Stiri sportive

Tolontan-Voiculescu, ceartă ca-n filme. Miza: 3.000.000 €!

Scandal pe milioane de euro în trustul Intact între Dan Voiculescu şi Cătălin Tolontan. Paginademedia.ro anunţă că între cei doi a avut loc un schimb dur de replici în urmă cu două luni. ...
22.02.2014 | 14:27
TolontanVoiculescu cearta can filme Miza 3000000 E

Scandal pe milioane de euro în trustul Intact între Dan Voiculescu şi Cătălin Tolontan. Paginademedia.ro anunţă că între cei doi a avut loc un schimb dur de replici în urmă cu două luni. 

De la ce a plecat conflictul? Trustul Ringier era interesat în urmă cu două luni de preluarea Gazetei Sporturilor. Tolontan a fost „pentru” vînzarea publicaţiei şi trecerea întregii echipe la grupul de presă elveţian. Negocierile păreau să aibă un final fericit, urmînd ca mogulul Dan Voiculescu să încaseze 1 milion de euro! Totodată, Ringier se obliga să achite toate datoriile pe care publicaţia le avea la momentul respectiv, nici ele minore! Mai mult, trecut la Ringier, ziarul Gazeta Sporturilor urma să beneficieze de investiţii care se cifrau la 1 milion de euro!

Voiculescu a cerut mai mult, tranzacţia a picat!

Căderea ProSport, care a renunţat la  ediţia tipărită, l-a făcut pe Dan Voiculescu să schimbe foaia la negocieri. Omul de afaceri a solicitat încă două milioane de euro, spunîndu-le reprezentanţilor Ringier că preţul este justificat, deoarece le vinde singurul cotidian de sport din România! Cum preţul solicitat a fost unul de neacceptat, Ringier a părăsit masa tratativelor.

Tolontan, ameninţat cu judecata

Vestea că negocierile au eşuat l-a enervat pe Redactorul-Şef al Gazetei, Cătălin Tolontan. Într-o şedinţă aprinsă, Tolontan şi Voiculescu şi-au spus cuvinte grele, conform sursei citate. De altfel, jurnalistul Robert Turcescu a făcut public tot scandalul pe blogul său. Iată cîteva fragmente din scandalul incredibil petrecut în birourile Intact.

Dan Voiculescu, în prezenţa fiicei sale Camelia “Mitunica” Voiculescu, l-a ameninţat pe Cătălin Tolontan că-l dă în judecată şi-i cere sute de mii de euro despăgubiri! Discuţia, care s-a purtat pe un ton ridicat, a fost generată de reproşurile lui Voiculescu la adresa lui Tolontan în legătură cu situaţia financiară dezastruoasă de la Gazeta Sporturilor. Voiculescu l-a acuzat pe Tolontan că se face vinovat de aceste pierderi. Tolo a replicat spunîndu-i mogulului că, din contră, e numai vina lui pentru că a ezitat să vîndă ziarul către Ringier în toamna anului trecut. Ba, mai mult, Tolontan i-a reproşat lui Dan Voiculescu şi manevra neinspirată şi păguboasă de a dubla preţul cerut pentru Gazeta Sporturilor doar pentru că se anunţase închiderea Pro Sport. S-a lăsat cu ameninţări şi vorbe grele, iar relaţia dintre Tolontan şi Voiculescu este şi astăzi una extrem de încordată, cei doi rupînd orice dialog”, scrie Turcescu.

S-au reluat negocierile cu Ringier

Negocierile cu Ringier s-au oprit în urmă cu două luni, dar au fost reluate de curînd. Cel mai probabil, în lipsa altor oferte pentru Gazeta Sporturilor, Dan Voiculescu pare tentat să finalizeze tranzacţia. Elveţienii de la Ringier rămîn şi ei interesaţi de achiziţionarea unui ziar de sport, mai ales că, în trecut, publicaţia ProSport a însemnat pentru ei o adevărată reţetă financiară. Mai mult, ProSport a fost vîndut de Ringier către Adrian Sîrbu pentru 7 milioane de euro!