Sport

Toate statisticile victoriei obținute de România cu Ungaria! Loviturile de la șapte metri și acțiunile din extremă au adus calificarea în grupele principale

06.12.2019 | 14:33
Toate statisticile victoriei obtinute de Romania cu Ungaria Loviturile de la sapte metri si actiunile din extrema au adus calificarea in grupele principale
ADVERTISEMENT

Naționala de handbal feminin a obținut in extremis calificarea în grupele principale ale Mondialului din Japonia. Deși Ungaria a controlat jocul pe toată durata lui, selecționata lui Ryde a marcat în ultima secundă golul decisiv. Statistice arată că procentajul de 100% la transformarea loviturilor de șapte metri a fost decisiv, iar Cristina Neagu, din nou, a fost cea mai bună „tricoloră”.

Loviturile de la șapte metri, decisive pentru victoria României

Ungaria a controlat meciul cu România, atât din punct de vedere al statisticlor, cât și pe tabela de marcaj de-a lungul jocului. Totuși, „tricolorele” au marcat la ultima fază golul calificării în grupele principale ale competiției din Japonia.

ADVERTISEMENT

România a avut procentaj de 100% la transformarea loviturilor de la șapte metri, în timp ce un alt capitol la care elevele lui Tomas Ryde le-au depășit pe maghiare a fost eficacitatea acțiunilor de pe extreme. România a marcat 11 goluri din extremă, un procentaj de 73%, față de cele patru reușite de Ungaria.

  • România: 100% procentaj la loviturile de la șapte metri
  • „Tricolorele” au marcat 11 goluri din extremă, 73% dintre încercări
  • Naționala lui Ryde a avut 47 de șuturi în meciul cu Ungaria
ADVERTISEMENT

Deși Ungaria a fost în avantaj aproape în permanență, echipa lui Tomas Ryde a avut mai multe șuturi pe poarta adversă, 47 față de cele 43 ale maghiarelor, iar 60% dintre încercările la poartă ale României au fost transformate, procentaj cu puțin mai slab decât cel al Maghiarei, care a transformat 61% dintre șuturi.

Cristina Neagu, 10 goluri cu Ungaria

Cristina Neagu a fost jucătoarea ce a reușit cele mai multe goluri dintre sportivele aflate pe teren în decisivul cu Ungaria. Neagu, numită cea mai bună handbalistă a lumii de patru ori, record în istoria sportului, a marcat 10 goluri.

ADVERTISEMENT
  • Cristina Neagu a marcat 10 goluri în duelul cu Ungaria

Al doilea golgheter al României a fost Ana Maria Iuganu, cu șase goluri, în timp ce Sonia Seraficeanu a punctat de cinci ori în poarta maghiară.

Cele două echipe au fost egale la capitolul reușite de la loviturile de la 9 metri, reușind doar 23% dintre încercări.

ADVERTISEMENT

Ca și în precedentele partide la acest Campionat Mondial, selecționata lui Tomas Ryde a fost mai agresivă decât adversarul. În duelul cu Ungaria, „tricolorele” au suferit șase eliminări de două minute, cu una mai mult decât naționala maghiară.

ADVERTISEMENT