ADVERTISEMENT
News

Toate pârtiile din Sinaia sunt închise miercuri. Risc mare de avalanșă în zonă

Autor: Adrian Baciu | 06.01.2021 | 10:48
Toate pârtiile din Sinaia sunt închise miercuri. Risc mare de avalanșă în zonă
Toate pârtiile din Sinaia sunt închise miercuri. Risc mare de avalanșă în zonă. Sursa foto: Facebook

Vremea nefavorabilă din ultimele zile a făcut ca riscul de avalanșă să fie unul crescut în majoritatea zonelor montane. Astfel, s-a decis ca miercuri, la Sinaia, toate pârtiile să rămână închise.

ADVERTISEMENT

Salvamontiștii din Sinaia au emis un comunicat în care anunță că este risc mare de producere a avalanșelor între cota 1.400 şi 2.000, adică în zona în care turiștii erau prezenți pentru schi.

De asemenea, administratorii pârtiilor din această stațiune informează că nici instalațiile de altitudine (Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui) nu funcționează miercuri din cauza unor defecțiuni tehnice.

Risc mare de avalanșă la Sinaia. Toate pârtiile sunt închise miercuri

După căderile masive de zăpadă din ultimele zile din zonele înalte, riscul de producere a avalanșelor a ajuns la gradul 4, între Cota 1400 și Cota 2000, în Sinaia, anunță, marți noaptea, Salvamontul local, potrivit unui comunicat emis pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Salvamont Sinaia au anunțat turiștii că, între Cota 1400 și Cota 2000, va fi risc mare de producere a avalanșelor, de gradul 4, pe o scară de la 1 la 5, unde cinci e cel mai ridicat.

”ATENŢIONARE: Risc mare (grad IV) de avalanşă între Cota 1400 – 2000. Conform informărilor primite în această seară, MÂINE, 6 ianuarie, sunt preconizate avalanşe numeroase pe domeniul schiabil Sinaia, din cauza instabilităţii stratului de zăpadă”, au transmis, marţi seară, salvamontiştii din Sinaia.

Vreme rea la munte și în următoarele zile

Veștile proaste pentru turiștii aflați în aceste zile în zonele montane nu se opresc aici. Conform ANM, cel puțin până pe 9 ianuarie, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă și vor fi șanse mari de viscol.

ADVERTISEMENT

”La munte, pe tot parcursul intervalului 6-9 ianuarie, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h”, informează Administrația Națională de Meteorologie pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

La Sinaia au fost probleme și în weekend. Telegondola, telescaunul și teleschiul din stațiune au fost oprite din cauza vremii nefavorabile.

Meteorologii au emis atunci cod galben de vânt puternic și ninsoare viscolită în zonele montane înalte din nouă județe. Din cauza condițiilor meteo, instalațiile de transport pe cablu de pe pârtiile din Sinaia au fost închise.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!