Sport

Toate recordurile de precocitate pe care le-a bătut Lamine Yamal după prestația fabuloasă din Spania – Croația, la EURO 2024. „Nici Messi nu era atât de bun!”

Lamine Yamal continuă să doboare record după record. Fotbalistul Barcelonei a mai atins o bornă istorică în partida Spania - Croația de la EURO 2024.
16.06.2024 | 13:22
Toate recordurile de precocitate pe care lea batut Lamine Yamal dupa prestatia fabuloasa din Spania  Croatia la EURO 2024 Nici Messi nu era atat de bun
Toate recordurile de precocitate pe care le-a bătut Lamine Yamal după prestația fabuloasă din Spania - Croația, la EURO 2024. „Nici Messi nu era atât de bun!”. Sursa foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Lamine Yamal continuă să surprindă pe toată lumea în Spania. În urmă cu un an, fotbalistul Barcelonei devenea cel mai tânăr jucător care a evoluat într-un meci din La Liga, la doar 15 ani și 290 de zile.

Acum, atacantul Spaniei continuă să doboare record după record cu fiecare apariție a sa pe terenul de fotbal. Lamine Yamal a mai atins o bornă istorică în partida Spania – Croația de la EURO 2024, partidă câștigată de „Furia Roja” cu scorul de 3-0.

ADVERTISEMENT

Toate recordurile de precocitate pe care le-a bătut Lamine Yamal după prestația fabuloasă din Spania – Croația, la EURO 2024

Tânărul fotbalist a fost titular în premieră la un turneu final și a avut o prestație fabuloasă în primul său meci de la EURO. În primă repriză, atacantul a mai doboarât încă un record.

Grație assist-ului oferit lui Dani Cravjal, la golul de 3-0 marcat de Spania, Lamine Yamal a devenit cel mai tânăr pasator decisiv din istoria turneului final, la doar 16 ani și 11 luni.

ADVERTISEMENT

Bornele istorice atinse de Lamine Yamal nu au fost trecute cu vederea nici de Luis de la Fuente, selecționerul echipei naționale de fotbal a Spaniei: „El continuă să doboare recorduri și se maturizează tot mai mult în fiecare zi, într-un mod pozitiv. Cu timpul va deveni un jucător extraordinar. Dar cer aceeași prudență”, a declarat selecționerul Spaniei.

Ba mai mult, Fernando Llorente, fostul atacant al naționalei Spaniei, a avut o declarație surprinzătoare după ce Lamine Yamal a intrat, din nou, în istorie: „Nici măcar Messi nu era atât de bun la vârsta lui! Lamine Yamal reușește lucruri extraordinare, nu poate să fie comparat cu nimeni!”, a fost declarația surprinzătoare a lui Fernando Llorente.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a lui Lamine Yamal după ce a scris istorie la EURO 2024

Pe lângă faptul că Lamine Yamal a devenit cel mai tânăr pasator decisiv din istoria turneului final, fotbalistul Barcelonei a mai atins o bornă istorică. La doar 16 ani și 11 luni, atacantul din Spania a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează la Campionatul European.

„Sunt foarte fericit pentru victorie, pentru debut, dar deja mă gândesc la următorul meci. Sunt aici să joc pentru echipă, să o ajut, să mă apăr, orice e nevoie.

ADVERTISEMENT

Suntem o echipă eficientă, am jucat cu multă încredere. Munca din ultimele luni s-a văzut azi. Carvajal e într-o formă incredibilă și mă bucur că a marcat din pasa mea”, a spus Lamine Yamal după victoria împotriva Croației.

Pentru Spania urmează acum derby-ul cu Italia, campioana en-tire de la Campionatul European din 2020, care s-a ținut în 2021 din cauza pandemiei de Coronavirus.

40,00 este cota MAXBET pentru pronosticul „Lamine Yamal va fi golgheterul Euro 2024”

ADVERTISEMENT