Sport

Toate informațiile despre Sevilla – AS Roma, finala Europa League. Transfer direct pe teren pentru andaluzi: „E deja făcut!”. Video

Sevilla a câștigat finala de la Budapesta cu AS Roma și a cucerit pentru a șaptea oară în istoria clubului trofeul Europa League.
01.06.2023 | 10:18
Toate informatiile despre Sevilla  AS Roma finala Europa League Transfer direct pe teren pentru andaluzi E deja facut Video
Sevilla a câștigat pentru a 7 oară Europa League. Ce transfer au făcut spaniolii
ADVERTISEMENT
01-06-2023
07:16

Transfer direct pe gazon la Sevilla - AS Roma

Loic Bade, stoperul francez de 23 de ani al lui FC Sevilla împrumutat de la Rennes, a primit o veste excelentă la scurt timp după finalul meciului cu AS Roma, direct pe teren.

Jucătorul sărbătorea alături de directorul sportiv Monchi. În timp ce filma cu telefonul, i-a transmis oficialului: „Monchi, te rog, transferă-mă!”. Răspunsul a venit prompt: „E deja făcut, transferul e gata!”.

01-06-2023
05:52

Portarul marocan Bono, MVP-ul finalei de la Budapesta

Sevilla s-a impus în fața lui AS Roma în finala Europa League după executarea loviturilor de departajare, câștigând astfel pentru a șaptea oară trofeul.

Așa cum era de așteptat, omul meciului a fost desemnat de către UEFA portarul marocan Bono, de la Sevilla, care a parat două lovituri de la 11 metri, dar a mai avut alte câteva intervenții providențiale pe durata celor 120 de minute de joc.

Este pentru al doilea an la rând când un portar primește această distincție, în sezonul trecut onoarea revenindu-i lui Kevin Trapp de la învingătoarea Eintracht Frankfurt.

31-05-2023
21:04

Mourinho, primul gol încasat într-o finală europeană după 20 de ani

Autogolul fundașul echipei AS Roma, Mancini, în finala Europa League cu Sevilla, i-a stricat recordul antrenorului Jose Mourinho.

Formațiile pregătite de tehnicianul portughez nu mai primiseră gol în ultimul act al unei cupe europene de 20 de ani. În 2003, Henrik Larsson reușea o ”dublă” pentru Celtic în finala Cupei UEFA, dar FC Porto se impunea în cele din urmă cu 3-2.

De atunci, Mourinho a mai câștigat patru finale fără să primească gol: FC Porto – AS Monaco 3-0 în Cha,mpions League 2004, Inter – Bayern Munchen 2-0 în Champions League 2010, Manchester United – Ajax 2-0 în Europa League 2017 și AS Roma – Feyenoord 1-0 în Conference League 2022.

31-05-2023
18:57

Lobonț, prezent la finala Europa League

Fostul portar al echipei AS Roma, Bogdan Lobonț, e prezent pe stadionul din Budapesta la finala Europa League și urmărește meciul din mijlocul suporterilor italieni.

”E ceva senzațional, sunt în mijlocul suporterilor Romei. În primul rând, cred că sunt emoții de nedescris să joci o finală europeană. Ce a făcut Roma nu e așa ușor. Sunt două finale consecutive. 

E prima dată când stau în mijlocul fanilor. Normal că m-au recunoscut suporterii! După 11 ani, normal că m-au recunoscut. Va câștiga Roma”, a declarat Lobonț, pentru Pro Arena.

31-05-2023
17:32

Bătaie între suporterii celor două finaliste

Trei fani au fost răniţi şi alte şapte persoane au fost arestate în timpul unor violenţe între suporteri, înaintea finalei Europa League dintre Sevilla și AS Roma.

”În apropiere de stadionul pe care urmează să se desfășoare meciul, a izbucnit o luptă în care au fost implicați mai mulți indivizi. În urma altercației, trei persoane au suferit răni, dintre care două, un spaniol și un italian au necesitat spitalizare.

Incidentul a avut loc cu doar câteva ore înainte de începerea finalei. Răspunzând prompt situației, oamenii legii au intervenit cu repeziciune, punând situația sub control în câteva minute.

Într-o acțiune separată, Poliția din Budapesta a inițiat o anchetă într-un presupus caz de vandalism de grup. Până acum, șapte persoane de naționalitate poloneză au fost reținute în legătură cu incidentul”, a scris Mundo Deportivo.

31-05-2023
15:22

Totti, alături de AS Roma

Fostul mare jucător al echipei AS Roma, Francesco Totti, a ținut să transmită un mesaj de încurajare pentru elevii lui Jose Mourinho, înaintea finalei cu Sevilla.

”Mereu, Forza Roma! Vă îmbrățișez pe toți”, a spus legendarul fotbalist al Romei într-un clip postat pe Twitter.

31-05-2023
13:18

Trofeul Europa League cântărește 15 kilograme

Sevilla și AS Roma se întâlnesc în finala Europa League, iar câștigătoarea se va alege cu cel mai greu trofeu dintre cele toate acordate de UEFA.

