Sport

Tomas Ryde, out de la naţionala României! S-a ridicat şi a plecat din sală: “Baftă! Să nu va bată Muntenegru!” EXCLUSIV

06.01.2020 | 17:24
Tomas Ryde out de la nationala Romaniei Sa ridicat si a plecat din sala Bafta Sa nu va bata Muntenegru EXCLUSIV
Tomas Ryde, out de la naţionala României! "Baftă! Să bateţi Muntenegru!"
ADVERTISEMENT

Tomas Ryde nu mai este selecţionerul României. Comisia Tehnică întrunită să analizeze prestaţia României de la Campionatul Mondial de Handbal din Japonia a decis cu 7 voturi pentru şi 4 împotrivă ca suedezul să fie demis de la cârma naţionalei României. Totuşi, rămâne ca această decizie să fie validată.


UPDATE, 9 ianuarie, ora 19:30. Tomas Ryde a negat în presa din Suedia că ar fi spus la plecare “Vedeți să nu vă bată Muntenegru!”. Tehnicianul a spus că le-a urat baftă jucătoarelor și le-a trimis un mesaj prin care le ura să bată Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Tomas Ryde, out de la naţionala României! Ar fi venit cu o întârziere de 4 ore

Tomas Ryde ar fi venit cu o întârziere de trei ore la reunirea Comisiei Tehnice care trebuia să îi analizeze prestaţia de la turneul final din Japonia, fapt care i-a înfuriat pe unii membri ai Comisiei.

Lui Ryde i s-au reproşat rezultatele obţinute de naţionala României în grupele principale, unde “tricolorele” au suferit eşecuri la scor în meciurile cu Rusia, Suedia şi Japonia. Suedezul a fost chestionat cu privire la selecţia efectuată pentru Campionatul Mondial, în condiţiile în care el spunea că a făcut o selecţie bazată pe defensivă, însă a suferit eşecuri dure: 9 goluri cu Rusia, 12 goluri cu Suedia şi 17 goluri împotriva Japoniei.

ADVERTISEMENT

Ryde a ieşit nervos din sală: “Baftă la Podgorica! Să nu va bată Muntenegru!”

Tomas Ryde ar fi ştiut că nu va mai fi păstrat la cârma naţionalei României şi a venit ştiind că va fi demis. Una dintre primele cerinţe pe care le-ar fi avut antrenorul când a ajuns la şedinţă a fost scoaterea din sală a lui Adrian Vasile (antrenorul CSM Bucureşti), pentru că el este în continuare “secund” la naţionala din Muntenegru şi este în conflict de interese.

Tomas Ryde a dat explicaţii şi referitor la prezenţa soţiei sale atât la Jocurile Olimpice din 2016, cât şi la Campionatul Mondial din 2019. Suedezul a spus în şedinţă că soţia sa a fost adusă în staff-ul echipei naţionale pe post de “mental coach” astfel încât să aibă discuţii cu fetele şi să le mobilizeze.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul a dat vina pe unele jucătoare care ar fi fost indisciplinate în vestiar şi a condamnat atitudinea mai multor handbaliste pe parcurusul turneului final. Imediat după ce a văzut votul, 7 voturi pentru demitere, 4 împotrivă, Ryde a ieşit nervos din sală şi ar fi spus: “Baftă la Podgorica! Să nu vă bată Muntenegru!”

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a fost unul dintre oamenii care îşi doreau ca Ryde să continue la echipa naţională. Ca suedezul să fie plecat de la naţională, votul din Comisia Tehnică trebuie validat în Consiliul de Administraţie.

ADVERTISEMENT

Împotriva lui Tomas Ryde au votat: Gheorghe Tadici, Florentin Pera, Bogdan Burcea, Ovidiu Mihăilă, Gheorghe Covaciu, Petru Ghervan, vicepreședintele Comisiei Tehnice, Victorina Bora. Cei care au votat pentru rămânerea selecţionerului au fost: Dragoş Dobrescu, Ion Crăciun, Mihaela Evi şi Valeriu Costea.

  • 59 de ani are Tomas Ryde
  • 6 luni a rezistat Ryde în funcţia de selecţioner al României

 

 

ADVERTISEMENT