Tocmai ai început primul tău sezon de fantasy fotbal? Dacă da, ești probabil entuziasmat

10.09.2018 | 08:00
Tocmai ai inceput primul tau sezon de fantasy fotbal Daca da esti probabil entuziasmat

Tocmai ai început primul tău sezon de fantasy fotbal? Dacă da, ești probabil entuziasmat. Probabil că ești și neliniștit în privința alegerilor tale. Poate că nu te-ai bucurat până acum de cele mai bune rezultate. Nu îți pierde speranța. Meseria de antrenor virtual se poate învăța precum oricare altă profesie. Astăzi ne vom concentra asupra a trei dintre cele mai frecvente greșeli făcute de managerii începători și vom vedea cum le putem evita.

1. Alegerea jucătorilor strict pe baza reputației

Cu toții avem jucătorii noștri preferați. Majoritatea dintre noi luăm parte la jocuri de tipul football manager cu scopul de a ne satisface dorința de o viață de a deveni antrenori de fotbal. Ești un fan al lui Manchester United visând la un atac condus de Harry Kane? Ești un suporter al lui Arsenal sătul de imprevizibilitatea lui Petr Cech? Ești un suporter al lui FCSB visând la apărători de talie internațională? Să nu exagerăm. Însă, ca și antrenor virtual, vei putea să îți îndeplinești cea mai mare parte a acelor vise.

Însă alegerea jucătorilor strict pe baza atașamentului personal și a reputației lor este, cel mai adesea, o strategie proastă. În primul rând, cel mai probabil că toți ceilalți manageri aflați la început drum vor face același lucru. Asta înseamnă că nu vei acumula mai multe puncte decât ei. Dacă ai impresia că ești singurul care l-a convocat pe Gabriel Jesus în competițiile din Premier League, mai gândește-te o dată.

În afară de asta, misiunea ta este să câștigi, nu să susții. Verifică statisticile, forma jucătorilor și nu ezita să studiezi loturile echipelor mai slab cotate. Ai toate șansele să descoperi niște jucători excepționali. Te uiți după jucători tineri în căutarea unui transfer important? Ești în căutarea veteranilor care își ajută echipele să evite retrogradarea an de an? Acești jucători sunt disponibili și ține de tine să îi găsești.

 Marco Benassi se descurcă foarte bine în Serie A. James Maddison arată imens potențial în Premier League. Arthur este considerat, de către mulți, urmașul lui Xavi. Acești jucători obțin punctaje bune în FootballCoin. Tu, îi ai în vizor pentru echipa ta?

2. Caută jucători de perspectivă, nu doar fotbaliști consacrați

Întocmai precum Cupa Mondială, competițiile fantasy fotbal sunt foarte competitive. Elementele care fac ca o echipă să iasă în evidență, vor fi cele care le vor ajuta să meargă mai departe decât adversarii lor.

Amintește-ți că jucătorii consacrați sunt cunoscuți de cei mai mulți manageri virtuali. Există toate șansele să îi aleagă în echipele lor. Nu doar atât, dar un jucător cunoscut va fi probabil mai puțin dornic să își dovedească abilitățile decât în sezoanele precedente.

Toate campionatele importante au parte de tineri talentați dornici să se strecoare sub lumina reflectoarelor. Aceștia sunt jucătorii după care trebuie să te uiți. Oricare dintre managerii de top este în primul rând un foarte bun scout.

Folosește statisticile disponibile pentru a previziona care vor fi jucătorii care vor căuta să se afirme în actualul sezon. Caută informațiile pe care alți manageri s-ar putea să le rateze.

În sezonul trecut mulți dintre managerii FootballCoin s-au arătat entuziasmați de ceea ce aveau să facă Wayne Rooney, Fernando Torres sau Zlatan Ibrahimovic în campionatele europene. Eh, bine..

3. Urmărește programele jucătorilor și ale echipelor

Ai avut vreo zi proastă la muncă săptămâna aceasta? Este normal. Cu toții avem astfel de zile, iar fotbaliștii nu reprezintă o excepție de la regulă. Nu este deoarece brusc duc lipsă de talent sau motivație. Este posibil doar să aibă parte de adversari foarte buni sau de un program mult prea încărcat.

Urmărește itinerarul echipelor. Atacantul tău urmează să joace împotriva unei echipe slab cotate și are toate șansele să marcheze? Ar trebui să te gândești să îl alegi în echipă. Portarul tău va juca împotriva unei echipe care nu îi va pune probleme? Poate ar trebui să te gândești mai bine dacă să îl titularizezi. Ia în calcul programul echipelor atunci când îți pregătești planul de joc.

 Cei mai buni jucători din fotbalul internațional sunt oameni ocupați, forțați să călătorească în grabă de la un meci al echipei de club către o partidă a echipei naționale. Oboseala, accidentările și problemele cu fusul orar pot afecta pe oricare dintre jucători. Ai grijă să le urmărești programul.

Evitarea micilor greșeli este esențială pentru obținerea de rezultate mari. Te-ai obișnuit cu viața de antrenor virtual? Dovedește-o în competițiile gratuite din cadrul FootballCoin. Alege cea mai bună echipă și noi vom încerca să te răsplătim.