Sport

Tomas Ryde a rupt tăcerea într-un interviu în Suedia: “Am fost condamnat!” + acuze incredibile de blat: “Titlul câştigat de Vâlcea a fost decis de comisie”

09.01.2020 | 21:21
Tomas Ryde a rupt tacerea intrun interviu in Suedia Am fost condamnat  acuze incredibile de blat Titlul castigat de Valcea a fost decis de comisie
ADVERTISEMENT

Tomas Ryde a fost demis de la cârma echipei naţionale de handbal feminin a României, aşa cum a anunţat FANATIK, şi a rupt tăcerea într-un interviu acordat presei din Suedia. Antrenorul de 59 de ani a dezvăluit ce s-a întâmplat în Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Handbal, în urma căreia a rămas fără postul de selecţioner, dar a lansat şi câteva acuze de blaturi în Liga Florilor.

Tomas Ryde a atacat Comisia Tehnică a FRH într-un interviu din Suedia

La câteva zile după ce a fost demis de la cârma echipei naţionale de handbal feminin a României, Tomas Ryde a lansat câteva acuze dure la adresa Comisiei Tehnice a FRH. Antrenorul de 59 de ani a susţinut că a fost acuzat de faptul că tricolorele au pierdut meciul cu Suedia, tocmai pentru că el este suedez.

ADVERTISEMENT

“Bogdan Burcea m-a acuzat că am jucat defensiv în mai multe meciuri şi a susţinut că naţionala ar trebui să fie pregătită de Comisia Tehnică. Apoi a început să mă critice Tadici. Că nu vorbesc limba română şi că vorbesc prea calm. Au urmat şapte minute în care s-a spus că sunt suedez şi că am pierdut cu Suedia, că le-am oferit un loc în turneul preolimpic.

Eu mi-am adus raportul meu despre ceea ce se întâmplase la turneul final. L-am trimis tuturor celor din Comisia Tehnică, dar nimeni nu l-a citit. Cristina Vărzaru a citit rezumatul de trei pagini, în care prezentam schimbările de la echipă şi cum putem avansa. Am fost condamnat”, a declarat Tomas Ryde pentru Handbollskanalen.

ADVERTISEMENT

Acuze dure legate de perioada petrecută la CSM Bucureşti

Tomas Ryde

a continuat seria de acuze şi a susţinut că a avut probleme cu arbitrajul atunci când CSM Bucureşti, echipă pe care a antrenat-o timp de patru luni, a jucat contra lui HC Zalău, formaţie pregătită de Gheorghe Tadici. Pe 1 septembrie 2019, formaţia bucureşteană a fost învinsă de HC Zalău, scor 24-25.

“A fost ceva de-a dreptul grotesc. Am avut nouă eliminări, ei au avut doar o jucătoare eliminată. Au primit şi 12 lovituri de la 7 metri. Crina Pintea a fost lovită crunt şi nimic nu s-a întâmplat. Arbitrii au fost suspendaţi până la finalul sezonului, dar au fost sacrificaţi pentru că au făcut ceea ce li s-a spus”, a explicat fostul selecţioner.

ADVERTISEMENT

Existenţa blaturilor în Liga Florilor: “Mi-au spus că Vâlcea va câştiga titlul”

Tomas Ryde a lansat şi câteva acuzaţii legate de prezenţa blaturilor în Liga Florilor. Suedezul a susţinut că FRH a decis ca SCM Râmnicu Vâlcea să câştige campionatul în sezonul 2018-2019, atunci când i-a luat faţa lui CSM Bucureşti, marea favorită la trofeu.

“Au existat nişte zvonuri, nu ştiu dacă sunt adevărate sau nu, că titlul a fost decis într-o şedinţa a Comisiei Tehnice a FRH din septembrie (n.r. 2018). Au fost persoane care mi-au spus că Vâlcea va câştiga titlul în sezonul trecut şi aşa s-a întâmplat”, a concluzionat Tomas Ryde.

ADVERTISEMENT

Tomas Ryde a fost numit la cârma echipei naţionale de handbal feminin a României în mai 2019 şi a rezistat doar şapte luni. La Campionatul Mondial din Japonia, tricolorele s-au clasat pe locul 12 în clasamentul final şi a obţinut calificarea la turneul preolimpic, însă datorită prestaţiei foarte bune de la Europeanul din 2018.

ADVERTISEMENT