Cupa cântărește nu mai puțin de 15 kilograme, este făcut din argint și marmură și a fost creat într-un laborator din Milano. Trofeul este un unicat și din această cauză câștigătoarea se va bucura de el doar în noaptea de după finală, acesta urmând să se întoarcă apoi la sediul UEFA de la Nyon.

30-05-2023
14:32

Trofeu cu dedicație pentru Sergio Rico

Președintele clubului Sevilla, Jose Castro, a declarat la sosirea la Budapesta pentru finala Europa League cu AS Roma că își dorește câștigarea trofeului pentru a putea să-l dedice portarului lui PSG, Sergio Rico, aflat internat în stare gravă după un accident de călărie.

”Am fost cu familia lui. Trebuie să ne amintim de unul de-al nostru. Îi doresc numai bine. Se pare că orele trec și e bine că nu există nimic care să-l facă mai rău. Sper că, în primul rând, totul este bine. După ce vom câștiga vom putea oferi titlul unuia dintre noștri care se simte foarte rău.

Am câștigat toate finalele Europa League în care am jucat și de data aceasta vom încerca să facem același lucru, respectând logic adversarul din fața noastră, dar nimeni nu vrea să câștige așa cum ne dorim noi”, a declarat Castro, conform Marca.

Capitala Ungariei, Budapesta, este gazda ultimului act al celei de-a doua competiții la nivel european. Întâlnirea este programată miercuri, 31 mai, de la ora 22:00, pe ”Puskas Arena”.

FANATIK te ține la curent cu toate informațiile despre Sevilla – AS Roma, finala Europa League

Se anunță o finală Europa League extraordinară, Sevilla – AS Roma fiind un cap de afiș atractiv pentru un ultim act continental. FANATIK va urmări îndeaproape tot ce se întâmplă și va veni cu informații proaspete de la cea mai așteptată întâlnire a săptămânii.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului UEFA, spaniolii vor fi considerați gazdă, din motive administrative. Este pentru a doua oară când “Puskas Arena” va fi gazda unui meci de un asemenea nivel, după Supercupa Europei din 202o, când Bayern a învins Sevilla, scor 2-1.

Finala Europa League a fost încredințată unei brigăzi de arbitri din Anglia, avându-l la centru pe experiementatul Anthony Taylor. Acesta va fi ajutat de asistenții Gary Beswick și Adam Nunn, iar arbitru de rezervă va fi Michael Oliver. În camera VAR se va afla Stuart Attwell.

ADVERTISEMENT

Drepturile de televizare a partidelor din cea de-a doua competiție a Europei au fost achiziționate de trustul Pro, iar meciul dintre Sevilla și AS Roma va putea fi urmărit pe postul Pro Arena.

Cele două formaţii din finala Europa League 2023 vor încasa câte 4.600.000 de euro, în timp ce câştigătoarea va mai primi încă 4.000.000 de euro. Banii se vor adăuga câştigurilor obţinute în fazele precedente ale competiţiei. În plus, câștigătoarea își va asigura locul în sezonul viitor de Champions League.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns FC Sevilla în finala Europa League 2023

FC Sevilla, deținătoarea recordului de trofee Europa League câștigate, șase, și-a început aventura europeană în faza grupelor Champions League, acolo unde a înregistrat o victorie, două remize și trei înfrângeri, într-o grupă cu Manchester City, Borussia Dortmund și FC Copenhaga.

Andaluzii au încheiat pe locul 3 și au retrogradat în Europa League, acolo unde în play-off-ul pentru optimi au trecut cu greu de PSV Eindhoven (3-0 și 0-2), pentru ca în optimi să o depășească pe Fenerbahce (2-0, 0-1).

ADVERTISEMENT

În sferturi, trupa lui Jose Luis Mendilibar a produs marea surpriză și a eliminat-o pe galonata Manchester United (2-2 și 3-0). În semifinale a mai reușit o pagină de istorie trecând de Juventus Torino după (1-1 și 2-1 după prelungiri).

Cum a ajuns AS Roma în finala Europa League 2023

După ce în sezonul precedent a câștigat Conference League, AS Roma a intrat direct în faza grupelor din Europa League. Italienii au înregistrate trei victorii, o remiză și două înfrângeri, terminând pe locul secund într-o grupă cu Betis Sevilla, Ludogoreț Razgrad și HJK Helsinki.

Cu experimentatul Jose Mourinho pe banca tehnică, ”giallorossi” au știut cum să abordeze meciurile eliminatorii și au trecut de FC Salzburg în play-off-ul pentru optimi (0-1 și 2-0), și de Real Sociedad în optimi (2-0 și 0-0).

În sferturile de finală, după un 0-1 pe terenul lui Feyenoord, italienii nu și-au pierdut cumpătul și au mers mai departe după 4-1 în prelungiri la retur. În semifinale le-a ieșit în cale Bayer Leverkusen și după 1-0 pe Stadio Olimpico, romanii au rezistat eroic în Germania (0-0) pentru a juca a doua finală europeană la rând.

ADVERTISEMENT