News

Tom Cruise cu emblema Forțelor Aeriene Române. Selfie cu un pilot român la cel mai mare show aviatic din lume

Căpitanul Claudia Pop, ofițer în armata română, s-a fotografiat alături de celebrul actor american, Tom Cruise, la Gloucestershire, la cel mai mare show aviatic din lume
17.07.2022 | 20:35
Tom Cruise cu emblema Fortelor Aeriene Romane Selfie cu un pilot roman la cel mai mare show aviatic din lume
Căpitan al armatei române, selfie cu Tom Cruise. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării Naționale a anunțat duminică pe pagina de Facebook a instituției că, în acest weekend, în Marea Britanie, la cel mai mare show aviatic din lume, căpitanul Claudia Pop și-a făcut un selfie cu celebrul actor american, Tom Cruise.

Tom Cruise cu emblema Forțelor Aeriene Române

În imaginea distribuită pe Facebook, și care în doar câteva ore a strâns aproape 2.500 de aprecieri, Tom Cruise apare ținând în mână emblema Forțelor Aeriene Române. Imaginea a fost făcută în Marea Britanie, la Gloucestershire, acolo unde în acest weekend a avut loc cel mai mare show aviatic din lume. Evenimentul atrage în fiecare an circa 160.000 de spectatori, însă, în ultimii doi ani, din cauza pandemiei, acesta nu s-a mai ținut.

ADVERTISEMENT

Starul filmelor Tom Gun, Tom Cruise, cunoscut pentru pasiunea sa pentru avioane, a fost prezent la acest eveniment. Potrivit anunțului celor de la MApN, căpitanul Claudia Pop a profitat de ocazie și a făcut un selfie cu actorul american.

”Duminică, iulie, peste 30 de grade Celsius…

Unii se relaxează, alții se pregătesc pentru o nouă săptămână…în timp ce colega noastră, căpitanul Claudia Pop, se întâlnește cu căpitanul Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) din Top Gun, la The Royal International Air Tattoo.

ADVERTISEMENT

Pe voi unde vă surprinde ziua de astăzi?”, au scris cei de la MApN pe pagina de Facebook a instituției.

Pete “Maverick” Mitchell și Forțele Aeriene Române

Tom Cruise trece în această perioadă printr-un vârf al carierei sale, cel puțin din punct de vedere comercial, ultimul său film, Top Gun Maverick a adus încasări de peste 1,2 miliarde de dolari. Presa de peste ocean a scris că Tom Cruise, care are licență de pilot și chiar pilotează avioane, ar fi încasat de pe urma acestui film nu mai puțin de 140 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește armata română și în special Forțele Aeriene Române, acestea trec și ele printr-un moment important de schimbare. După accidentul aviatic de la începutul acestui an, în care un alt MiG-21 Lancer s-a prăbușit, Ministerul Apărării a ordonat suspendarea tuturor zborurilor cu acest aparat. Decizia a venit în contextul în care România se pregătea de achiziționarea a nu mai puțin de 32 de aeronave F-16 din Norvegia.

Legea pentru achiziționarea acestor avioane a fost aprobată de către Guvernul Ciucă în urmă cu o lună de zile, iar costul acestei achiziții se va ridica la jumătate de milioane de euro. Odată cu achiziționarea acestor aparate, România va avea 48 de astfel de avioane în dotare.

ADVERTISEMENT