Dinu a depănat amintiri pentru FANATIK despre legenda fotbalului brazilian, jucător pe care l-a avut în marcaj la Mondialul din 1970.

Chiar dacă a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, Pele nu a avut norocul jucătorilor de azi, care semnează contracte pe zeci de milioane de dolari. Conform Forbes, averea fostului star al lui Santos era evaluată la 100.000.000 de dolari, cu mult în spatele unor jucători ca Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT
Tags: