Sport

Toate informaţiile despre Tyson Fury – Dillian Whyte, gala anului în box! Câţi bani sunt puşi la bătaie şi cine transmite la TV, în România, meciul

Tyson Fury şi Dillian Whyte se vor lupta sâmbătă, 23 aprilie, pentru titlul mondial la categoria grea. Este cea mai aşteptată gală de box a anului, iar locaţia este una de cinci stele: stadionul "Wembley".
20.04.2022 | 22:52
Toate informatiile despre Tyson Fury  Dillian Whyte gala anului in box Cati bani sunt pusi la bataie si cine transmite la TV in Romania meciul
Tyson Fury şi Dillian Whyte se vor lupta pe "Wembley"
ADVERTISEMENT

Tyson Fury este la a doua gală în care îşi va pune în joc centura WBC la categoria grea, pe care a câştigat-o în faţa lui Deontay Wilder, pe 22 februarie 2020. Britanicul şi-a apărat cu succes titlul în toamna anului trecut, într-un ultim episod al unei trilogii de poveste în box. Acum, în faţa lui vine Dillian Whyte.

Lupta anului, Tyson Fury – Dillian Whyte, în faţa a 90.000 de spectatori

Interesul este uriaş pentru gala în care se vor lupta Tyson Fury şi Dillian Whyte, iar acest lucru a fost demonstrat prin cele 85.000 de bilete vândute în trei ore, pe 2 martie. Între timp, alte 9.000 de tichete au fost vândute, astfel că 94.000 de persoane vor asista la meciul anului în box.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, gala de pe 23 aprilie va doborî recordul de asistenţă la un meci de box, în Marea Britanie. Pe 29 aprilie 2017, tot pe “Wembley”, 90.000 de spectatori au asistat la victoria lui Anthony Joshua în faţa lui Wladimir Klitschko, când britanicul a unificat centurile.

  • 31 de victorii şi 1 remiză are Tyson Fury în palmares
  • 28 de victorii şi 2 înfrângeri are Dillian Whyte în palmares
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV, în România, lupta anului în box

În România, meciul dintre Tyson Fury şi Dillian Whyte poate fi urmărit pe VOYO, platforma online a PRO TV, de la ora 20:15. În Anglia, gala este transmisă de BT Sport, iar costul este de 25 de lire sterline, în timp ce americanii trebuie să plătească 70 de dolari.

Înainte de lupta dintre Tyson Fury şi Dillian Whyte, pe “Wembley” vor mai avea loc alte şapte meciuri, iar printre pugiliştii care vor urca în ring se numără şi Tommy Fury, fratele vitreg al campionului britanic.

ADVERTISEMENT

Câţi bani sunt puşi la bătaie pentru meciul dintre Tyson Fury şi Dillian Whyte

Frank Warren, cunoscut promoter englez, a câştigat drepturile luptei după o ofertă de 30.000.000 de lire sterline. O parte din sumă, 10% (3.000.000 de lire sterline), va fi depozitată şi îi va reveni câştigătorului.

Tyson Fury va încasa 80% din restul sumei, adică 21.500.000 de lire sterline, în timp ce Dillian Whyte va încasa 5.500.000 de lire sterline. În plus, sumele provenite din vânzarea drepturilor TV în sistem pay-per-view vor fi împărţite de cei doi.

ADVERTISEMENT

Tyson Fury vrea să se retragă după lupta cu Dillian Whyte

Tyson Fury a anunţat că se va retrage după lupta cu Dillian Whyte, însă mulţi au considerat că britanicul vrea doar să crească interesul în jurul galei. Cu toate acestea, campionul mondial şi-a reafirmat dorinţa de a părăsi sportul după lupta de pe 23 aprilie.

“Nu mai am nimic de realizat. Am câştigat fiecare centură pusă în joc şi am bătut recorduri. Voi ieşi sănătos şi neînvins. Îmi pare rău, dar asta este. Atenţie la meci, nu o să-l mai vedeţi pe ‘Gypsy King’ în acţiune iar. Asta e tot.

Este oportunitatea de a le oferi un show celor care vor veni. Sunt peste 90.000 de oameni care şi-au cheltuit banii câştigaţi cu greu, în vremuri grele, pentru a veni. Vor să vadă o luptă tare, asta le vor oferi”, a spus Tyson Fury pentru talkSPORT.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni